rajka Posted July 22, 2014 Posted July 22, 2014 (edited) to je sremus. ah, ok! to me podseti, otkrila sam da se ovde moze naci i lisce maslacka (dandelion). kako to spremate, osim presno kao salata? a da, i ja da doprinesem rastiku sam pravila southern style: http://www.foodnetwork.com/recipes/vegetarian-southern-style-collard-greens-recipe.html Edited July 22, 2014 by rajka
boshoku Posted July 22, 2014 Posted July 22, 2014 naročito mi u srbiji jedemo lišće maslačka, važi...
hoffnung Posted July 22, 2014 Posted July 22, 2014 sto, ja sam jeo to cesto i to uglavnom u salati. ono sto je meni ostavilo utisak jeste da se ceo maslacak moze iskoristiti, ali ja sam jeo samo lisce.
rajka Posted July 22, 2014 Posted July 22, 2014 naročito mi u srbiji jedemo lišće maslačka, važi... pa ja nisam jela ni zelje, rastan ili sremus :D. po drugoj strani, znam da je mama od drugarice isla okolo i brala maslacak za kulinarske potrebe, ali nikad nisam pitala sta sprema....
Indy Posted July 22, 2014 Posted July 22, 2014 Kod nekih Italijana sam jeo T-Boun stejk na listovima maslačka, otkida kombinacija.
darling Posted July 22, 2014 Posted July 22, 2014 ima kod nas s proleca na pijaci maslacka, al ja sam uvek u fazonu da su to babe nabrale u dvoristu gde ga zapisavaju macke. dakle, maslacak ne bih kupila na pijaci ni u ludili. a otkako sam videla da ljudi umiru od djurdjevka koji je pljunuti sremus, ni sremus vise ne kupujem. ne da sam se odvaljivala od sremusa, al i tih par puta sto bih ga kupila, dve godine evo preskacem.
Аврам Гојић Posted July 22, 2014 Posted July 22, 2014 Djurdjevak i sremus mozes da pomesas samo ako nemas culo mirisa.
Hippie Posted July 22, 2014 Posted July 22, 2014 Zelje neverovato... bas sam pre neki dan trazila kak se ovo zove na engleskom jer su mi se strasno prijele posne sarmice sa zeljom + kiselo mleko...... i nasla, al djaba, isto ko s visnjama - nema ni za leka
Indy Posted July 22, 2014 Posted July 22, 2014 A el imate Grke tamo? Mi zbog Grka imamo dolmades (nije baš kao naše sarmice sa zeljom, ali nije loše) + grčko kiselo mleko (tačnije, "greek style".)
Hippie Posted July 22, 2014 Posted July 22, 2014 ma imamo i Ruse i Grke i sve ostale.... ovdi bre ceo svet mozh da nadzes osim visanja....... i zelja
Indy Posted July 22, 2014 Posted July 22, 2014 (edited) Collard greens treba da ima? EDIT. Možda mu nije sezona? Edited July 22, 2014 by Indy
Hippie Posted July 22, 2014 Posted July 22, 2014 ako ovde necega ima - uvek ga ima.... fakat sam se uzelela sezonsko-lokalnog vocha i povrcha kako god potrazichu po farmama + drugovi Amishi to mora da imaju pa chu ih gnjavim kad budem isla
rajka Posted July 22, 2014 Posted July 22, 2014 hippie, sigurno ima. idi u neki bolji supermarket, ja sam juce kupila americki collard greens. a i ja bi mislila da nema da nisam isla da trazim cveklu sa liscem, onda sam videla da medju tim liscem ima sve i svasta.
betty Posted July 23, 2014 Posted July 23, 2014 ma imamo i Ruse i Grke i sve ostale.... ovdi bre ceo svet mozh da nadzes osim visanja....... i zelja moja mama je donela seme zelja iz srbije, i sad gaji u basti u kanadi. jedini problem je sto se svidja vevericama.
Amelija Posted July 23, 2014 Posted July 23, 2014 možda sam već i pričala o tome, ja zelje još nikada nigde nisam videla osim u Srbiji
Recommended Posts