Jump to content

Recepti, kulinarski trikovi i omiljena jela - borba protiv gladi

Featured Replies

Ja iskreno i ne znam kako ide recept za pravu rusku salatu te ne znam kako bih spocitavala krsenje recepta. Ja pravim vrlo slicno kao Beowl: pilece belo, malo suvog da zamirise, krompir, sargarepa, jaja, krastavcici, ponekad dimljeni kackavalj, majonez (kupovni doduse) cisto da spoji a ne da pliva. Ja to volim sve vrlo sitno iseckano, narocito krompir i sargarepa koje seckam pre kuvanja pa blansiram u slanoj vodi, krompir se ne raspadne tako.

• Replies 7.4k
  • Views 717.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Sandradjer
    Sandradjer

Ode valdorf prvi. Jos krkaju. Uspela sam. Kazu pozdravi forumase i neka zovu na degustaciju slobodno   

• Ovo su Scotch pies koje sam pravio prije jedno mjesec dana. Prvi put sam pravio ovo tijesto od brasna i masti (svinjska i govedja 50/50). Tradicionalno punjenje je mljevena junetina ili ovcetina, nest

Posted Images

evo, recepta za praaaavuuu rusku salatu ;-)http://www.youtube.com/watch?v=FsJm_6CX_EAolivije, koju sam ja jela u rusiji je kao na ovom snimku, sa crnim lukom i jabukama, pored svega ostalog sto se kod nas stavlja. neki stavljaju i kapare, ali to su vec novotarije i kod njih. i naravno, obavezno se jede za novu godinu, uz ironiju sudbine :-)...a ja je pravim kao moja mama, koja je bila do zla boga losa, netalentovana i nezainteresovana kuvarica, i koja je valjda zbog grize savesti, savrseno pedantno i sitno seckala sve sto je trebalo da se secka /ja sam vec sa 14 godina preuzela nasu praznicnu, rodjendansku i tu, tako malo ''bogatiju'' kuhinju, preko nedelje je baka kuvala/ pa je i ta salata bila primer najsitnijih i najravnomernije iseckanih krastavcica, celera, zelena, sargarepe + belo meso i grasak. naravno, sa majonezom i sa malo pavlake je sve to povezano. nismo stavljali ni krompir ni kuvana jaja, a ja sad ponekad stavim jabuku. istina, ove godine sam za NG, da bi odrzala tradiciju, meni pravila vegansku, bez belog mesa i jaja u majonezu, al je to vec neka druga tema...

majonez pravim sama sa maslinovim uljem
kakvog je ukusa mejo s maslinovim?ja kad sam triput u zivotu pravila rusku, pravila sam francusku, i to za par minuta, krompir i sargarepu sfrljam viljuskom, grasak iz konzerve, malo krastavaca, majonez, pavlaka, aj cao. nekoliko sam puta pala u iskusenje i da sve smutim pimerom (stapni mikser?!), da ne moram da se mucim ni da zvacem, al eto, nikad nisam realizovala. sto ne znaci da jednog lepog dana necu.

Edited by darling

• 2 weeks later...

Stačno mi zapadnu za oko sušene paprike, one što ih u onim vezicama prodaju, ko špil. Jel zna neko šta s njima može da se uradi?

suljpa

Ja ih punim pirinčem i šargarepom. A mogu i klasično da se puniПослато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока

ja ih potopim u vodu nekoliko sati, pa onda punim kojecime. sirom, orasima, napunim poneku u sarmi, ...

ja ih punim sirom, pirinčem, ponekad i prethodno skuvanim pasuljem

Ovo sa sarmom je zgodno, a i ovo s potapanjem ima smisla. Jel zapečete, na kolko, jel zalijete s nečim?

moja keva puni pirincem, ili varijanta pirincem i mlevenim mesom, pa zapece u rernitzv Шušpe

ja ih držim potopljene u toploj vodi jedno sat vremena, onda napunim obarenim piričem, i zapečem jedno pola sata, nailjem samo vodom, ništa više

uh, ja ih mnogo volem u prebrancu, punjene pirincem. naravno, pirinac se prvo pripremi.

• 2 weeks later...

Ajde dajte neki recept, imam svinjska rebarca onako sirova ništa dimljena.Neka rerna, nešto...

Послато са WЦ шоље усинг БВК

Utrljaj dobro sa obe strane so, biber, beli luk u granulama, alevu papriku, možeš i malo ruzmarina. Naulji tepsiju, pekač, šta već, nalij dva prsta piva. Rernu na najače, pa kad se isključi termostat vrati na 150. I ne otvaraj 2.5h i to je to

Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока

Utrljaj dobro sa obe strane so, biber, beli luk u granulama, alevu papriku, možeš i malo ruzmarina. Naulji tepsiju, pekač, šta već, nalij dva prsta piva. Rernu na najače, pa kad se isključi termostat vrati na 150. I ne otvaraj 2.5h i to je to

Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока

Da ih "razdelim" na pojedinačne kaiševe ili ostavim u komadu?

Послато са WЦ шоље усинг БВК