darling Posted December 28, 2014 Posted December 28, 2014 (edited) taj se preselio na bezanijsko groblje. sta smo jeli, jeli smo. a ako imas info gde se jos kuva bakalao, podeli s drugarima. Edited December 28, 2014 by darling
yolo Posted December 28, 2014 Posted December 28, 2014 + au bog da mu dusu prosti i bakalara na brudet, amen + sutra ranom zorom zovem komazeca gazdu na stefana, poslednji put kad smo pricali o bakalaru nije bila sezona posta, obecao je da ce kuhati.
banatjanin Posted December 29, 2014 Posted December 29, 2014 aj ne zaboravi i javi. zaozbiljno mi se prijelo, nešto merkam da skoknem do metroa, pa da ga namačem sam. nisam baš naročito isplativ sa bakalarom, pošto mogu da pojedem dnevi ulov jedne norveške koče. @cmrlj glede ovog konzerviranog oslića, to se od kad je Postira sardina modernizovana i postala Adriatik kvin ozbiljno srozalo. prvo sam se radovao što toga sad ima uvek i svuda, onda sam pokušavao sebe da ubedim da je bolje negoli pre i sad sam odustao. na kraju, pročitah na pakovanju da oslić više nije lokalni, nego španski (oko čega i nemem problem, nego nije isti ukus finalnog proizvoda...)
darling Posted December 29, 2014 Posted December 29, 2014 (edited) meni tuna u maslinovom adriatik kvin kad je kupim na pijaci za 150 dinara odlicna. nije mi jasno ni kako su pre pakovali jadransku tunu. plavorepa tuna koja se uzgaja na jadranu je veoma skupa + ceo tiraz otkupljuju japanci. negde sam citala da jadransku plavorepu tunu pakuje u maloj kolicini samo mardesic. celu kolicinu uzme tranzicioni gazda mardesica za sebe i svoje drugare, nema je u prodaji. pa ako si u prilici, nabavi. a jede mi se ova. 20 eura konzerva Edited December 29, 2014 by darling
yolo Posted December 29, 2014 Posted December 29, 2014 glede bakalara kod dalmosa, sad sam pricao sa stefanom, oni petkom dok traje post spremaju bakalara. pored toga ima slanih srdela za predjelo i lignji za zaru. eto.
banatjanin Posted December 30, 2014 Posted December 30, 2014 meni tuna u maslinovom adriatik kvin kad je kupim na pijaci za 150 dinara odlicna. nije mi jasno ni kako su pre pakovali jadransku tunu. plavorepa tuna koja se uzgaja na jadranu je veoma skupa + ceo tiraz otkupljuju japanci. negde sam citala da jadransku plavorepu tunu pakuje u maloj kolicini samo mardesic. celu kolicinu uzme tranzicioni gazda mardesica za sebe i svoje drugare, nema je u prodaji. pa ako si u prilici, nabavi. a jede mi se ova. 20 eura konzerva nisam probao njihovu tunu, ali to je fina cena ako je dobra konzerva. volim njihovu sardinu. nego, nešto nisam siguran da je u onom uzgajalištu plavorepa tuna, zar jadranska nije uglavnom yellow fin? white tuna belly in olive oil ....aaaaaaaaa, oćuuuuuu žena predložila, ja iz mesta prihvatio, da za NG ovaj put ne pravimo ruske, prasiće i masnoće, nego da se zapuca u Metro, uzme najsvežije šta ima i krlja nešto fino riblje. ako zaluta pristojno parče tunetine za krvav odrezak ili lososovina za suši
Frank Pembleton Posted December 30, 2014 Posted December 30, 2014 Nabasao u zamrzivaču na jagnjeću plećku i univera. Ajd nešto da skembam za NG može i ono dugačko u relni, ali šta da krnem u plek pored mesa?A i nije kasno za neko "tretiranje" od večeras do sutra... Poslato sa WC šolje by BVK
renne Posted December 30, 2014 Posted December 30, 2014 Rkni svo korenasto povrće koje imaš, krompir, celer, šargarepu, cveklu, i obavezno stavi ruzmarin
Tale Posted December 30, 2014 Posted December 30, 2014 Dobio dimljene polutke šarana. Najbolji recept je?
svashtabezneshto Posted December 30, 2014 Posted December 30, 2014 Moji su to, za slavu, samo stavili u neku zidanu furunu. Toliko je bilo dobro, da nije ostalo ništa za patarice. A šaran divljak..
Frank Pembleton Posted December 30, 2014 Posted December 30, 2014 Rkni svo korenasto povrće koje imaš, krompir, celer, šargarepu, cveklu, i obavezno stavi ruzmarinTako sam i mislio a ona formula vreme/težina?Daje stavim u neki pac do sutra?
renne Posted December 30, 2014 Posted December 30, 2014 Ma samo namaži muljetom, belim lukom, auler ako ga imaš u granulama i ruzmarinom. Niáta više ti ne treba. Pola sata po kili plus jedan sat pride. Sipaj dva prsta piva i prst vode i voziiii
lepi voja Posted December 30, 2014 Posted December 30, 2014 Dobio dimljene polutke šarana. Najbolji recept je? Ajd i ja da se ukljucim u ovu carsku temu. Dimljeni saran je meni najbolji na podvarku u rerni. Jedino meti sarana jedno 1/2 h u vodu pre stavljanja u rernu, da malo izvuce dim iz mesa, hoce da bude jako posle...
kapetanm Posted December 30, 2014 Posted December 30, 2014 Планирам да се мангупирам сутра са неким бифтеком. Сарма као предјело . Интересује ме како се прави сос од бибера, али да се заобиђе павлака? НА нету само павлака ради, али ја бих да буде мало течнији, уљастији и тамнији - пробао у једној кафани било феноменално
ivy Posted December 31, 2014 Posted December 31, 2014 Планирам да се мангупирам сутра са неким бифтеком. Сарма као предјело . Интересује ме како се прави сос од бибера, али да се заобиђе павлака? НА нету само павлака ради, али ја бих да буде мало течнији, уљастији и тамнији - пробао у једној кафани било феноменално mozda ovaj? http://www.taste.com.au/recipes/18577/green+peppercorn+gravy
Recommended Posts