September 11, 2025Sep 11 prati li neko grand swiss? 4 kola pre kraja totalna ludnica na tabeli, 20 igraca u jednom bodu, od cega 18 u pola, sto je bitnije jer su prvi nihal i blubaum, za koje ipak nije realno ocekivati da mogu na kraju do mesta za kandidate.u isto vreme hikaru se zajebava sa igracima ranga nas na forumu kako bi ispunio kvotu za kandidate.
September 12, 2025Sep 12 Gledao sam par Hikarouvih meceva, i nije preterivanje da se zajebava sa amaterima... igrao je prosle nedelje sa likom koji ima ispod 800 rejting, mislim da na forumu ima ljudi koji imaju jaci klasikal...To je takva rupa u pravilima... Mislim, jasno je da nema te rupe, igrao bi on Swiss kao bela lala, ali slicnu rupu je i Kinez koristio da bi se ugurao u turnir kandidata svojevremeno... Treba ukinuti to mesto na osnovu rejtinga ako nije bas prvi igrac na listi (čitaj Magnus hoce opet da bude svetski prvak iz nekog razloga)...
September 12, 2025Sep 12 10 hours ago, radisa said:Gledao sam par Hikarouvih meceva, i nije preterivanje da se zajebava sa amaterima... igrao je prosle nedelje sa likom koji ima ispod 800 rejting, mislim da na forumu ima ljudi koji imaju jaci klasikal...Neko reče da nije u pitanju rejting nego broj partija koje ukupno mora da ima odigrano?
September 12, 2025Sep 12 Treba 40 rejtingovanih partija u 12 meseci da bi mogao po rejtingu da obezbedi mesto na turniru kandidata. Pošto se Nakamura bavi strimingom i ne igra turnire, odigrao je samo 18 i fali mu 22 pod uslovom da ne izgubi rejting. On je izabrao, pretpostavljam (pošto ne pratim), da igra sa lošijim igračima da dođe do 40 sa gotovo nikakvim rizikom da izgubi rejting. Ovo što Radiša kaže, čista rupa u pravilima, možda bi trebalo da se odredi da uslov bude 40 partija sa nekim minimalnim rejtingom.
September 12, 2025Sep 12 7 hours ago, Time Crisis said:Neko reče da nije u pitanju rejting nego broj partija koje ukupno mora da ima odigrano?Pa da, a po rejtingu je ubedljivo drugi, tj. prvi(jer Magnus) i treba mu samo broj partija, pa nastupa na eminentnim turnirima tipa prvenstvo juzne luzijane...Bukvalno sramotno... Na stranu sto ja njega volim i da gledam i da slusam i sto mislim da on jeste trenutno stvarno broj dva, ali ovo je sramotno... Isto koliko je bilo sramotno kad je Ding iskoristio istu rupu, ali on je bar igrao sa likovima od 2500 ako se dobro secam(koji su svi bili kinezi i verovatno su igrali samo da mu ucine)...
September 12, 2025Sep 12 2 minutes ago, radisa said:Na stranu sto ja njega volim i da gledam i da slusam 3 minutes ago, radisa said:Pa da, a po rejtingu je ubedljivo drugi, tj. prvi(jer Magnus) i treba mu samo broj partija, pa nastupa na eminentnim turnirima tipa prvenstvo juzne luzijane...Bukvalno sramotno... Na stranu sto ja njega volim i da gledam i da slusam i sto mislim da on jeste trenutno stvarno broj dva, ali ovo je sramotno... Isto koliko je bilo sramotno kad je Ding iskoristio istu rupu, ali on je bar igrao sa likovima od 2500 ako se dobro secam(koji su svi bili kinezi i verovatno su igrali samo da mu ucine)...pa bezveze je ali je po propisima. nekako je bas prikladno da je nakamura taj koji bi uradio ovako nesto. mogu misliti da je neimann u pitanju, koliko bi samo nakamura srao po tome.inace za prosle kandidate je firouzja trebao da odigra brdo partija da se kvalifikuje, ali on je bar igrao protiv drugih gm-ova i drugih titlovanih igraca.
September 12, 2025Sep 12 Realno u većini drugih sportova ako je top igrač ne bi ni morao da igra kvalifikacije, imao bi direktno učeće na završnom turniru
September 12, 2025Sep 12 Just now, 189- said:Gresan sam, meni je on (bio do ovog) simpa... Znam da ga dosta ljudi ne voli...Inace, kao sto sam.rekao, prsvilo je bezveze, ja bih ga primenio samo na prvog, ako prvi nece, onda 3. sa Swissa ili tako nesto...
September 12, 2025Sep 12 do ovog? ovo mu nije ni u sto najgorih stvari sto je uradio inace posle proslih kandidata covek je aludirao na to da vise nece igrati na kandidatima i da je u polupenziji a eto ipak se predomislio kada je video u kakvom je stanju svetski sampion.
September 12, 2025Sep 12 39 minutes ago, Time Crisis said:Realno u većini drugih sportova ako je top igrač ne bi ni morao da igra kvalifikacije, imao bi direktno učeće na završnom turnirupa u sahu je renking bas glupo uradjeno. anand i topalov su jos uvek u top25 iako su u penziji. sigurno jos ima brdo primera za top100.
September 13, 2025Sep 13 Ranking treba da bude, ne zivotni nego poslednjih x godina...I da mora da ima godisnje bar 30 klasikal partija recimo... 3-4 turnira, na primer... pa onda ako hoces da igras za clasical prvaka igraj i clasical meceve sa sebi ravnima...
September 13, 2025Sep 13 Po meni, fabi i gukesh zajedno na broju 2, hikaru nadam se nikad vise na kandidatima
September 14, 2025Sep 14 jako je tesko reci ko je trenutno drugi iza magnusa, verovatno fabi, ali realno tu ima bar desetak igraca koji su tu negde, fabi, hikaru, prag, ajrun, gukes, kajmer, alireza, mvl, abdusatorov, nepo, anis.ovo sto radi hikaru je prosto mnogo laksi put, jer ne mora prakticno nista da radi i ide na kandidate. u suprotnom bi morao da se cima na grand swissu i slicnim turnirima za koje bi morao da se sprema i igra partije po 7 sati. on bi to mesto dobio svakako posto ima ogromnu prednost, jer se gleda prosek. da bi ispao morao bi da izgubi vise od 50 poena da bi ga prag prestigao.ali da, svakako je sah u ogromnoj krizi, (ubedljivo) najbolji ne igra klasikal skoro uopste, penzionisani anand je top 15, super gm-ovi uglavnom igraju pozivne turnire izmedju sebe i onda kad dodju na open tipa grand swiss gube od igraca koji imaju po 100 rejting poena manje. tu treba neki ozbiljan reset da se uradi.sto se grand swissa tice ja navijam za kajmera i alirezu, prosto, najbolji sah igraju trenutno, mada ne bih imao nista protiv ni da mesto uzmu hans ili anis.