vememah Posted April 23, 2016 Posted April 23, 2016 kako biste preveli "all work and no play makes jack a dull boy"? verovatno vec postoji neki opsteprihvaceni prevod ove fraze, ali ja za njega ne znam. U Frazeološkom rečniku legendarnog Žike Kovačevića stoji "Oni koji znaju samo za rad, dosadni su." i "Ne vredi samo raditi - čovek se mora i razonoditi."
Dr Arslanagić Posted April 25, 2016 Posted April 25, 2016 neka lepa engleska reč za školsku klupu? ne sviđa mi se school desk
ajgor Posted April 27, 2016 Posted April 27, 2016 school bench Tek sada imadoh priliku da bacim pogled kod Bujasa i Drvodelića, na oba mesta se pominje form. Na prvu loptu sam pomislio da bih možda preko francuskog pupitre došao do nečeg drugačijeg, kad šipak, prevodi se kao school desk.
Calavera Posted June 7, 2016 Posted June 7, 2016 nigde ne mogu da nadjem kako se prevodi "backwaters" iz kerale, svi ga stavljaju pod navodnike: https://en.wikipedia.org/wiki/Kerala_backwaters
Skyhighatrist Posted June 7, 2016 Posted June 7, 2016 Backwater je rukavac, mrtvaja kako bi rekli u Banatu. Ovo u Kerali je malo tvrđi oraj... možda laguna, ili lagune?
Calavera Posted June 7, 2016 Posted June 7, 2016 (edited) vise je kao neki sistem laguna, kanala i jezera. stavio sam mreza kanala za sad, to je nesto najblize sto mogu da smislim. Edited June 7, 2016 by Calavera
batticuore Posted July 5, 2016 Posted July 5, 2016 Како да преведем the country club bard? Хвала пријатељу који наиђе да помогне.
3opge Posted July 6, 2016 Posted July 6, 2016 to ako hoces da se svi koji znaju engleski useru toplo od smeha.
dragance Posted July 6, 2016 Posted July 6, 2016 (edited) Dobro, izvoli onda naci prevod koji ima smisla na srpskom - ne mislim na bukvalni prevod. Edit: Bard je pesnik, boem. Country Club je sta na srpskom?? Edited July 6, 2016 by dragance
ToniAdams Posted July 6, 2016 Posted July 6, 2016 (edited) rec bard je i kod nas prilicno odomacena, a kantri klab ne mora da ima bas mnogo veze sa selom, kolko znam Edited July 6, 2016 by ToniAdams
Time Crisis Posted July 6, 2016 Posted July 6, 2016 rec bard je i kod nas prilicno odomacena, a kantri klab ne mora da ima bas mnogo veze sa selom, kolko znam Tačno, u principu mi ne nemamo ekvivalent takvog kluba/organizacije, možda tek zadnjih godina se po Beogradu otvara nešto slično.
Recommended Posts