Jump to content
IGNORED

google chrome i ostali google proizvodi

Grunf

Recommended Posts

pa jedino ako te mrzi da kucaš, inače, kada sajt u sebi sadrži pretragu, nakon kucanja prvih par slova sajta pritisne se tab i hrom automatski pretražuje taj sajt, a ne gugl

pa jedino ako te mrzi da kucaš, inače, kada sajt u sebi sadrži pretragu, nakon kucanja prvih par slova sajta pritisne se tab i hrom automatski pretražuje taj sajt, a ne gugl
Znam za to i manje vise tako i koristim ostale pretrazivace.
Tako recimo ja imam namešteno da "y+razmak" u adress baru pretvara inače default google search u youtube search
Ovo sam hteo da proverim, ali nigde ne vidim gde to mogu podesiti, pa zato i pitam. A deluje mi i kao dobro resenje. Ne bih imao problem sa pamcenjem skracenica jer realno 90% pretraga koje vrsim obavljam na 5-6 sajtova.

Adblock Plus, (experimentalni - dobije se sa jednom promjenom u about:flags) radi posao apsolutno iste kvalitete ko u Lisici. Lisica, najebala si.

Edited by Roger Sanchez
Znam za to i manje vise tako i koristim ostale pretrazivace.Ovo sam hteo da proverim, ali nigde ne vidim gde to mogu podesiti, pa zato i pitam. A deluje mi i kao dobro resenje. Ne bih imao problem sa pamcenjem skracenica jer realno 90% pretraga koje vrsim obavljam na 5-6 sajtova.
Nasao sam.
Adblock Plus, (experimentalni - dobije se sa jednom promjenom u about:flags) radi posao apsolutno iste kvalitete ko u Lisici. Lisica, najebala si.
Čekaj, ja odavno koristim neki adblock - koji radi kao sat. Sta si ti to nasao?
Nasao sam.
A sad za nas sa jeftinim ulaznicama neko da objasni korak-po-korak sta to radite?
A sad za nas sa jeftinim ulaznicama neko da objasni korak-po-korak sta to radite?
Options->Basics->Search - tu možeš da izabereš iz liste default pretraživača onaj koji će ti biti osnovni pretaživač u Chrome-u(obično je svima Google). Ono što tražiš kucaš u address bar Chrome-a i to ti je isto kao da si kucao u Search polje na Gooogle sajtu. Rezultat te pretrage iz address bar-a je isti kao kao da si radio tu pretragu na Google sajtu.Slična funkcija postoji i u Firefox-u ali se ne kuca ono što se traži u address bar, već postoji add-on koji dodaje posebno search polje pored address bar-a. To search polje može može da predstavlja search polje na sajtu Google-a , Youtube-a, Wikipedia-e, ... pri čemu se veoma lako menja(sa dva klika), izmedju njih, u onaj search koji ti treba(npr iz Google-a u wikipediju).U Chrome ne postoji tako vizuelno prebacivanje izmedju pretrživača kao u Firefox-u i to je ono što smo ovde raspravljali. Kako možeš da pretražuješ nešto drugo osim Google-a iz address bar-a?Idi na Options->Basics->Search->Manage search engines. Tu ćeš videti neke najpoznatije pretraživače i još neke koje si ti sam koristio. Jedan pretraživač je definisan u tri kolone. U prvoj koloni je ime tog pretraživača, drugo je keyword, a treće je adresa search-a. Svako od ovih polje može da se edituje. Ovde nam je keyword važan za lako prebacivanje sa jednog pretraživača na drugi. Obično je keyword dat u obliku imena sajta, ali ti možeš da ga promeniš u bilo šta. Npr. možes da zameniš Youtube.com u Y.Kako se prebacuje da address bar pretražuje youtube umesto Google-a?Kreneš da kucaš youtube.com, posle dva tri slova address bar prepozna i dovrši adresu youtube.com, ta adresa je istovremano i definisani keyword za youtube u Options->Basics->Search->Manage search engines. Čim dovrši, ti ili odmah lupiš tab ili sa strelicom desno dođeš do kraja adrese i lupiš space. Kad to uradiš na početku address bar-a će ti pisati Search Youtube: što ti označava da ono što otkucaš dalje biti pretraživano na Youtube-u i rezultat pretrage će biti kao da si to tamo pretraživao(tako radi funk soul sister)Možeš i da promeniš Keyword u Options->Basics->Search->Manage search engines. Npr. za youtube umesto youtube.com staviš samo y. Sada kada u address bar ukucaš Y i lupiš space dobićeš Search Youtube: kao malopre i dalje nastavljaš isto. Tako radi mojo. Pritom ovo je samo privremena promena. Kad sledeći but budeš nešto kucao u address bar opet će ti pretraživati Google tj. onaj pretraživač koji ti je postavljen kao glavni u Options->Basics->Search.
  • 1 month later...

Nov sam u Chromovanju, praštajte. Elem, googlao nešto. Završio. Obrisao 'istoriju i sve to. Sada, kada kliknem "goo", pojavljuje mi se/nudi mi se kao solucija, između ostalog, i ono što sam tražio, iako sam to obrisao. A ja to neću. Kako da to uradim (al' samo tih nekoliko search rezultata)?

Edited by notenoughreasonsforclaire
Čekaj, ja odavno koristim neki adblock - koji radi kao sat. Sta si ti to nasao?
Adblock Plus Experimentalni.
Nov sam u Chromovanju, praštajte. Elem, googlao nešto. Završio. Obrisao 'istoriju i sve to. Sada, kada kliknem "goo", pojavljuje mi se/nudi mi se kao solucija, između ostalog, i ono što sam tražio, iako sam to obrisao. A ja to neću. Kako da to uradim (al' samo tih nekoliko search rezultata)?
Ne znam, mislim da ne postoji nikakav finegrain način. Razgledat ću malo. Probaj npr. ovo - tamo gdje je Gugl Folder u kojem je Chrome, imaš User Data folder, a u njemu imaš History provider file. Probaj to pospremit u recycle bin pa vidi rezultat od tog.
  • 6 months later...

Hromisti, kak' da sačuvam šifrice ak' 'oću da ubijem browser, pa da ga nanovo instaliram?

Koristim chrome dosta intenzivno na poslu i kući. Uključena mi je sinhronizacija na oba, kako da iskopiram ovaj od kuće na ovaj na posao, da bude sve isto, najviše mislim na bookmarks bar, sve ostalo je ok.

Nemam taj meni "synchronise...", meni tu piše "signed in as..." Ja sam kontao da bi to trebalo da ide automatski, ali očigledno ne ide.