Ravanelli Posted January 26, 2017 Posted January 26, 2017 (edited) Ali onda isto tako mozes reci zasto placati sve te bolje stvari i na zemlji/destinaciji (spavaces i u holiday inn express hotelu kao i u interkontinentalu, i jeftini obrok ce ti obezbediti kaloricnu vrednost kao i taj skuplji itd.). pa zapravo sam pokušao prikazati koliko možeš iskustva (ako pretpostavimo da je taj neki experience vrednost koju izvlačimo ovde) kupiti za pare. za razliku u ceni u vazduhu možeš dobiti više experienca na zemlji, iz mog ugla. e sada moj ugao nije svačiji. Edited January 26, 2017 by Ravanelli
hazard Posted January 26, 2017 Posted January 26, 2017 (edited) Ja mislim da se biznis/prva klasa moze ceniti tek ako je neko bas frequent flier, i to prekookeanski. Ja sam par godina leteo svaki drugi vikend - sad uglavnom su to bili evropski letovi od po sat i po, ali i tu kada mi je par puta upala biznis klasa shvatio sta znaci izadji iz aviona odmoran i odmoren, a ne skvrcen i ukocen. Pritom, ja nisam covek od dva metra i/ili 200 kila...to su tada bili oni stari Jatovi avioni za sirokim koznim sedistima. To je bilo sat i po udobnog uzivanja, i onda sam shvatio - da moram da prelazim okean ili letim duze od 3-4 sata po 10 puta godisnje, itekako bi trazio od firme da mi plati biznis ili prvu klasu kad god bi za to postojala mogucnost. Takodje, da ne znam sta cu s lovom, preko okeana bi uvek leteo biznis/prvom...da mogu lepo da se ispruzim. Ovako, ako nekome ne padaju bas pare s neba i ako putuje avionomom 2-3 puta godisnje, slazem se da je biznis/prva klasa prilicno besmislena. Narocito je besmislena na mnogim evropskim letovima gde su sedista identicna kao u ostatku aviona, samo se ne sedi na srednjem pa ima vise mesta...naplacivati biznis cenu na nesto sto se onda svodi na malo vise mesta (koje mozes da dobijes i u ostatku kabine kada avion nije dupke pun) i nesto bolju uslugu (dobijes koju casu vise pica, i malo jaci obrok od ekonomske) je po meni u tim slucajevima cist bezobrazluk. Edited January 26, 2017 by hazard
mustang Posted January 26, 2017 Posted January 26, 2017 a peter fan se osecao glupo kada je za firmine pare leteo biznis klasom nauci ga hazarde da se ne stidi :D
Peter Fan Posted January 26, 2017 Posted January 26, 2017 (edited) a peter fan se osecao glupo kada je za firmine pare leteo biznis klasom nauci ga hazarde da se ne stidi :D Ja firminim parama raspolazem domacinski. Dakako da se osjecam glupo da potrosim extra $20-30k godisnje, a onda radnicima da kazem da im ne mogu upgrejdovati telefone ili poslati na nekakav seminar, ili sebi uskratiti seminar ili obuku. Te pare i sustinski i formalno idu sa iste hrpe i ako ja uzmem vise za sebe, ima manje za njih. Edited January 26, 2017 by Peter Fan
mustang Posted January 26, 2017 Posted January 26, 2017 eh da je vas takvih postenih i pametnih vise.... lepo lepo....svaka cast !
Peter Fan Posted January 26, 2017 Posted January 26, 2017 Da sam posten i pametan jesam, . Ali ima tu i jednak udio vlastitog interesa. Zadovoljni radnici == lakse je i bolje meni.
