Indy Posted July 23, 2014 Posted July 23, 2014 And soon, all Canada will be covered in ZELJE... (& veverice) (compare - The Simpsons: Bart vs. Australia)
Indy Posted July 23, 2014 Posted July 23, 2014 možda sam već i pričala o tome, ja zelje još nikada nigde nisam videla osim u Srbiji Evo ga u Walmartu (za Amere) http://www.walmart.com/ip/COLLARD-GREENS/10805107
renne Posted July 23, 2014 Posted July 23, 2014 (edited) And soon, all Canada will be covered in ZELJE... (& veverice) (compare - The Simpsons: Bart vs. Australia) fenomenalna epizoda Edited July 23, 2014 by renne
Amelija Posted July 23, 2014 Posted July 23, 2014 And soon, all Canada will be covered in ZELJE... (& veverice) podsetilo me ovo na zečeve u Australiji :D
rajka Posted July 23, 2014 Posted July 23, 2014 And soon, all Canada will be covered in ZELJE... (& veverice) (compare - The Simpsons: Bart vs. Australia) ako je zelje i dalje collard greens ima ga u kanadi. ima ga u loblowsu, ima ga u piljari kod kineza, ima ga svugde.
rajka Posted July 23, 2014 Posted July 23, 2014 možda sam već i pričala o tome, ja zelje još nikada nigde nisam videla osim u Srbiji zelje (tj collard greens) je tradicionalno povrce crnaca sa americkog juga. mnogog amerikanca sam srela koji misli da se moze naci samo u samoposlugama u crnackim krajevima, ali nije tacno, ima ga u upscale (bolje snabdevenim) samouslugama u bogatijim suburbima konetiketa, npr.
katamaran Posted July 23, 2014 Posted July 23, 2014 (edited) podsetilo me ovo na zečeve u Australiji :D Mene na ovaj epski sukob Edited July 23, 2014 by katamaran
Hippie Posted July 23, 2014 Posted July 23, 2014 moja mama je donela seme zelja iz srbije, i sad gaji u basti u kanadi. jedini problem je sto se svidja vevericama. moji omiljeti banditi iz sume.... toliko su slobodne da su uzasno bezobrazne a ja ih opet volem Evo ga u Walmartu (za Amere) http://www.walmart.com/ip/COLLARD-GREENS/10805107 fala, al ja s time ne mogu da zavijam sarmice........ sad mi nadzi de mogu da kupim cele listove...... sveze, ne zamrznute :D ;)
Indy Posted July 23, 2014 Posted July 23, 2014 E dođavla. Pa vidi tamo negde mora da ima. Izgleda (po guglu) američki afroamerikanci vole to za njihov (soul) food, pa pogledaj u neki supermarket koji njih servisira.
Hippie Posted July 23, 2014 Posted July 23, 2014 salim se bre :D potrazichu vech.... mora dima to negde...
betty Posted July 24, 2014 Posted July 24, 2014 moji omiljeti banditi iz sume.... toliko su slobodne da su uzasno bezobrazne a ja ih opet volem a za paradajz cekaju da sazri :D cim se zacrveni kako treba, vidis vevericu kako trci po ogradi sa siroko razjapljenim celjustima, odnoseci tvoj paradajz ko zna gde.
Valk Posted July 24, 2014 Posted July 24, 2014 Ima li neko dobar recept za kombo pileće belo+gambori+šampinjoni? danas sam mislila da muljam neku pastu sa tim ali ne bih da upropastim sastojke pa ako neko sprema po proverenoj recepturi, please share.
Amelija Posted July 24, 2014 Posted July 24, 2014 ja ne bih nikako gambore u kombinaciji pile-pečurke, no to sam samo ja
renne Posted July 24, 2014 Posted July 24, 2014 što može i nešto kao paelju da skarabudži, ali to ćeš joj ti bolje objasniti
Amelija Posted July 24, 2014 Posted July 24, 2014 :) ali pazi, ja sam tvrda struja i za paelju koja kaže nikako ne mešati meso i morske plodove dakle ili sa mesom (pile+zec) ili sa morskim zezalicama ali ne zajedno
Recommended Posts