Jump to content

Recepti, kulinarski trikovi i omiljena jela - borba protiv gladi

Featured Replies

Gazzo, šta ti je 2/3 (stepen skuvanosti?) i šta ti je mulje?

• Replies 7.4k
  • Views 716.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Sandradjer
    Sandradjer

Ode valdorf prvi. Jos krkaju. Uspela sam. Kazu pozdravi forumase i neka zovu na degustaciju slobodno   

• Ovo su Scotch pies koje sam pravio prije jedno mjesec dana. Prvi put sam pravio ovo tijesto od brasna i masti (svinjska i govedja 50/50). Tradicionalno punjenje je mljevena junetina ili ovcetina, nest

Posted Images

maslinovo ulje

bre kao da si novi na forumu

Pa nije ni on skapirao kiskras :fantom:

true dat 

ali mulje je implementirano pre ihaj-haj godina  :fantom:

Kao i bluk

upravo sam usro taj 2/3 skuvan krompir.

skuvao ga taman koliko treba, skinuo sa vatre, zamlatio se drugim stvarima i zaboravio ga u posudi. naravno, popio je tonu vode i raspada se. ungh!!!!! :rant::fur:

a nema vremena za drugi. ništa, krljam u rernu, pa ću duže peći, moža ispadne nešto.

Edited by banatjanin

mozes da malo pritisnes kasikom, sravnis malo, tako da ima vecu hrskavu povrsinu, kad se vec raspada da izgleda da si namerno. a bice ukusno, ne mozes pokvariti. jos ako rknes bilja i bluka, izgledace ful rusticno. 

Gazzo, šta ti je 2/3 (stepen skuvanosti?) i šta ti je mulje?

pa dve trecine od toga da bude skuvan 100% - bude kuvana povrsina a unutra ostane zivuljkast, taman kada ga zamuljis ( :lolol: zalijes maslinovim uljem) onda se napravi lepa korica a unutra ispece

mislim, ja sam ceo zivot peko krompir od nule kao sto se to uglavnom i radi u nasim krajevima, onda sam od nemaca naucio ovu glupu foru i realno mi se sada vise svidja ovakav.

mada pecen krompir, jaka nauka... :jerry:

banatjanin, i od prekuvanog ume da ispadne da valja, samo ga dobro oprljis da gosti mogu hrskavo da grickaju

edit - video ovo sto adam pise, istina

Edited by yolo

e, ipak uspeo! pažljivo ga prebacio u posudu, dosta ulja soli i vlašca, dobro zapeko, idila...

edit - video ovo sto adam pise, istina

nije da sam se jednom zajebo pa vadio fleke.... ima fora da kad se procedi od kuvanja, rknes saku prezle i protreses da prezla svugde stigne pa zatim u rernu, bude hrskavije.

Nema ko nije probao :D

E171-500x500.jpg

Edit: opaka je navlakuša, ja ga stavljam u malte ne svaku salatu a ponekad ga isprobam i uz piletinu pošto volim slatko-kisele varijante.

pravila sam paštetu od pileće i ćureće džigerice i stavila melasu od nara (između ostalog), paštetom sam punila korpice od prhkog testa, a dekorisala bobicama nara. prste smo pojeli.

korpice mi je napravila svekrva (85g), koja nije mogla da se seti recepta za paštetu, a ni da ga nađe u kući, pa sam paštetu pravila

napamet i sa mojim dodacima. zapisujem dok se još sećam šta sam radila.

300-350 g džigerice (1 ćureća i tri pileće)

125 g putera, 2 kašike melase od nara, so, biber, dinstala na tihoj vatri, dok se džigerica nije skuvala, ohladila i samlela.

dodala 100 g mlevenih oraha, stavila u šerpu i na tihoj vatri uz povremeno mešanje pržuckala dok orasi nisu pustili ulje.

kad se prohladilo dodala

3 sitno secka namala kornišona i 2 kuvana i sitno seckana jajca,

začinila još sa malo cimeta, musatnog oraščića, tumerika i kumina.

sledeći put ću orahe i džigericu da rknem zajedno i kraće da kuvam.

Dobio dimljene polutke šarana.

Najbolji recept je?

Brzo i prosto: krompir u rernu dok je šaran bio u vodi. Posle pola sata šaran i pečurke preko krompira još 20-ak minuta.

Još brekćem.

uploadfromtaptalk1420562079368.jpg

Ima li neko interesantan recept za skembice?Verovatno samo janjece mogu da nabavim ali to su nijanse.

Tale, on 30 Dec 2014 - 12:30, said:

snapback.png

Dobio dimljene polutke šarana.

Najbolji recept je?

Ako mene pitas probaj malo drugojacije ,bez krompira.U tepsiju uz ribu dodaj suvo voce:sljive,kajsije i smokve,zacini ruzmarinom + so i biber+ mulje