Jump to content
IGNORED

Anime kutak

Filipenko

Recommended Posts

Posted

Kao veliki ljubitelj dotičnog, toplo se nadam da to što navodiš nije istina, to jest da nije cela informacija. Naime, to bi trebalo da je samo deo projekta koji je najavljivan vrlo ambiciozno, i koji bi pokrio ceo strip Kentaro Mijure i trajao bi bukvalno jednu deceniju. Nadam se da nisu odustali od sveobuhvatnog projekta ekranizacije kompletnog stripa putem serije filmova, već da je ovo samo jedan deo, i da se na njemu neće stati :cry:Inače, taj projekat je najavljivan ovako:

A new animation project of Berserk, animated by Studio 4C and said to be very CG heavy. The project will have multiple movies covering the whole manga and will last more than a decade.
Nadajmo se da je ovo samo arc koji se planira za 2012. godinu. Mada, sa ovakvom ekonomijom, nikad se ne zna :(
Posted (edited)

Gledam FLCL opet i uzgred citam AVClubov walkthrough i tek mi je marginalno jasnije sta se tu zapravo desava.

Edited by Calavera
  • 2 weeks later...
Posted

Dajte neke serije za početnike, molim. Žanr horor/SF/F i srodno. Apsolutna sam nubleta, tako da može i nešto staro. Od japanskih animiranih gledao sam samo Samurai Champloo, što mi je bilo super, i Ghost in the šta već, što mi je bilo uglavnom super.Svaka preporuka je dobrodošla, a kao novajliji bi mi dobro došlo nešto što nije beskonačna serija, već je zaokruženo. Danke.

Posted (edited)

Cowboy Bebop je moj go-to anime za nublete, a jos ako ti se svideo Champloo... isti covek ih je doneo na svet, Shinichiro Watanabe. Ima tu nekoliko njih sto se bolje razumeju u anime od mene, samo ne slusaj Filipenka ako ti preporuci Legend of the Galactic Heroes. ^_^

Edited by Calavera
Posted
Cowboy Bebop je moj go-to anime za nublete, a jos ako ti se svideo Champloo... isti covek ih je doneo na svet, Shinichiro Watanabe. Ima tu nekoliko njih sto se bolje razumeju u anime od mene, samo ne slusaj Filipenka ako ti preporuci Legend of the Galactic Heroes. ^_^
Pomno pratim Filipenka, njegove preporuke su nepogrešive u 99% slučajeva. Samo ih izvrneš. Dakle, čekam da on nešto opljune pa da skidam. cool.gif
Posted

Od 5 strana topika (makar po mom sistemu sa uvećanim brojem postova po stranici), na 5 imaš preporuke, a 3 i po stranice su isključivo preporuke...Dakle, sortiraj tu šta misliš da ti se dopada, i potom skini nešto drugo. :fantom:

Posted
Dajte neke serije za početnike, molim. Žanr horor/SF/F i srodno.
Full metal Alchemist, Van helsing, Bleach, Berserk, Basilisk, Soul Eater...Bice ti dovoljno za dva meseca non stop gledanja :D
Posted
Od 5 strana topika (makar po mom sistemu sa uvećanim brojem postova po stranici), na 5 imaš preporuke, a 3 i po stranice su isključivo preporuke...Dakle, sortiraj tu šta misliš da ti se dopada, i potom skini nešto drugo. :fantom:
Pa baš zato što ima toliko preporuka sam tražio posebnu za početnike koji ne poznaje ništa. Slabo mi znači da ljubitelji NEKASLOVANEKASLOVA mogu da pogledaju NEKASLOVANEKASLOVA, a mogu i oni koji cene NEKASLOVANEKASLOVA, pošto je slično itd. <_< A značenje smajlija :fantom: sigurno ne zna niko.
Full metal Alchemist, Van helsing, Bleach, Berserk, Basilisk, Soul Eater...Bice ti dovoljno za dva meseca non stop gledanja :D
Hvala, krećem redom. Prvo Cavalerina, pa ću onda sa tvoje liste.
Posted

1 laicka preporuka od mene, Gantz i Death Note. Laicka, jer sam oba poceo pa stao posle par epizoda, nisam imao tad vremena za vise, a nahvalili su ih onoliko. Pominjani su vec na ovom topicu, narocito Death Note, dok je za Gantz cini mi se bas Filipenko rekao da je odlicna stvar, ali nije za svakog.

Posted (edited)

Ja Bleach nisam mogao da gledam od drugog serijala.

Edited by Utvara
Posted

Death Note je idealan za početnike, jer ima samo 37 epizoda, a i sjajan je anime

Posted (edited)

Evo ti ozbiljne preporuke. To što ti gore preporučuju uglavnom nije ništa iz onoga što si pitao.Legend of the Galactic Heroes - SF u dalekoj budućnosti, Star Wars anime sveta, peglanje dve sorte čovečanstva u budućnostiCowboy Bebop - SF, lovci na ucene idu po solarnom sistemu i vatajuPlanetes - SF, bliska budućnost, korporacije eksploatišu mesec i spremaju se za osvajanje marsa, priča o nekim običnim ljudima u tom svetu, članovima posadeBerserk - Fantasy, Conan anime svetaCrest of the Stars i Banner of the Stars - SF, daleka budućnost, genetski inženjerisani ljudi za osvajanje svemira su se odvojili i zaratili sa običnim ljudima nakon X godinaBaccano! - neopisiv, naginje na fantasy premda se preplićeDeath Note - izuzetan, blagi fantasy, ali je naglasak na detektivnosti™ i logici, dečak nalazi knjigu boga smrti koja mu omogućava da potezom pera ubije bilo kogaStarship Operators - SF, daleka budućnost, neka planeta mora da kapitulira pred invazijom, ali posada jednog ultra-nabudženog broda prelazi na gerilsku borbu (u svemiru)Freedom - SF, nakon katastrofe na zemlji prekinuta je svaka veza sa kolonijom na mesecu, i na mesecu se razvilo društvo koje uči da na zemlji nije niko živ i da je planeta nenaseljivaRecords of Lodoss War, Lodoss War i Legend of Crystania (vezano) - Fantasy, LOTR anime svetaThe Count of Monte Cristo - SF, daleka budućnost, rimejk romana samo smešten u neko buduće dobaYukikaze - SF, u bliskoj budućnosti se peglamo sa vanzemuncima na bliskoj planeti, a da niko tačno ne zna o čemu se zapravo radi u pozadiniTo bi otprilike bilo to. Prve 4 možeš gledati upravo tim redosledom, s tim što je Legend of the Galactic Heroes, najbolji anime ikad kreiran, malo glomazniji pa možeš da obrneš da pogledaš 2-4, pa se onda vratiš na njega, jer su ovi mnogo kraći pa ćeš moći da proceniš da li ti anime uopšte leži. Redosled nadalje nije bitan, mada bih ja svakako forsirao SF anime.Više detalja o svakoj možeš da nađeš na http://anidb.net/

Edited by Filipenko
Posted

Hvala. Skidam trenutno Cowboy Bebop, a pogledaću i ove ostale preporuke šta su. anidb je odličan. Javljam utiske kad se nakupi malo pogledanog.

Posted
Cowboy Bebop je moj go-to anime za nublete, a jos ako ti se svideo Champloo... isti covek ih je doneo na svet, Shinichiro Watanabe.
Koliko se sećam, meni je Samurai Champloo >>> Cowboy Bebop, i atmosfera, i humor, i setting, i sve redom. S tom ogradom što iz raznih razloga nisam završio ni jednu ni drugu seriju iako su mi se svidele, budala...