nera Posted January 28, 2014 Posted January 28, 2014 Ja iskreno i ne znam kako ide recept za pravu rusku salatu te ne znam kako bih spocitavala krsenje recepta. Ja pravim vrlo slicno kao Beowl: pilece belo, malo suvog da zamirise, krompir, sargarepa, jaja, krastavcici, ponekad dimljeni kackavalj, majonez (kupovni doduse) cisto da spoji a ne da pliva. Ja to volim sve vrlo sitno iseckano, narocito krompir i sargarepa koje seckam pre kuvanja pa blansiram u slanoj vodi, krompir se ne raspadne tako.
nezvanova Posted January 28, 2014 Posted January 28, 2014 evo, recepta za praaaavuuu rusku salatu ;-)http://www.youtube.com/watch?v=FsJm_6CX_EAolivije, koju sam ja jela u rusiji je kao na ovom snimku, sa crnim lukom i jabukama, pored svega ostalog sto se kod nas stavlja. neki stavljaju i kapare, ali to su vec novotarije i kod njih. i naravno, obavezno se jede za novu godinu, uz ironiju sudbine :-)...a ja je pravim kao moja mama, koja je bila do zla boga losa, netalentovana i nezainteresovana kuvarica, i koja je valjda zbog grize savesti, savrseno pedantno i sitno seckala sve sto je trebalo da se secka /ja sam vec sa 14 godina preuzela nasu praznicnu, rodjendansku i tu, tako malo ''bogatiju'' kuhinju, preko nedelje je baka kuvala/ pa je i ta salata bila primer najsitnijih i najravnomernije iseckanih krastavcica, celera, zelena, sargarepe + belo meso i grasak. naravno, sa majonezom i sa malo pavlake je sve to povezano. nismo stavljali ni krompir ni kuvana jaja, a ja sad ponekad stavim jabuku. istina, ove godine sam za NG, da bi odrzala tradiciju, meni pravila vegansku, bez belog mesa i jaja u majonezu, al je to vec neka druga tema...
darling Posted January 28, 2014 Posted January 28, 2014 (edited) majonez pravim sama sa maslinovim uljemkakvog je ukusa mejo s maslinovim?ja kad sam triput u zivotu pravila rusku, pravila sam francusku, i to za par minuta, krompir i sargarepu sfrljam viljuskom, grasak iz konzerve, malo krastavaca, majonez, pavlaka, aj cao. nekoliko sam puta pala u iskusenje i da sve smutim pimerom (stapni mikser?!), da ne moram da se mucim ni da zvacem, al eto, nikad nisam realizovala. sto ne znaci da jednog lepog dana necu. Edited January 28, 2014 by darling
kenta Posted February 8, 2014 Posted February 8, 2014 Stačno mi zapadnu za oko sušene paprike, one što ih u onim vezicama prodaju, ko špil. Jel zna neko šta s njima može da se uradi?
renne Posted February 8, 2014 Posted February 8, 2014 Ja ih punim pirinčem i šargarepom. A mogu i klasično da se puniПослато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока
aram Posted February 8, 2014 Posted February 8, 2014 ja ih potopim u vodu nekoliko sati, pa onda punim kojecime. sirom, orasima, napunim poneku u sarmi, ...
Аврам Гојић Posted February 8, 2014 Posted February 8, 2014 ja ih punim sirom, pirinčem, ponekad i prethodno skuvanim pasuljem
kenta Posted February 8, 2014 Posted February 8, 2014 Ovo sa sarmom je zgodno, a i ovo s potapanjem ima smisla. Jel zapečete, na kolko, jel zalijete s nečim?
assück Posted February 8, 2014 Posted February 8, 2014 moja keva puni pirincem, ili varijanta pirincem i mlevenim mesom, pa zapece u rernitzv Шušpe
renne Posted February 8, 2014 Posted February 8, 2014 ja ih držim potopljene u toploj vodi jedno sat vremena, onda napunim obarenim piričem, i zapečem jedno pola sata, nailjem samo vodom, ništa više
hoffnung Posted February 8, 2014 Posted February 8, 2014 uh, ja ih mnogo volem u prebrancu, punjene pirincem. naravno, pirinac se prvo pripremi.
Frank Pembleton Posted February 22, 2014 Posted February 22, 2014 Ajde dajte neki recept, imam svinjska rebarca onako sirova ništa dimljena.Neka rerna, nešto... Послато са WЦ шоље усинг БВК
renne Posted February 22, 2014 Posted February 22, 2014 Utrljaj dobro sa obe strane so, biber, beli luk u granulama, alevu papriku, možeš i malo ruzmarina. Naulji tepsiju, pekač, šta već, nalij dva prsta piva. Rernu na najače, pa kad se isključi termostat vrati na 150. I ne otvaraj 2.5h i to je to Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока
Frank Pembleton Posted February 22, 2014 Posted February 22, 2014 Utrljaj dobro sa obe strane so, biber, beli luk u granulama, alevu papriku, možeš i malo ruzmarina. Naulji tepsiju, pekač, šta već, nalij dva prsta piva. Rernu na najače, pa kad se isključi termostat vrati na 150. I ne otvaraj 2.5h i to je to Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока Da ih "razdelim" na pojedinačne kaiševe ili ostavim u komadu? Послато са WЦ шоље усинг БВК
Recommended Posts