May 11, 20242 yr 4 minutes ago, bags said: Videcemo detalje kad izadje detaljan post mortem ovo je sad sales team pisao. Hehe. ... a Shan dugmencetom boc u skriptu za disaster recovery i za par sati sve podignuto u datacentru na drugom kontinentu. Pa ti posle idi na cloud
May 11, 20242 yr Ja cu morati u ponedeljak sa ovim mojim iz infra tima popricati. Oni su nekako previse samouvereni u Azure i uvek sve olako shvataju.
May 11, 20242 yr Just now, bags said: Ja cu morati u ponedeljak sa ovim mojim iz infra tima popricati. Oni su nekako previse samouvereni u Azure i uvek sve olako shvataju. Ma ja se salim, ne znam stvarno dovoljno o cloud providerima da bih ocenjivao koliko su sigurni. A da ne pricam koliko je ova firma u kojoj radim busna na svakom polju i koliko sve ceka samo da se neko sranje desi... Vise sam odustao da se nerviram, samo napisem rizike, predam gore a ako sve ode dodjavola nek ode. Imali smo skoro frku jer nam gomila klucnih aplikacija i dalje radi na Windowsu 2003 I godinama pokusavamo da pokrenemo aplikativce da se maknu sa toga (vec skoro 10 godina nije pod supportom microsofta). Dzaba. Morali smo da patchujemo domain controlore i to je pojebalo komunikaciju sa ovim 2003kama. Microsoft nas sa pravom odjebo, kaze oni ne testiraju vise kako patchevi na Active Directoriju uticu na 2003. Nekako smo zakrpili. Za sada... Za ovih 5 godina su nam prepolovili tim iako je kompanija kupila dodatnih 10tak drugih, sa sve odvojenim okruzenjima. Nas je sad 20tak u infri a imamo 24 datacentra i par desetina hiljada VM-ova. Da ne pricam o odvojenim domainima, raznim linux flejvorima, virtualizacionim platformama, bekap resenjima itd itd... Ovim tempom ce nam trebati 10-15 godina da sve dovedemo u red pored standardnog posla. I to pod uslovom da nam ne uvaljuju nova resenja umesto postojecih kad im dune (a uvaljuju nam svake godine). Imamo datacentre koji nemaju DR a bekape drze tu gde su im i podaci. Nema se vremena da dovodimo u red od ostalih sranja koja nam iskacu. Samo ovaj storidz sto su kupili na aliexpresu ne mozemo da nateramo da radi 2 godina a inace nam treba 2 meseca za kompletnu migraciju kad radimo takve stvari (sa normalnim resenjima). Vise se i ne nerviram. Imacu posla do penzije a ako firma ode u q zbog nekog baga, samo cu preci u drugu. TL;DR: Proizvodi su bitni ali su jos bitniji ljudi i kako oni rade svoj posao.
May 8, 20251 yr Pretražujem google slike, otvorim tools, pokaže mi lepo sva filtriranja - po veličini, boji... ali ne mogu ništa da promenim.Možda treba nežnije da klikćem ili to sad služi samo za gledanje?
February 18Feb 18 Sta je ovo sa google maps, u zadnjih 10-ak dana povremeno ne mogu da se vide recenzije i slike za objekte na mapi.Tj vidi se samo ukupna ocena, ali ne postoji tab za recenzije, takodje vidi se samo prva slika, ne i ostale slike.Da nisu posledice vibe codinga
February 23Feb 23 Kao sto rekoh:https://benchmark.rs/vesti/softver-i-servisi/google-maps-moze-da-sakrije-vazne-informacije-ukoliko-korisnik-nije-prijavljen/Na kraju cu da predjem na www.openstreetmap.org , jej em je neuporedivo brzi, em prikazuje tacnije ulice, em te ne spijunira.Jedino mu fale recenzije i slike objekata, kada to uvedu, adios gugle.
February 23Feb 23 1 hour ago, brusli said:Jedino mu fale recenzije i slike objekata, kada to uvedu, adios gugle.Jedino ali to je veliki problem pogotovo u velikim gradovima. Ja ne pamtim da li sam ikada uneo adresu u google maps, nego doslovno uvek business.Recenzije i nisu toliko neophodneJa imam poslovni iphone i malo sam probao apple maps i nakon par dana sam shvatio kolika je patnja bez google mapsa.Probao sam i pre par godina OsmAnd sa openstreet i to je bilo jos veca mizerija, ali sigurno se popravilo od tada.
February 23Feb 23 Mislim da je Yandex Maps za Beograd najbolja alternativa Google Mapsu. Može da se uključi i prikaz kretanja vozila javnog prevoza (obično ide malo napred u odnosu na stvarno stanje).Iscrtavao mi je neke pešačke staze između zgrada tačnije od Googlea. Edited February 23Feb 23 by vememah
February 23Feb 23 Yandex Maps je kopija gmaps, samo ima dosta reklama i dosta manje recenzija.Dobra je fora ovo za kretanje autobusa, samo je pitanje kako znaju, tj koliko je tacno.Za autobuske linije dobar je https://www.planplus.rs/pretragaZa ulice, kucne brojeve i prikaz terena najbolji je https://www.openstreetmap.org (a usput je i najbrzi)
February 23Feb 23 Ono što je prikazano je zadovoljavajuće tačnosti, testirao sam više puta. Valjda rekonstruišu na osnovu prikaza na stanicama tj. u onoj gradskoj aplikaciji. Desi se doduše da progutaju neko vozilo. Edited February 23Feb 23 by vememah
February 23Feb 23 6 hours ago, brusli said:Za ulice, kucne brojeve i prikaz terena najbolji je https://www.openstreetmap.org (a usput je i najbrzi)Ili mape.b92.net ko voli da kombinuje njihovu mapu s ortofoto snimkom.