Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

žestina

Featured Replies

26 minutes ago, bios said:

Brlja, a?

Edit: jok i nije. Vidim da čak i kod mene ima za ispod 10 baksa bomba lolol

nije do toga, cak i kvalitetna votka se pije iz frizera na eks. tako je u zemljama gde se votka ozbiljno pije.

muka mi je kada vidim votku u mikro dozama, pa jos u casi sa ledom i limunom.

• Replies 1.1k
  • Views 123.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• danas smo kod sofi i nasosa pripomogli pečenje grčke loze u dve iteracije - cipuro i cipuro sa slatkim anisom koji neki znaju i kao uzo. za uzo je još rano, radio se prepek osnovne rakije dok smo se m

• Frank Pembleton
    Frank Pembleton

A @gospa buba viri iza flaše.... ... Shiit has hit the fan

• Vrlo dobar, blag i mirisan

Posted Images

17 hours ago, Greek Freak said:

Bolje Gorda od Dukata ipak, ja mislim. Dukat baš ima šmeka nečega odležalog dugo u drvenom buretu, ali po onome što sam načuo, taj šmek nije baš potpuno autentičan.

Bojkovčanku su mi isto hvalili (ja nisam probao). @Valk , ako misliš da bi im se posebno svidela etno etiketa, i to ti je opcija.

Što se tiče konkretne voćke, to baš zavisi od preferencija korisnika, ali pošto je na poklon, verovatno je šljiva najbolji izbor kao najautentičnija varijanta.

Edit: meni su bile dobre i Hubert i Manastir Kovilj, ali mislim da su obe bile kruške, njihove šljive nisam probao.

Мени баш због тог специфичног шмека кида Јелички.

Ковиљку шљиву сам пио једно време често и нисам имао замерки. Мада мени су све ракије тог неког ранга скроз добре, свака на свој начин.

@nenad sto thumbs down na Gordu ?

Nenade, ne žesti se.

12 hours ago, banecare1 said:

nadam se da je fretello drzi u zamrzivacu hihi

Bila je u ledu u otvorenom rucnom zamrzivacu. Neki improvizovan bar za feragosto.

Meni sasvim pristojna sto se tice ukusa i pitkosti.

3 hours ago, Lezilebovich said:

@nenad sto thumbs down na Gordu ?

uf, meni je ona ostala u secanju kao klasicna srpska prevara kad potraznja naglo skoci, pa se krene sa precicama.

nisam je pio odavno, bar 5 godina, mozda su se u medjuvremenu popravili, ali tada je imala ukus kao da lizes parket.

• 4 weeks later...

dosta gadni kopenhaski spiritus. ovo pije zlatko buric kad glumi zlocu kod NWR. nivo baltik vodke

IMG_20250911_202448.jpg

• 3 months later...

da li znate mozda onaj metod za proveru rakije utrljavanje iste u dlan i posle nekog vremena da se isti pomirisu, ako ima miris na bure, suvu sljivu i tompus, to je super, ako ima neki uzasno iritirajuci smrad, to je brlja. ja bas dugo pijem rakiju, dobijam, kupujem. meni je rakija super kada pocne da mi greje stomak, kada sklizne onako. losa mi je npr kada me grlo pece, ali takve stvari izbegavam. ovo za utrljavanje u dlanove sam tek sada cuo/testirao i stvarno ima smisla, odn. probao sam sa dve dobre rakije. i sve sto sam osetio je ovo sto sam na pocetku napisao: suva sljiva, bure i tompus.

kakva su vasa iskustva sa rakijom, kada vam neko da, pokloni ili kupite od nekoga.

Ја немам никакву методу и свакако нисам стручан, једноставно пробам и ако је брља осети се при првом гутљају. А осети се и ако је добра.

Евентуално ако претераш, по неком мом искуству сутрашњи дан и бол у глави или недостатак истог говоре доста тога. Од ових проверених раџа сутрадан сам као нов такорећи, а дешавало се и да загинем са неком брљом и било је боже помози.

Slažem se, pogotovo sa prvim pasusom.

Ja volim i kad osetim diskretan aftertejst predmetne voćke kad krene da gorucka nakon što sklizne niz grlo. Sa druge strane kad zamiriše kao ludo odmah na prvu to obično znači da je neko budžio lošu rakiju da zaliči na nešto.

Podsetiste me da mi tastovača ne stiže pre februara, a do tada sam sam osuđen na burbon jbg.

tezak izbor pre par dana na ruskom kvizu: beloruska votka ili ukrajinska grusovica (od reci kruska).

Weixin%20Image_20251217092745_1055_3.jpg

победила дружба happy

or not...

pobedila kruskovaca jer je nisam pio pre. btw, ova votka konopljanka je jeftina, a kvalitet fenomenalan. bolju pio nisam.

DM8A5241.jpg

7 hours ago, hoffnung said:

da li znate mozda onaj metod za proveru rakije utrljavanje iste u dlan i posle nekog vremena da se isti pomirisu, ako ima miris na bure, suvu sljivu i tompus, to je super, ako ima neki uzasno iritirajuci smrad, to je brlja. ja bas dugo pijem rakiju, dobijam, kupujem. meni je rakija super kada pocne da mi greje stomak, kada sklizne onako. losa mi je npr kada me grlo pece, ali takve stvari izbegavam. ovo za utrljavanje u dlanove sam tek sada cuo/testirao i stvarno ima smisla, odn. probao sam sa dve dobre rakije. i sve sto sam osetio je ovo sto sam na pocetku napisao: suva sljiva, bure i tompus.

kakva su vasa iskustva sa rakijom, kada vam neko da, pokloni ili kupite od nekoga.

Dobra rakija lepo klizi niz grlo i osecas kako greje i ubija sve bacile i crevnu floru usput ali nema gorusice i mamurluka posle.

Dobru rakiju uzimas samo od proverenih proizvodjaca, a ne od svakoga ko je prodaje po povoljnoj ceni.

Dobra rakija zamenjuje vecinu antibiotika i antipsihotika bez kontraindikacija.

Dobra rakija se obavezno pije uz neko meze: neki stariji sir, slaninu, cvarke, tursiju.... nikako na suvo.

Dobra rakija drzi venac kad je protreses - ne donose ti ga sutradan.

vlade

• 1 month later...

narucio sam ove rakije da delim kinezima za novu godinu. ima da se naruci takovo, rubin i zaric. prve dve su bas lose, za zaric lokalni distributeri bas deru sa cenama, tako da sam resio da probam sa vino zupom, iako je nisam pio. 200 juana za flasu sto je oko 30 dolara.

VILJAMOVKA-0.7L-ZUPA.jpg

Edited by banecare1

Zariceva je dobra, koliko je to skupa?

Rakija je dobra samo ako je u flasi Coca cole od 2L.

vlade