Frank Pembleton Posted March 6, 2016 Posted March 6, 2016 Sta si dobio?Komad mesa ,celo prase?Pitam zbog uzorka mesa koji se pregledaMene pitaš?Ma hipotetički, znam ja šta bi nosio, samo me interesuje gde? Doduše kad bi znao gde oni bi mi i rekli...
porucnik vasic Posted March 6, 2016 Posted March 6, 2016 ne znam koliko imas tog mesa i kakvo je, ja sam u ovakvim situacijama vise za mesavine mesa, divljac 100% moze da povuce na prejako jelo. pisem napamet, ne znam tacno kakvo ti je to svinjce ali nije besmisleno dodati malo nekog "normalnog" tipa svinjske plecke u omjeru 70 (divljina) : 30. ama koliko kila ima taj but vasicu? 3 кила откоштено.
porucnik vasic Posted March 6, 2016 Posted March 6, 2016 pa zamrzni vise od 2/3, sem ako nemas 20 gostiju Урадићу то. А са 1/3, шта да радим комад или да крчкам?
kapetanm Posted March 6, 2016 Posted March 6, 2016 (edited) kad pravis lovacki kotlic ne eksperimentisi sa sto dodataka, nema svrhe. Luk, beli i crni u sargarepa, malo elementarnih zacina par listova lovora u papricice kije ces sukcesivno dodavati. Van toga samo ono sto raste u prirodi u kojoj se divljac ulovila, bobice i tako to. Potrebno je dugo kuvanje, mi smo pravili pre mesec dana. Pre toga odlezalo u mleku Edited March 6, 2016 by kapetanm
banatjanin Posted March 15, 2016 Posted March 15, 2016 Imam lepoizgledajući suvi zeleni grašak. Šta da radim sa njim a da nije krem čorba? Potopio sam oko četvrt kile do ujutru i mislim se šta ću... Neku kaserolu sa suvim mesom ili neki gusti pire uz pečeni svinjski vrat ili nešto...ali šta?
aram Posted March 15, 2016 Posted March 15, 2016 ja bi prokuvao u malo vode dok ne omekne, procedio i dodao tahini, bluk, mulje, limun, kasicicu rena i napravio humus od graska :)
banatjanin Posted March 16, 2016 Posted March 16, 2016 Hmmm.... ipak ne, humus je u planu narednih dana, ali oriđiđi
aram Posted March 16, 2016 Posted March 16, 2016 a dobro, ja dao predlog :) orginal je orginal, al' probaj ovo jednom, bas je dobro...
banatjanin Posted March 16, 2016 Posted March 16, 2016 oću :-) na netu nalazim samo recepte sa dhal, krem čorbu ili pire od suvog graška ja sam rešio da obrnem na mediteran, pa sam jutros propržio tri ljutike i štap celera (sitno iseckano) na maslinovom ulju, dodao listiće pančete, opet pržnuo, pa pola konzerve pelata (pulpa), iseckan bluk, prodinstao, nalio vodom, dodao natopljeni grašak krčkao 45 minuta dok se nije zgusnulo, a pred kraj ubao malo mediteranskog suvog začinskog bilja. ispalo predojajano, ostavljeno za kasni ručak
Skyhighatrist Posted March 16, 2016 Posted March 16, 2016 humus od graska probaj ovo jednom, bas je dobro... Au koji vrh! Oštrim se od sinoć i napravim malopre, vrh! Hvala ti za ovo, baš!
Recommended Posts