ivy Posted July 11, 2016 Posted July 11, 2016 a daj nemoj zezati, pa mogu da se kupe sveze i u bg, nisu ni mnogo skupe. dagnje na buzaru su brutalna stvar. znam ali mi nisu bile na radaru/u planu/zaboravim/kad sam u Metrou uvek ih gledam ali eto nisam itd..i,omg, nisam iz Bg
nenad Posted July 11, 2016 Posted July 11, 2016 znam ali mi nisu bile na radaru/u planu/zaboravim/kad sam u Metrou uvek ih gledam ali eto nisam itd..i,omg, nisam iz Bg izvini, ne znam zasto sam mislio da jesi. kad budes imala prilike da ih kupis sledeci put, nemoj propustiti.
renne Posted July 11, 2016 Posted July 11, 2016 Gde god ima Tropik radnji, ima svežiš, dagnji, a ima u Novom Sadu. I svuda u Merkatoru
Haralampije Posted July 12, 2016 Posted July 12, 2016 Jel kupovao neko dagnje u tim radnjama.Ja jesam par puta, doduse davno, i uvek sam imao stomacnih tegoba.Od tada izbegavam "beogradske" dagnje, ako ih jedem-jedem ih na moru
nenad Posted July 12, 2016 Posted July 12, 2016 Jel kupovao neko dagnje u tim radnjama.Ja jesam par puta, doduse davno, i uvek sam imao stomacnih tegoba.Od tada izbegavam "beogradske" dagnje, ako ih jedem-jedem ih na moru ja jesam nekoliko puta i nikada nisam imao problem, mada ja imam mesalicu za beton u stomaku. treba se raspitati kada im stizu i tog dana kupovati,
ivy Posted July 12, 2016 Posted July 12, 2016 (edited) na 35+c je pravo vreme za pricu o svezim dangnjama inace kad smo vec kod 35+ dusa me zabolela sad kad sam videla u mesari junece repove a ja nemam klimu ..ni zamrzivac.. Edited July 12, 2016 by ivy
renne Posted July 12, 2016 Posted July 12, 2016 Jel kupovao neko dagnje u tim radnjama.Ja jesam par puta, doduse davno, i uvek sam imao stomacnih tegoba.Od tada izbegavam "beogradske" dagnje, ako ih jedem-jedem ih na moru Kupovao desetak puta, nikada problema nisam imao, kačio sam fotke skoro uvek kad sam pravio
Čutura Posted July 12, 2016 Posted July 12, 2016 ^^ samo je bitno da su zatvorene kad kupujes i da se otvore posle kuvanja, one koje ostanu zatvorene ne jedes :)
yolo Posted August 14, 2016 Posted August 14, 2016 vidim lepe paprike somborke na pijaci. sta se radi sa njima a da nije zimnica? pada mi napamet da se ispeku, oljuste, odseku peteljke i ociste od semenki, napunje sremskim sirom koji je izblendovan sa maslinovim uljem, belim lukom i bosiiljkom (bosiokom sto bi se reklo kod mene u sumadiji), i onda jos malo dopeku u rerni..... sta mislite?
aram Posted August 14, 2016 Posted August 14, 2016 cijenim da ce valjati. mada je moj favorit paprika punjena pasuljem :)
pacey defender Posted August 14, 2016 Posted August 14, 2016 (edited) vidim lepe paprike somborke na pijaci. sta se radi sa njima a da nije zimnica? pada mi napamet da se ispeku, oljuste, odseku peteljke i ociste od semenki, napunje sremskim sirom koji je izblendovan sa maslinovim uljem, belim lukom i bosiiljkom (bosiokom sto bi se reklo kod mene u sumadiji), i onda jos malo dopeku u rerni..... sta mislite? tepeljke :) Edited August 14, 2016 by pacey defender
banatjanin Posted September 1, 2016 Posted September 1, 2016 imam dve povelike skuše (po 600gr svaka), uber sveže, kupio ih juče u metrou čim su stigle na led (sada sredom stiže uglavnom divlja riba, ima sardela divnih, orobiću ih naredne nedelje) znam da ću da ih filetiram i pečem na gril tiganju, tako da zahrskavim koricu, a da meso ostane sočno ali nikako da shvatim šta ću kao prilog, a da nije dalmatinsko varivo (blitva + krompir), mada, pravim dalmatinsko varivo najbolje u svijet aj nabacite nešto inspirativno...
darling Posted September 1, 2016 Posted September 1, 2016 (edited) zelena salata :D ko ta blitva, moze i kelj, i to je super. dalmatinsko varivo ne mora biti salatnog tipa, ne znam kako pravis, moze i da se zavrsi u serpi, na maslinovom i belom luku, bez sirceta, to se zove blitva na tecu, odnosno u istri na padelu. tako moze kelj, i bas je ukusno. jedino kelj i krompir kuvaj odvojeno, i baci vodu u kojoj je kuvan kelj, onda nece biti smrda. mozes na taj fazon tako i blitvu olovku, takozvane fazolete, isto dobro ide uz ribu. http://www.coolinarika.com/recept/fazoleti-na-dalmatinski/ ee, mogu i tikvice tako, al ja mrzim kuvane tikvice, pa ne preporucujem. obozavam svezu skusu. Edited September 1, 2016 by darling
aram Posted September 1, 2016 Posted September 1, 2016 meni ide uz ribu i integralni pirinac, ili onaj divlji, crveni. a ima i ona italijanska mesavina tri vrste pirinca. prodinstam cluk, povrce razno sta se nadje, da bude sareno, dodam pirinac i to je to.
Recommended Posts