Muwan Posted January 3, 2015 Posted January 3, 2015 Gazzo, šta ti je 2/3 (stepen skuvanosti?) i šta ti je mulje?
assück Posted January 3, 2015 Posted January 3, 2015 true dat ali mulje je implementirano pre ihaj-haj godina
banatjanin Posted January 3, 2015 Posted January 3, 2015 (edited) upravo sam usro taj 2/3 skuvan krompir. skuvao ga taman koliko treba, skinuo sa vatre, zamlatio se drugim stvarima i zaboravio ga u posudi. naravno, popio je tonu vode i raspada se. ungh!!!!! a nema vremena za drugi. ništa, krljam u rernu, pa ću duže peći, moža ispadne nešto. Edited January 3, 2015 by banatjanin
adam Posted January 3, 2015 Posted January 3, 2015 mozes da malo pritisnes kasikom, sravnis malo, tako da ima vecu hrskavu povrsinu, kad se vec raspada da izgleda da si namerno. a bice ukusno, ne mozes pokvariti. jos ako rknes bilja i bluka, izgledace ful rusticno.
yolo Posted January 3, 2015 Posted January 3, 2015 (edited) Gazzo, šta ti je 2/3 (stepen skuvanosti?) i šta ti je mulje? pa dve trecine od toga da bude skuvan 100% - bude kuvana povrsina a unutra ostane zivuljkast, taman kada ga zamuljis ( zalijes maslinovim uljem) onda se napravi lepa korica a unutra ispece mislim, ja sam ceo zivot peko krompir od nule kao sto se to uglavnom i radi u nasim krajevima, onda sam od nemaca naucio ovu glupu foru i realno mi se sada vise svidja ovakav. mada pecen krompir, jaka nauka... banatjanin, i od prekuvanog ume da ispadne da valja, samo ga dobro oprljis da gosti mogu hrskavo da grickaju edit - video ovo sto adam pise, istina Edited January 3, 2015 by yolo
banatjanin Posted January 3, 2015 Posted January 3, 2015 e, ipak uspeo! pažljivo ga prebacio u posudu, dosta ulja soli i vlašca, dobro zapeko, idila...
adam Posted January 4, 2015 Posted January 4, 2015 edit - video ovo sto adam pise, istina nije da sam se jednom zajebo pa vadio fleke.... ima fora da kad se procedi od kuvanja, rknes saku prezle i protreses da prezla svugde stigne pa zatim u rernu, bude hrskavije.
mammy two shoes Posted January 6, 2015 Posted January 6, 2015 Nema ko nije probao :D Edit: opaka je navlakuša, ja ga stavljam u malte ne svaku salatu a ponekad ga isprobam i uz piletinu pošto volim slatko-kisele varijante. pravila sam paštetu od pileće i ćureće džigerice i stavila melasu od nara (između ostalog), paštetom sam punila korpice od prhkog testa, a dekorisala bobicama nara. prste smo pojeli. korpice mi je napravila svekrva (85g), koja nije mogla da se seti recepta za paštetu, a ni da ga nađe u kući, pa sam paštetu pravila napamet i sa mojim dodacima. zapisujem dok se još sećam šta sam radila. 300-350 g džigerice (1 ćureća i tri pileće) 125 g putera, 2 kašike melase od nara, so, biber, dinstala na tihoj vatri, dok se džigerica nije skuvala, ohladila i samlela. dodala 100 g mlevenih oraha, stavila u šerpu i na tihoj vatri uz povremeno mešanje pržuckala dok orasi nisu pustili ulje. kad se prohladilo dodala 3 sitno secka namala kornišona i 2 kuvana i sitno seckana jajca, začinila još sa malo cimeta, musatnog oraščića, tumerika i kumina. sledeći put ću orahe i džigericu da rknem zajedno i kraće da kuvam.
Tale Posted January 6, 2015 Posted January 6, 2015 Dobio dimljene polutke šarana. Najbolji recept je? Brzo i prosto: krompir u rernu dok je šaran bio u vodi. Posle pola sata šaran i pečurke preko krompira još 20-ak minuta. Još brekćem.
askeladden Posted January 9, 2015 Posted January 9, 2015 Ima li neko interesantan recept za skembice?Verovatno samo janjece mogu da nabavim ali to su nijanse.
Haralampije Posted January 9, 2015 Posted January 9, 2015 Tale, on 30 Dec 2014 - 12:30, said: Dobio dimljene polutke šarana. Najbolji recept je? Ako mene pitas probaj malo drugojacije ,bez krompira.U tepsiju uz ribu dodaj suvo voce:sljive,kajsije i smokve,zacini ruzmarinom + so i biber+ mulje
fluffy Posted January 10, 2015 Posted January 10, 2015 (edited) https://www.facebook.com/video.php?v=437911039699960 kako lako oljuštiti kivi, mango, avokado i slično.. Edited January 10, 2015 by fluffy
Recommended Posts