batticuore Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 Ne spremam, ali volim da jedem. Patlidzan sigurno nije uvaljan u brashno, ali je zato musaka prelivena umucenim jajima (i pretpostavljam mlekom). Mogu da pitam da li se dodava voda, mada mislim da ne smeta. Samo ne previshe.edit: da li si nekada przhio/la patlidzan. Mmmnogo je ukusno. Tada mozhesh i da ga pohujesh.Fala cedo. :) hm, paaa, meni mama rekla da ga malo uvaljam u brasno, mada mi to nekako i nije bilo logicno. dodala sam umucena jaja i mleko, mora da je do brasna, jer i patlidzan sam po sebi je suvkast pa je garant zbog brasna bio jos suvlji. *mmm, i ja ga mlogo volim u pohovanom obliku, mada ga nisam jos nikad licno pohovala.
renne Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Ja patlidžane ispohujem (brašno i jaja) pa ih takve redam u tepsiju. Jeste da traje ali bude mnogo ukusnije. Na kraju zalijem sa 3-4 umućena jajeta i malo mleka.
Merlak Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Ja patlidžane ispohujem (brašno i jaja) pa ih takve redam u tepsiju. Jeste da traje ali bude mnogo ukusnije. Na kraju zalijem sa 3-4 umućena jajeta i malo mleka.isto takodže. musaka od patlidžana ima da bude kao slana torta, ni manje, ni više. e sad, ja podvalim pa umesto (gro) mleka turim čašu-dve kisele pavlake. mora da ogrezne u prelivu, da ne bi bila suva.
Teja Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Ja patlidžane ispohujem (brašno i jaja) pa ih takve redam u tepsiju. Jeste da traje ali bude mnogo ukusnije. Na kraju zalijem sa 3-4 umućena jajeta i malo mleka.Ma sto traje dugo, to nije ni vazno, nego bre mlogo masno. Al si u pravu da je ta izvedba i jedina prava stvar.Inache ja u sve te musake,pite sa mesom,lukom,sirom,spanacem,pecurkamja( i ne mog se sada svega setim),stavljam kiselu pavlaku ,umesto mleka. Merlak vec reche da i ona tako radi. Stvarno je super. Ako mi trebaveca kolicina tekucine,onda dopunim sa mlekom.
batticuore Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Hvala dragi kulinari, nadam se ukusnijem, hrskavijem i socnijem patlidzanu.
Gonzo Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Imas, ako te zanima preview te varijante sa paradajzom, u "Veru" da kupis grcki el pasuljo gigante u konzervi, sa malo paradajza. Mnogo dobar fazon.+1 za tomato varijantu.
msmodesty Posted August 11, 2009 Author Posted August 11, 2009 Ma sto traje dugo, to nije ni vazno, nego bre mlogo masno. Al si u pravu da je ta izvedba i jedina prava stvar.Inache ja u sve te musake,pite sa mesom,lukom,sirom,spanacem,pecurkamja( i ne mog se sada svega setim),stavljam kiselu pavlaku ,umesto mleka. Merlak vec reche da i ona tako radi. Stvarno je super. Ako mi trebaveca kolicina tekucine,onda dopunim sa mlekom.od kako sam prvi put probala musaku od patlidzana koji je samo grilovan a ne pohovan i socnost mu daje paradajz varijacija sa pohovanim plavim je zanavek otisla...jos manje mirise kuca i manje je kaloricnoa *NAJBOLJE* volim da se samocitiram moja musaka sa druge strane ovog topika
renne Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Ma sto traje dugo, to nije ni vazno, nego bre mlogo masno. Al si u pravu da je ta izvedba i jedina prava stvar.Inache ja u sve te musake,pite sa mesom,lukom,sirom,spanacem,pecurkamja( i ne mog se sada svega setim),stavljam kiselu pavlaku ,umesto mleka. Merlak vec reche da i ona tako radi. Stvarno je super. Ako mi trebaveca kolicina tekucine,onda dopunim sa mlekom.ma nije masno kad ne dodaješ više bilo kakvu masnoću, plus ja ne dinstav luk i meso, tako da ni tu nema masnoće, nego ih uvek stavljam u svežem stanju
Teja Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 od kako sam prvi put probala musaku od patlidzana koji je samo grilovan a ne pohovan i socnost mu daje paradajz varijacija sa pohovanim plavim je zanavek otisla...jos manje mirise kuca i manje je kaloricnoa *NAJBOLJE* volim da se samocitiram moja musaka sa druge strane ovog topika Ja uvek pozelenim od zavisti kad vidim tvoj sporet Pa josh cist. Nego mi stvarno nije jasna ta velichina.Pravio ti Bosch po meri?Prvi put vidim ove grilovane patlidzane. Grilujem i ja ( a i tikvice),ali ih posle samo natapkam maslinovim uljem ,malo balzamika,beli luka i pershun.
cedo Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 (edited) ... tikvice ...Njam, njam.Przhene na ulju ili samo pechene u rerni. Tezha varijanta je rendane pa dodate jaja, brashno i josh neke stvarchice, napravite pljeskavice. Lepo, lepo.Punjene tikvice sa raznim punjenjima, mesnim, posnim...pola tave tikvice, pola paradajz, mozhe i patlidzan, punjeno pirinchem, jelo se zove imambaldi. Edited August 11, 2009 by cedo
centrifuga Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 moja musaka sa druge strane ovog topikaznaci nista od gore, tipa besamel ili jaja+pavlaka?back to prebranac: jel' niko ne stavlja unutra malo sveze nane (iako je to vise grcki fazon)? Ne zbog navodnog ublazavanja postoperativne prdnjave, nego zbog tog menta fresh shmeka.
yolo Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 nana je zakon, mada je i prdnjava jaka, treba naci balans!
centrifuga Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Punjene tikvice sa raznim punjenjima, mesnim, posnim...pola tave tikvice, pola paradajz, mozhe i patlidzan, punjeno pirinchem, jelo se zove imambaldi.ufff imam bayildi je bruka turske kujne !! Ali ja ne znam da idu tikvice niti tu ima pirinca. To su zapecene kriske patlidzana filovane karamelisanim lukom, (suvim grozdjem-varijanta), svezim paradjazom i persunom.
cedo Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 (edited) ufff imam bayildi je bruka turske kujne !! Ali ja ne znam da idu tikvice niti tu ima pirinca. To su zapecene kriske patlidzana filovane karamelisanim lukom, (suvim grozdjem-varijanta), svezim paradjazom i persunom.Verovatno se svako jelo prilagodi domacinu :). Nisam ti ja neki kuvar, ja samo degustiram. :)A da je bogovsko, jeste :smajlishtosesamozadovoljnosmejepunimustima: Edited August 11, 2009 by cedo
msmodesty Posted August 11, 2009 Author Posted August 11, 2009 znaci nista od gore, tipa besamel ili jaja+pavlaka?back to prebranac: jel' niko ne stavlja unutra malo sveze nane (iako je to vise grcki fazon)? Ne zbog navodnog ublazavanja postoperativne prdnjave, nego zbog tog menta fresh shmeka.jok - nista beshamel ili jaja+pavlakaa nanu stavljam u prebranac
Recommended Posts