Frank Pembleton Posted January 22, 2023 Posted January 22, 2023 Neko ko se bavi izdavaštvom i logično jezikom i izražavanjem kaže "preponosni smo...":facepalm: ....shiit has hit the fan.
gospa buba Posted January 22, 2023 Posted January 22, 2023 pusti to, sad ce tabashevic bazdulj kusturica opset da dobiju nervni slom ako vec nisu. 2
3opge Posted January 22, 2023 Posted January 22, 2023 18 minutes ago, Frank Pembleton said: Neko ko se bavi izdavaštvom i logično jezikom i izražavanjem kaže "preponosni smo..." :facepalm: ....shiit has hit the fan. mislim da je to ispravno, moze neki jezichar da potvrdi 1
Reaktor Posted January 22, 2023 Posted January 22, 2023 1 hour ago, slepa živana said: valjda ovo označava pobednicu
vememah Posted January 22, 2023 Posted January 22, 2023 (edited) Jeste ispravno, reč je skovana sasvim po pravilima gradnje reči u srpskom (kao i reči prebolan, prebujan, prebučan, prevažan, prevredan, preglasan, preglomazan, pregrešan, prezadovoljan, prejasan, prejednostavan, prekasan, prekrupan, prelagan, preljubazan, premastan, premilostan, preobilan, preobičan, preozbiljan, preopširan, preosećajan, prepametan, preradikalan, preradostan, preran...) i zabeležena u Matičinom šestotomnom rečniku, tom 4 iz 1971. sa sve književnim citatom, kao i u novom Matičinom jednotomnom rečniku iz 2011. - u oba u značenju "suviše ponosan". Edited January 22, 2023 by vememah 1
SmudgeYorkshire Posted January 22, 2023 Posted January 22, 2023 3 hours ago, slepa živana said: valjda ovo označava pobednicu Ne označava. Ovo je okačeno prije četiri dana kada se saznalo da je ušla u uži izbor od šest kandidata. 1
gospa buba Posted January 22, 2023 Posted January 22, 2023 onda se i nevni slom odlaze.sent from bash mnogo dobar novi bubamoto 2
Sludge Factory Posted January 22, 2023 Posted January 22, 2023 22 minutes ago, vememah said: u oba u značenju "suviše ponosan". Da li znacenje "suvise ponosan" ima negativnu konotaciju (odnosno sta konotaciju, negativnu denotaciju) kako se meni cini? Ako je tako, onda su omasili upotrebu.
gospa buba Posted January 22, 2023 Posted January 22, 2023 meni je upotreba ok. preplavili su se ponosom. tj preponosom :hihi sent from bash mnogo dobar novi bubamoto 1
Sludge Factory Posted January 22, 2023 Posted January 22, 2023 Meni "suvise ponosan" znaci da su preterali s ponosom, da ne valja biti bas toliko ponosan i da je to vec uslo u kategoriju problema digestivnog trakta. 2
Frank Pembleton Posted January 22, 2023 Posted January 22, 2023 Jeste ispravno, reč je skovana sasvim po pravilima gradnje reči u srpskom (kao i reči prebolan, prebujan, prebučan, prevažan, prevredan, preglasan, preglomazan, pregrešan, prezadovoljan, prejasan, prejednostavan, prekasan, prekrupan, prelagan, preljubazan, premastan, premilostan, preobilan, preobičan, preozbiljan, preopširan, preosećajan, prepametan, preradikalan, preradostan, preran...) i zabeležena u Matičinom šestotomnom rečniku, tom 4 iz 1971. sa sve književnim citatom, kao i u novom Matičinom jednotomnom rečniku iz 2011. - u oba u značenju "suviše ponosan".Meni je to zvučalo kao "novogovor".Iskreno "vrlo smo ponosni" bi mi bilo normalnije.Nije mi ovo iz serijala prelepo, preozbiljan itd...I nikad nisam čuo da neko u govoru kaže "preponosni smo".Ali eto grešim... ... Shiit has hit the fan 2
munze Posted January 22, 2023 Posted January 22, 2023 17 minutes ago, Frank Pembleton said: I nikad nisam čuo da neko u govoru kaže "preponosni smo". Ali eto grešim... ... Shiit has hit the fan slabo se kreces u drustvu mamika
Recommended Posts