Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

šah je šah

Featured Replies

35 minutes ago, 189- said:

ma nema sanse da se vrati carlsen. mrzi ga uciti i pripremati se. jos bi sada to trajalo i duze nego kada brani jer bi morao i za kandidate da se sprema. postao nedavno i otac.

ma dobro, naravno da nece da igra kandidate, to bi bilo suludo ocekivati.

sindarov je danas zaboravio prep na devetom potezu i odigrao lg3 umesto le5. zaneo se u racunici i zaboravio dogovor sa timom. lolol

• Replies 2.9k
  • Views 180.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• "Hans nije varao, jer varanje ne postoji, samo je koristio neke metode na granici dozvoljenog, i to ne stalno, samo par poteza, a to je manje od 3% poteza u partiji, što mnogi smatraju dozvoljenom pom

• Stigao sam na četvrto kolo i prošetao sam salom prvih 25 minuta, na metar od Magnusa i ostalih velikana. A pre kola naleteh u prolazu na naše šahistkinje, pa im dobacih "Napred, Srbija!" (valjda nisam

• Sa olimpijskim šampionom  

Posted Images

12 hours ago, nenad said:

ma dobro, naravno da nece da igra kandidate, to bi bilo suludo ocekivati.

sindarov je danas zaboravio prep na devetom potezu i odigrao lg3 umesto le5. zaneo se u racunici i zaboravio dogovor sa timom. lolol

Jel si gledao post game intervjue? Ja nisam, nego pitam.

Nisam siguran da je zaboravio prep. Ubeđen sam da je imao iskalkulisano 20 poteza u nekoliko linija kad je odigrao f4 i na satu mu ostalo sat i po. Moguće i da je blefirao sa vremenom kad je rešio da da lovca.

Baš čudna partija, deluje da joj ni većina komentatora nije dorasla. U svakom slučaju, Sindarovu chapeaux što je uopšte igrao na pobedu.

Obožavam pozicije dama protiv 2 topa kad topovi ne stignu da se sinhronizuju.

Aga reče da je Prag prevideo fork dame na f4. Nema šanse.

7 hours ago, kralj said:

Jel si gledao post game intervjue? Ja nisam, nego pitam.

Nisam siguran da je zaboravio prep. Ubeđen sam da je imao iskalkulisano 20 poteza u nekoliko linija kad je odigrao f4 i na satu mu ostalo sat i po. Moguće i da je blefirao sa vremenom kad je rešio da da lovca.

Baš čudna partija, deluje da joj ni većina komentatora nije dorasla. U svakom slučaju, Sindarovu chapeaux što je uopšte igrao na pobedu.

Obožavam pozicije dama protiv 2 topa kad topovi ne stignu da se sinhronizuju.

Aga reče da je Prag prevideo fork dame na f4. Nema šanse.

da da, rekao je sindarov da je vrlo brzo skapirao da ne igra liniju koju su dogovorili jer je upao u 3 rezultata poziciju, a to su hteli da izbegnu. to ne znaci da oni nisu i ovo gledali, naravno da jesu*. nije blefirao s vremenom nego je u isto vreme racunao, pokusavao da se seti tog dela prepa i razmisljao kako ce ga trener staviti u top ako sjebe. jbg, sad puca od samopouzdanja pa dobija i partije koje inace ne bi dobijao. dosta je smesno bilo kad je bilo pitanje o nekom porazu od praga dok su bili deca (nesto pre korone lolol) pa je komentator pokusao da pogodi o kom turniru se radi, nabrojao jedno 4,5, a sindarov bio u fazonu jeste me i tu odvalio, ali nije to ta partija iz pitanja.

*bio je i nepo u studiju i rece da ove pozicije nisu nepoznate i da mogu nastati i iz drugih otvaranja.

Ovde je ako se ne varam oba puta dobio Praga i sa crnima i sa belima žrtvujući figuru da bi Pragari ostao kralj u centru prilično ranjiv. Naknadno sam preleteo preko prva 4 kola, pa ne znam da li sam dobro upamtio prvu.

Oko ostalog se slažem, jedino što je u prošlom kolu imao dobijeno protiv Nemca, ali se izglupirao. Mnogo mu je značila ova pobeda. Nije u poslednjih par partija dominantan kao na početku, mada o čemu da pričamo kad frajer ima 8/10

On 10. 4. 2026. at 19:02, kralj said:

Ovde je ako se ne varam oba puta dobio Praga i sa crnima i sa belima žrtvujući figuru da bi Pragari ostao kralj u centru prilično ranjiv. Naknadno sam preleteo preko prva 4 kola, pa ne znam da li sam dobro upamtio prvu.

