Jump to content
IGNORED

Recepti, kulinarski trikovi i omiljena jela - borba protiv gladi

msmodesty

Recommended Posts

Posted

Ja iskreno i ne znam kako ide recept za pravu rusku salatu te ne znam kako bih spocitavala krsenje recepta. Ja pravim vrlo slicno kao Beowl: pilece belo, malo suvog da zamirise, krompir, sargarepa, jaja, krastavcici, ponekad dimljeni kackavalj, majonez (kupovni doduse) cisto da spoji a ne da pliva. Ja to volim sve vrlo sitno iseckano, narocito krompir i sargarepa koje seckam pre kuvanja pa blansiram u slanoj vodi, krompir se ne raspadne tako.

Posted

evo, recepta za praaaavuuu rusku salatu ;-)http://www.youtube.com/watch?v=FsJm_6CX_EAolivije, koju sam ja jela u rusiji je kao na ovom snimku, sa crnim lukom i jabukama, pored svega ostalog sto se kod nas stavlja. neki stavljaju i kapare, ali to su vec novotarije i kod njih. i naravno, obavezno se jede za novu godinu, uz ironiju sudbine :-)...a ja je pravim kao moja mama, koja je bila do zla boga losa, netalentovana i nezainteresovana kuvarica, i koja je valjda zbog grize savesti, savrseno pedantno i sitno seckala sve sto je trebalo da se secka /ja sam vec sa 14 godina preuzela nasu praznicnu, rodjendansku i tu, tako malo ''bogatiju'' kuhinju, preko nedelje je baka kuvala/ pa je i ta salata bila primer najsitnijih i najravnomernije iseckanih krastavcica, celera, zelena, sargarepe + belo meso i grasak. naravno, sa majonezom i sa malo pavlake je sve to povezano. nismo stavljali ni krompir ni kuvana jaja, a ja sad ponekad stavim jabuku. istina, ove godine sam za NG, da bi odrzala tradiciju, meni pravila vegansku, bez belog mesa i jaja u majonezu, al je to vec neka druga tema...

Posted (edited)
majonez pravim sama sa maslinovim uljem
kakvog je ukusa mejo s maslinovim?ja kad sam triput u zivotu pravila rusku, pravila sam francusku, i to za par minuta, krompir i sargarepu sfrljam viljuskom, grasak iz konzerve, malo krastavaca, majonez, pavlaka, aj cao. nekoliko sam puta pala u iskusenje i da sve smutim pimerom (stapni mikser?!), da ne moram da se mucim ni da zvacem, al eto, nikad nisam realizovala. sto ne znaci da jednog lepog dana necu. Edited by darling
  • 2 weeks later...
Posted

Stačno mi zapadnu za oko sušene paprike, one što ih u onim vezicama prodaju, ko špil. Jel zna neko šta s njima može da se uradi?

Posted

Ja ih punim pirinčem i šargarepom. A mogu i klasično da se puniПослато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока

Posted

ja ih potopim u vodu nekoliko sati, pa onda punim kojecime. sirom, orasima, napunim poneku u sarmi, ...

Posted

ja ih punim sirom, pirinčem, ponekad i prethodno skuvanim pasuljem

Posted

Ovo sa sarmom je zgodno, a i ovo s potapanjem ima smisla. Jel zapečete, na kolko, jel zalijete s nečim?

Posted

moja keva puni pirincem, ili varijanta pirincem i mlevenim mesom, pa zapece u rernitzv Шušpe

Posted

ja ih držim potopljene u toploj vodi jedno sat vremena, onda napunim obarenim piričem, i zapečem jedno pola sata, nailjem samo vodom, ništa više

Posted

uh, ja ih mnogo volem u prebrancu, punjene pirincem. naravno, pirinac se prvo pripremi.

• 2 weeks later...
Posted

Ajde dajte neki recept, imam svinjska rebarca onako sirova ništa dimljena.Neka rerna, nešto...

Послато са WЦ шоље усинг БВК

Posted

Utrljaj dobro sa obe strane so, biber, beli luk u granulama, alevu papriku, možeš i malo ruzmarina. Naulji tepsiju, pekač, šta već, nalij dva prsta piva. Rernu na najače, pa kad se isključi termostat vrati na 150. I ne otvaraj 2.5h i to je to

Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока

Posted

Utrljaj dobro sa obe strane so, biber, beli luk u granulama, alevu papriku, možeš i malo ruzmarina. Naulji tepsiju, pekač, šta već, nalij dva prsta piva. Rernu na najače, pa kad se isključi termostat vrati na 150. I ne otvaraj 2.5h i to je to

Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока

Da ih "razdelim" na pojedinačne kaiševe ili ostavim u komadu?

Послато са WЦ шоље усинг БВК