Jump to content

Recepti, kulinarski trikovi i omiljena jela - borba protiv gladi

Featured Replies

And soon, all Canada will be covered in ZELJE... :evil:  (& veverice)

(compare - The Simpsons: Bart vs. Australia)

• Replies 7.4k
  • Views 717k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Sandradjer
    Sandradjer

Ode valdorf prvi. Jos krkaju. Uspela sam. Kazu pozdravi forumase i neka zovu na degustaciju slobodno   

• Ovo su Scotch pies koje sam pravio prije jedno mjesec dana. Prvi put sam pravio ovo tijesto od brasna i masti (svinjska i govedja 50/50). Tradicionalno punjenje je mljevena junetina ili ovcetina, nest

Posted Images

:lolol: fenomenalna epizoda

Edited by renne

podsetilo me ovo na zečeve u Australiji :D

ako je zelje i dalje collard greens ima ga u kanadi. ima ga u loblowsu, ima ga u piljari kod kineza, ima ga svugde.

možda sam već i pričala o tome, ja zelje još nikada nigde nisam videla osim u Srbiji

zelje (tj collard greens) je tradicionalno povrce crnaca sa americkog juga. mnogog amerikanca sam srela koji misli da se moze naci samo u samoposlugama u crnackim krajevima, ali nije tacno, ima ga u upscale (bolje snabdevenim) samouslugama u bogatijim suburbima konetiketa, npr.

podsetilo me ovo na zečeve u Australiji :D

Mene na ovaj epski sukob

135355534131.jpg

Edited by katamaran

moja mama je donela seme zelja iz srbije, i sad gaji u basti u kanadi. jedini problem je sto se svidja vevericama.

moji omiljeti banditi iz sume.... toliko su slobodne da su uzasno bezobrazne a ja ih opet volem

Evo ga u Walmartu (za Amere)

http://www.walmart.com/ip/COLLARD-GREENS/10805107

fala, al ja s time ne mogu da zavijam sarmice........ sad mi nadzi de mogu da kupim cele listove...... sveze, ne zamrznute

:D  ;) 

E dođavla. Pa vidi tamo negde mora da ima. Izgleda (po guglu) američki afroamerikanci vole to za njihov (soul) food, pa pogledaj u neki supermarket koji njih servisira.

salim se bre  :D potrazichu vech.... mora dima to negde...

moji omiljeti banditi iz sume.... toliko su slobodne da su uzasno bezobrazne a ja ih opet volem

a za paradajz cekaju da sazri :D cim se zacrveni kako treba, vidis vevericu kako trci po ogradi sa siroko razjapljenim celjustima, odnoseci tvoj paradajz ko zna gde.

Ima li neko dobar recept za kombo pileće belo+gambori+šampinjoni? danas sam mislila da muljam neku pastu sa tim ali ne bih da upropastim sastojke pa ako neko sprema po proverenoj recepturi, please share.

ja ne bih nikako gambore u kombinaciji pile-pečurke, no to sam samo ja

što može i nešto kao paelju da skarabudži, ali to ćeš joj ti bolje objasniti

:)

ali pazi, ja sam tvrda struja i za paelju koja kaže nikako ne mešati meso i morske plodove

dakle ili sa mesom (pile+zec) ili sa morskim zezalicama

ali ne zajedno