Svemir Zeka Posted January 11 Posted January 11 Izvinite, nije Ninova ali vredi pročitati, kako se bivši partneri čašćavaju likovima u knjigama Tabašević se povukao iz trke za nagradu, ne želi da o kvalitetu njegove knjige sudi Milica Vučković
gospa buba Posted January 12 Posted January 12 (edited) taj dechko stvarno nema srece po vishe parametara (a i siroma ovako propushta priliku da opet ne dobije nagradu, pa da onda moze lepo i natenane da smatra) da ne kazem neshto gore. Edited January 12 by gospa buba 2
morgana Posted January 12 Posted January 12 milica je netalentovani, dosadni, kriptodesnicarski mediokritet ali tabasevic je nasilnik te mu zelim vise milice i u narednim izvlacenjima 2 1
3opge Posted January 12 Posted January 12 35 minutes ago, morgana said: milica je netalentovani, dosadni, kriptodesnicarski mediokritet ali tabasevic je nasilnik te mu zelim vise milice i u narednim izvlacenjima jel bar zna da istakne zanosne obline ili stavi sliku od koje pregori internet?
Patty Lee Posted January 12 Posted January 12 11 dana je prošlo od početka godine a već imamo najjači citat (Tabašević objašnjava zašto je on pre par godina kad je bio član žirija za neku treću nagradu, glasao za “Smrtni ishod atletskih povreda”): “Glasao sam, ne zato što mislim da je dobar u bilo kom smislu, već zbog toga što sam hteo da budem džentlmen: bivšoj devojci koju si godinu i po dana iz nekakve ljubavi podučavao pisanju, filozofiji i artu, kojoj si prepravljao priče kojima je osvajala regionalne konkurse, nakon emotivnog razlaza, ne bi bilo u redu ne dati glas podrške, kad okolnost udesi da ta bivša devojka, na svoj način napiše klevetnički roman – baš o tebi i tom vašem odnosu, a ti – baš u žiriju u kojem možeš da joj 12 hiljada evra gurneš u džep, svojom odlukom. Smatrao sam da bih ispao i jadan čovek, ako već nisam dobar učitelj kreativnog pisanja i zahvalnosti, pa se njenoj potrebi da piše kako ume i zna, suprotstavljam sa nekih pozicija moći sa kojih joj se svetim i za to što nije zahvalna, i za to što kleveće ili što piše tržišnu, jeftinu literaturu. Ili za to što je prošla put Džeja Ramadanovskog kojim prođemo svi: od ljubavi do mržnje.” Btw, meni po potpuno fenomenalno da neko ovo izgovori naglas, ajde da pomisliš u sebi, ali da izručiš u javnost… tebra… Ceo intervju je art. 5 1 2
morgana Posted January 12 Posted January 12 kakav jebeni paćenik. ne da je iznenađenje. 5 hours ago, 3opge said: jel bar zna da istakne zanosne obline ili stavi sliku od koje pregori internet? za prvo ne znam, nemam istančano čulo za obline, drugo je moguće da da, lijepa je. samo joj ne idu pisanje i javno rezonovanje. 3
Profesionalac Posted January 12 Posted January 12 Sudar titana čekamo još Bevca i Kecmanovića Ipak, biti smarač i bezrazložno guran su manji grehovi od govnarstva poput onog gore citata 3 1
Frank Pembleton Posted January 12 Posted January 12 9 hours ago, Svemir Zeka said: Izvinite, nije Ninova ali vredi pročitati, kako se bivši partneri čašćavaju likovima u knjigama Tabašević se povukao iz trke za nagradu, ne želi da o kvalitetu njegove knjige sudi Milica Vučković Sad došao da postujem... Kakva španska serija. 1 1
Patty Lee Posted January 12 Posted January 12 Breskvica i Voja Z za ljude koji čitaju dalje od insta captiona. 4
Sludge Factory Posted January 12 Posted January 12 7 hours ago, Patty Lee said: bivšoj devojci koju si godinu i po dana iz nekakve ljubavi podučavao pisanju, filozofiji i artu, kojoj si prepravljao priče kojima je osvajala regionalne konkurse, Jbt, meni je samo ovaj deo dokaz da je lik zlostavljac i nasilnik. Bukvalno zvuci i opisuje ponasanje nekoga ko tuca u zdrav mozak. Pacenik. 9
Svemir Zeka Posted January 12 Posted January 12 29 minutes ago, Sludge Factory said: Jbt, meni je samo ovaj deo dokaz da je lik zlostavljac i nasilnik. Bukvalno zvuci i opisuje ponasanje nekoga ko tuca u zdrav mozak. Pacenik. Pa da. 2
3opge Posted January 12 Posted January 12 jebote da je cutao bio bi casni laureat ovako se iskenjao sam po sebi
Popular Post Patty Lee Posted January 12 Popular Post Posted January 12 @3opge A neeee, Tabašević sad već tradicionalno u ovo vreme pravi cirkus, a i već je rekao da je NIN-ova nagrada u rangu ribljeg izmeta, godinu dana nakon što je dobio nagradu (za 2018.) je bio potpisnik bojkota iste; naime neki ljudi (Emir Kusturica, Muharem Bazdulj, Vladimir Kecmanović…) su smatrali da članovi žirija nisu dovoljno stručni da odlučuju o književnim nagradama (Teofil Pančić npr.). “Zbog čega je Tabašević onda uopšte pristao da uzme nagradu? - Ne očekujete valjda od mene tu koruptibilnu svest, da nakon što sam nagrađen, zaboravim sve prethodne nepravde?! Ne, brate, nego lepo uzmem nagradu, raspolažem s njom kako želim, i ne dozvolim da me to što sam nagrađen korumpira - tako se biva principijelnim - da zbog toga postanem propagator ideja ili vrednosti onih koji me hvale ili nagrađuju - objašnjava prošlogodišnji dobitnik Ninove nagrade. - Ova naša spontano podmitljiva svest, koja se uvrežila, glupo podrazumeva da sad treba da ćutim ili se uhvatim za uši i igram, jer sam nagrađen. A prava stvar je da tek sada, s punim pravom, imam da se bunim, jer se ne bunim zbog ogorčenosti, nego jer znam gde đavo spava, kad je u pitanju žiriranje oko Nina. Ili da citiram još jednog pesnika: “Uzmi novce i bježi.” Ovo je igra u kojoj oni koji nam govore da žele pravedne (objektivne) uslove žiriranja, žele zapravo da sačuvaju svoje pozicije moći, tom retorikom prividne nepristrasnosti. Ovo je igra u kojoj ćemo mi iz Rakovice, da pobedimo arogantne, gradske tipove - zaključuje Tabašević.” 1 9 1
Recommended Posts