Jump to content
IGNORED

vize, vize, vize, ze, ze, ze...

Кристофер Лумумбо

Recommended Posts

Posted
I taj obrazac stize u Telekom Srbija koverti, cisto da znas, da se ne uspanicis da je to neki novi harac... ;)
:) Jeste, jeste, sve tako bilo kao što ste ti i Kabeza napisali. Udelili mi vizu za nepuna tri radna dana.Sad samo da odletim.
  • 2 weeks later...
Posted
Kako stojimo sa vizama za Juznoafricku republiku i da li nam je potrebna tranzitna viza za istu?
idem sledece nedelje, mora viza (rosbacher, eto me opet u komsiluku ;) ).trenutno ispitujem mogucnost da se dobije visitor's permit na aerodromu...
Posted
idem sledece nedelje, mora viza (rosbacher, eto me opet u komsiluku ;) ).trenutno ispitujem mogucnost da se dobije visitor's permit na aerodromu...
pa javi se onda.
Posted

Vadi se u Becu? Da li postoji neka agencija koja to zavrsava? Sta je potrebno od dokumenata? Hvala

Posted
Vadi se u Becu? Da li postoji neka agencija koja to zavrsava? Sta je potrebno od dokumenata? Hvala
Kad sam ja to vadio, radila je neka na cosku Francuske i Simine. Ili mozda Brace Jugovica, ipak je prastari info iz 98, pa se i ne secam bas najbolje :D
Posted
pa javi se onda.
javio se, ali zaboravio da ne radis vise u blizini :o nds, juce mi je jar konzulat u minhenu (privremeno) odbio zahtev za juznoafricku vizu, iako sam imao sve papire kao prosle i pretprosle godine, kada je bilo sve ok sa vizama.razlog je banalan, razlika u datumima boravka na pozivnom pismu i avionskim kartama - na pozivnom pismu je naveden period boravka 12 avgust - 11 septembar, a avionske karte su bile 12 avgust - 25 avgust. nije pomoglo moje objasnjenje da su termini letova fleksibilni i da zavise od posla. i da nece biti struje za sp dogodine, ako ne odem odma'.nista, sad ispravljaju pozivno pismo i rebukiraju karte, pa sutra opet minhen...
Posted

Pitanje oko turistickog vaucera za Ukrajinu: da li mora da bude original poslat postom, ili mogu da ponesem i fax ili odstampan PDF?

Posted

Ja ne bih rizikovao sa faxom i PDF-om, iscimaj nekog da ti posalje, Moma Turs, 1000 dinara.. izmisle ti i hotel i sve po potrebi ako nemas rezervacije...

Posted
Moma Turs
je li to ono u Sv Nikole, kod groblja?
Posted
Upravo to.
Hvala, drugar odradio danas i vec je u koverti na putu za UK.
Posted

Nema na cemu, raduje me sto jos neko ima zelju da putuje u Ukrajinu :). Juce me jos i drugov brat zvao da se raspita, cuo da je bilo odlicno prosle godine pa bi i on da ide...Kad putujes?

Posted (edited)
Nema na cemu, raduje me sto jos neko ima zelju da putuje u Ukrajinu :). Juce me jos i drugov brat zvao da se raspita, cuo da je bilo odlicno prosle godine pa bi i on da ide...Kad putujes?
Krajem meseca - na zalost, samo na par dana.Ako uspem da organizujem vozne karte otisao bih do mesta odakle neki preci poticu [ivano-Frankivsk oblast] i pola/1 dan u Kievu.Sledeci put valjda na malo duze.edit: ako te ne mrzi, otvori temu 'Ukrajina' ovde na putovanjima pa pisi malo kako ti je bilo, saveti i sl. Edited by jms_uk
Posted

Otvoricu kad budem na kompu na kom su slike, mislio sam i ranije al stalno mi nesto odvlaci paznju...Savjet je da vodis nekog ko govori ruski, nama je to bio jedini (doduse jako sitan) problem, naravno nakon 2-3 piva jezicka barijera nestaje....