Oko ostalog se slažem, jedino što je u prošlom kolu imao dobijeno protiv Nemca, ali se izglupirao. Mnogo mu je značila ova pobeda. Nije u poslednjih par partija dominantan kao na početku, mada o čemu da pričamo kad frajer ima 8/10

jesi, u prvoj je bila zrtva figure. protiv blubauma jeste bila skroz dobijena pozicija, ali sto kaze judit, dzaba +2 eval ako igrac ne zna zasto.

sindarov je, btw, upravo odigrao verovatno najbolju partiju na turniru, ovo protiv fabija bi mozda izvukao jos magnus a i to je veliko pitanje.

Gledao sam dijagonalnotn video sam da je našao neke zajebane defanzivne resurse. Žao mi Fabija.

U jednom trenutka je bio u problemu baš kad je Giri ima najveću šansu u svojoj partiji, moglo je baš da se zadrami.

11 minutes ago, kralj said:

Gledao sam dijagonalnotn video sam da je našao neke zajebane defanzivne resurse. Žao mi Fabija.

U jednom trenutka je bio u problemu baš kad je Giri ima najveću šansu u svojoj partiji, moglo je baš da se zadrami.

fabi je svoju sansu propustio u prethodnom ciklusu, "i am really sorry" remijem protiv nepa. ovde nije mogao nista, sindarov je odigrao nerealno. moderni korcnoj, jbg.

Ovaj Giri je najveca sisica u istoriji saha, covek mora da pobedi i umesto da proba neke kombinacije on sam ide u razmenu lovca i konja i ulazi u remi zavrsnicu

gledao na netflixu nesto o liku koji se zove niman. sahista prevarant. kao imao but plug u dupetu i morzeovom azbukom dobijao od kompa instrukcije koji potez da odigra. kako se konektovao i da li je to tacno? nagodio se vansudski. sa prvakom sveta norvezaninom

Edited by bradilko

2 minutes ago, bradilko said:

gledao na netflixu nesto o liku koji se zove niman. sahista prevarant. kao imao but plag u dupetu i morzeovom azbukom dobijao od kompa instrukcije koji potez da odigra. kako se konektovao i da li je to tacno? nagodio se vansudski. sa prvakom sveta norvezaninom

hans jeste varao online to svi znaju, ali u toj otb partiji protiv magnusa skoro sigurno nije. inace je legit top 15-20 igrac na svetu.

za varanje je dovoljno da ima nacin da mu se signalizira kada je u nekoj poziciji jedan potez mnogo bolji od drugog, svi iz top 50 mogu procesom eliminacije da nadju taj potez za par minuta.

Sad sam se uključio. Na chees.com Giri ima 0.7% slabiji accuracy, a na engine baru neku mlitavu prednost. Nikad to nisam video ranije.

Evo prihvatio i razmenu kraljice... ne zovu ga dzabe Drawish Giri. Pravi covek ide na megdan Indijcu, neko ko zeli da igra atraktivan i napadacki sah.

27 minutes ago, bradilko said:

gledao na netflixu nesto o liku koji se zove niman. sahista prevarant. kao imao but plug u dupetu i morzeovom azbukom dobijao od kompa instrukcije koji potez da odigra. kako se konektovao i da li je to tacno? nagodio se vansudski. sa prvakom sveta norvezaninom

Niman je tuzio Karlsena, a ne obrnuto, kao i Nakamuru i jos neke koji su ga optuzili za varanje. Karlsen je pristao da igra ponovo sa Nimanom, jer je jedno vreme odbijao, a Chess.com je ponovo dozvolio Nimanu da igra na njihovom sajtu.

nekad sam pratio te meceve za prvaka sveta. spaski- korcnoj, karpov- kasparov, za fisera i spaskog sam bio premlad i secam se te svetske podele. novinske agencije izvestavaju, traze se neki ludi uslovi, podeljen svet na zapad istok. onda gledao ove danas, ne pricam o kvalitetu vec o okruzenju, igraju sa ekranima ispred, show program kao za izbor talenta godine. sranje u bojama. nekad se pricalo po beogradskim kafanama o sansama spaskog, korcnoja, karpova. nepogresivo je to skretalo na ideolosku matricu. kod nas i na cetniks vs partizani, ko ima bolje rakete, za koliko i koliko puta mogu amerikanci ili sovjeti da sprze svet, ma svasta je tu bilo medj dokonim kafanskim svetom moskve, mazestika ili bezistana.

onda gledam tog nimana sa but plugom u buljsonu kako postaje mlada zvezda sveckog saha, vlasnike chess. com koji izgledaju kao onaj cuko sa fejsbuka.

ne znam koga to vise interesuje. to je nekad bio dogadjaj koji podeli planetu.

jos kad sam saznao da malo bolji komp moze da rasturi prvaka sveta. ma idi bre.

Edited by bradilko

Jbg, Beograd je bio svetski šahovski centar. Imali smo i logistiku i spektakularne igrače.

Što se ostalog tiče, slažem se da izgleda bizarno kada dvojica u istoj sobi sede na dva metara jedan od drugog i igraju preko kompjutera. Sam meč za titulu i kandidati su koliko toliko ostali konzervativni, ali stoji i da ima mnogo zanimljivijih eventova.