Ravanelli Posted January 27, 2017 Posted January 27, 2017 (edited) Ja mislim da se biznis/prva klasa moze ceniti tek ako je neko bas frequent flier, i to prekookeanski. Ja sam par godina leteo svaki drugi vikend - sad uglavnom su to bili evropski letovi od po sat i po, ali i tu kada mi je par puta upala biznis klasa shvatio sta znaci izadji iz aviona odmoran i odmoren, a ne skvrcen i ukocen. Pritom, ja nisam covek od dva metra i/ili 200 kila...to su tada bili oni stari Jatovi avioni za sirokim koznim sedistima. To je bilo sat i po udobnog uzivanja, i onda sam shvatio - da moram da prelazim okean ili letim duze od 3-4 sata po 10 puta godisnje, itekako bi trazio od firme da mi plati biznis ili prvu klasu kad god bi za to postojala mogucnost. Takodje, da ne znam sta cu s lovom, preko okeana bi uvek leteo biznis/prvom...da mogu lepo da se ispruzim. Ovako, ako nekome ne padaju bas pare s neba i ako putuje avionomom 2-3 puta godisnje, slazem se da je biznis/prva klasa prilicno besmislena. Narocito je besmislena na mnogim evropskim letovima gde su sedista identicna kao u ostatku aviona, samo se ne sedi na srednjem pa ima vise mesta...naplacivati biznis cenu na nesto sto se onda svodi na malo vise mesta (koje mozes da dobijes i u ostatku kabine kada avion nije dupke pun) i nesto bolju uslugu (dobijes koju casu vise pica, i malo jaci obrok od ekonomske) je po meni u tim slucajevima cist bezobrazluk. +1 da ima smisla za česte letače na tim longhaulovima. samo nikada nisam bio u toj kategoriji, pa nijesam razmišljao tako. čak sam pisao isključivo iz vizure leisure putnika. na shorthauls, te usluge imaju manje smisla. čak ni wifi ni strimovi u eri smartfonova koji te mogu zabaviti tih 60-180min. klopu samo treba istepmirati, a to što se služi na shorthauls u većini slučajeva bolje i da se ne služi Edited January 27, 2017 by Ravanelli
Aineko Posted January 29, 2017 Posted January 29, 2017 Ja mislim da se biznis/prva klasa moze ceniti tek ako je neko bas frequent flier, i to prekookeanski. Ja sam par godina leteo svaki drugi vikend - sad uglavnom su to bili evropski letovi od po sat i po, ali i tu kada mi je par puta upala biznis klasa shvatio sta znaci izadji iz aviona odmoran i odmoren, a ne skvrcen i ukocen. Pritom, ja nisam covek od dva metra i/ili 200 kila...to su tada bili oni stari Jatovi avioni za sirokim koznim sedistima. To je bilo sat i po udobnog uzivanja, i onda sam shvatio - da moram da prelazim okean ili letim duze od 3-4 sata po 10 puta godisnje, itekako bi trazio od firme da mi plati biznis ili prvu klasu kad god bi za to postojala mogucnost. Takodje, da ne znam sta cu s lovom, preko okeana bi uvek leteo biznis/prvom...da mogu lepo da se ispruzim. Ovako, ako nekome ne padaju bas pare s neba i ako putuje avionomom 2-3 puta godisnje, slazem se da je biznis/prva klasa prilicno besmislena. Narocito je besmislena na mnogim evropskim letovima gde su sedista identicna kao u ostatku aviona, samo se ne sedi na srednjem pa ima vise mesta...naplacivati biznis cenu na nesto sto se onda svodi na malo vise mesta (koje mozes da dobijes i u ostatku kabine kada avion nije dupke pun) i nesto bolju uslugu (dobijes koju casu vise pica, i malo jaci obrok od ekonomske) je po meni u tim slucajevima cist bezobrazluk. Ja sam od kraja marta do sad imala nekih 10, 11 prekookeanskih letova :/... ja nisam jms, meni to deluje mnogo lol.Ne bih ni ja od svojih para placala biznis/prvu, eventualno ako mi je bas jako bitno da negde stignem odmornija (tipa idem preko okeana za vikend). Mada je meni i dalje diskutabilno koliko mi je efekat biznis klase znacajan po tom pitanju u odnosu na ekonomsku.
jms_uk Posted February 9, 2017 Posted February 9, 2017 Ja sam od kraja marta do sad imala nekih 10, 11 prekookeanskih letova :/... ja nisam jms, meni to deluje mnogo lol. Da li da kazem da ovog meseca imam 9 letova od preko 3k milja u 9 ili 11 dana -_- Malo mnogo i za mene - neki mileage/status run za malo kinte i, srecom, svi ti dugacki su u J/F klasi. Osim dva nova aerodroma [nijedna nova zemlja <_< ], nadam se da cu konacno po prvi put leteti u Airbus-u A350 [posle dva neuspela pokusaja prosle godine] - imam tri bukirana.
Azdaja Posted February 9, 2017 Posted February 9, 2017 Sutra BKK - Dxb pa odma Dxb - GRU i na kraju GRU - Eze. Sve to u ekonomiji i što sam ovde pisao, pisao sam. Verovatno će mi trebati 3 meseca da dodjem sebi. :D
namenski Posted February 9, 2017 Posted February 9, 2017 Sutra BKK - Dxb pa odma Dxb - GRU i na kraju GRU - Eze. Daj bre prevodi ovo
jms_uk Posted February 9, 2017 Posted February 9, 2017 Daj bre prevodi ovo Bangkok-Dubai-Sao Paulo-Buenos Aires
jms_uk Posted February 9, 2017 Posted February 9, 2017 Jms javi obavezno kako ti se čini 350ka!! 'ocu! Dve su 17-og, treca je 21-og.
namenski Posted February 9, 2017 Posted February 9, 2017 Hvala :) Nije da je problem da se desifrujetm, al' brate lepse ovako. Dubai - Sao Paolo non-stop?
Recommended Posts