Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

žestina

Featured Replies

On 24. 1. 2026. at 11:25, banecare1 said:

narucio sam ove rakije da delim kinezima za novu godinu. ima da se naruci takovo, rubin i zaric. prve dve su bas lose, za zaric lokalni distributeri bas deru sa cenama, tako da sam resio da probam sa vino zupom, iako je nisam pio. 200 juana za flasu sto je oko 30 dolara.

VILJAMOVKA-0.7L-ZUPA.jpg

stigla rakija i komentar od drugara sa kojim smo sinoc degustirali u lokalnom baru do u sitne sate, a on danas imao prezentaciju pred 80 ljudi:

"Rakia....i think this is a new performance enhancer for me"

Screenshot%202026-01-30%20at%2012.43.23%

hihi

• Replies 1.1k
  • Views 123.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• danas smo kod sofi i nasosa pripomogli pečenje grčke loze u dve iteracije - cipuro i cipuro sa slatkim anisom koji neki znaju i kao uzo. za uzo je još rano, radio se prepek osnovne rakije dok smo se m

• Frank Pembleton
    Frank Pembleton

A @gospa buba viri iza flaše.... ... Shiit has hit the fan

• Vrlo dobar, blag i mirisan

Posted Images

Nisam uspeo naći, te se praštajte ako je je bilo, Goddess XO rakija MK Popova kula.

Počeli da se družimo dok spremam ručak, jebeš one Džejmsone, Džejmije, rasturam...

Ja sam pio ovo, Iskrena, bila je poklon, mislim da je skuplja, meni odlicna, mada meni nema okus rakije jer vise vuce na neki konjak, slatka je i nije uopste zestoka, pitka je. Ako neko ima naviku kada pije rakije da oseti zestinu nije za njega. RwhcO8jAYKLQG4FH6Gs4wxrOxd9lRpcejS1PGRUc.png

• 2 weeks later...

Stigla nova isporuka juce..Za sada otvorio samo Smuk, rakiju iz okoline Krusevca..30% jeftinija od Zariceve Kraljice ali je u najmanju ruku na istom ili veoma bliskom nivou.

Ostale testiram uskoro..otprilike se igram sa domacim rakijama koje su u rangu oko 20 eura po flajki, utisak za sada veoma pozitivan.

IMG_20260207_203508.jpg

Izvesti kakav je Zavet šljiva

Мудро, има hidden gem-ова сигурно у том ценовном рангу

52 minutes ago, stajebrebilo said:

Izvesti kakav je Zavet šljiva

Da se si je javio malo ranije...Otvorio sam Pevca, dunju.

Necemo mi nikada parviti neka cuda od masina ili biti Bog zna kako uredni kao narod...ali sto rakiju umemo da pravimo, cudo jedno

Definitivno je počelo ozbiljno ulaganje u brendiranje i marketing.

Nedavno sam saznala da je jedan rođak iz maminog sela pokrenuo biznis destilerije tog tipa. Ima sajt, luksuzne etikete, svašta nešto. Rakiju peče klasičan Šumadija style, dakle ništa epohalno što mu nije deset kolena unazad radilo.

Primetila sam da se plaćaju sve moguće licence, atesti, standardi se postavljaju.

Ima onaj neki Yebiga Amer što izvozi u USA?

9 minutes ago, Valk said:

Ima onaj neki Yebiga Amer što izvozi u USA?

Bill Gould, basista Faith No More.

Ima je kod mene u ponudi za oko 30 baksa i uglavnom mi je prova opcija kad kupujem. Alternative su Stara Sokolova koja je nešto skuplja i po meni izvikana i Maraska za nekih 20 baksa, ali je totalni krš.

I dizajn pakovanja je top.

image.jpeg

Ta, hahaha, baba kao na umrlici.

Ja da prodajem rakiju u inostranstvo, dve verzije bi išle: jedna što udara kao zmaj, etiketa:

Screenshot_20260208-032058.png

I druga kao blaža, za trežnjenje:

Screenshot_20260208-032431.png

Jeste smešno, ali i super je priča. Evo iz usta čoveka otkud umrlica i zašto ovo ime. Inače lik je mega car.

6 hours ago, bios said:

Bill Gould, basista Faith No More.

Ima je kod mene u ponudi za oko 30 baksa i uglavnom mi je prova opcija kad kupujem. Alternative su Stara Sokolova koja je nešto skuplja i po meni izvikana i Maraska za nekih 20 baksa, ali je totalni krš.

I dizajn pakovanja je top.

image.jpeg

Probao pre par dana bas tu sa crnom etiketom, nije mi legla. Imam pored posla kafanu koja ima odlican izbor rakija, viskija i vina, pa uz kafu probam drugu sljivu svaki put (samo to pijem, ove druge pijem ako nema dobre sljive). Pio sam Dragacevsku zlatnu poslednju, veoma sam zadovoljan.

Svaka čast Državi na razvoju rakija i vina

7 hours ago, Valk said:

Definitivno je počelo ozbiljno ulaganje u brendiranje i marketing.

Primetila sam da se plaćaju sve moguće licence, atesti, standardi se postavljaju.

Ozbiljno se radi na podizanju svesti i kvaliteta pijenja rakije, mislim da ima oko 1000 registrovanih destilerija u Srbiji. Ambalaza je bolja, etikete, kvalitet rakije...

Све то прати у цена уебига, да је неко некад рекао да ће се рандом ракије 0.7 продавати за по 4-5 хиљада нико му не би веров'о