Caligula Posted March 7, 2016 Posted March 7, 2016 (edited) ... samo da zahvalim Bujodrageu na receptu za ciscenje ploca neverovatan izum. Em sto funkcionise em je nekako prociscujuce jbt, kad izvucem onu vekovnu prasinu iz vinila i meni je dobro Edited March 7, 2016 by Caligula
Bujodrag Posted March 7, 2016 Posted March 7, 2016 Cowligula, dobrodošao u klub Lepkadžija i veselo ti bilo.
jms_uk Posted May 15, 2016 Posted May 15, 2016 Ima li neko iskustva sa Bose QC25 slusalicama, pogotovo kako radi noise cancelling?
Shan Jan Posted July 25, 2016 Posted July 25, 2016 Jel moze neki predlog za zvucnike, trebaju mi za novi TV (mada i za pustanje muzikice). Opseg 100-200 evrica
stajebrebilo Posted July 25, 2016 Posted July 25, 2016 Jel veliki zez ako zice od pojacala do zvucnika nisu na + i - namesteni nego kontra? Slucajno poslato sa Tapatoka
Reaktor Posted July 25, 2016 Posted July 25, 2016 Jel moze neki predlog za zvucnike, trebaju mi za novi TV (mada i za pustanje muzikice). Opseg 100-200 evrica Microlab Solo-7C
Bujodrag Posted July 25, 2016 Posted July 25, 2016 Jel veliki zez ako zice od pojacala do zvucnika nisu na + i - namesteni nego kontra? Slucajno poslato sa Tapatoka Nije zez u smislu da će se nešto oštetiti al' to prosto znači da je zvuk "van faze tj, zvuči bez veze. Spoji zvučnike kako treba i zvučaće bolje. Ako nisi siguran gde je + a gde - na zvučnicima, imaš jenostavan test. Poveži kablove sa zvučnikom i uzmi običnu bateriju od 1,5 volta. Onda spoji kablove sa + i - stranom baterije i posmatraj membranu bas zvučnika. Ako se membrana pomeri napred, onaj konektor zvučnika koji je spojen sa + stranom baterije je + konektor zvučnika (drugi konektor je, naravno, -. Ako se membrana pomeri unazad, samo obrni konekciju.
stajebrebilo Posted July 25, 2016 Posted July 25, 2016 Hvala ti na savetu, probacu! Slucajno poslato sa Tapatoka
Bujodrag Posted July 25, 2016 Posted July 25, 2016 Hvala ti na savetu, probacu! Slucajno poslato sa Tapatoka Nema na čemu :) Ako su ti konektori na pojačalu i na zvučnicima regularno obeleženi plusom (najčešće crvena boja) i minusom, mala je šansa da je neko tu nešto pogrešio u označavanju.. Prosto poveži kako je obeleženo. No, ako te bude grickao crv sumnje, ovaj test sa baterijom je jednostavan i brz.
stajebrebilo Posted July 25, 2016 Posted July 25, 2016 Nisu, zato sam i pitao. Radi se o starim Grundig zvucnicima koji imaju neki cudan konektor sa debljim pinom u sredini i malim sa strane a zica je crna skroz. Slucajno poslato sa Tapatoka
Aion Posted July 25, 2016 Posted July 25, 2016 Pazi, ovaj mali okrugli pin je +, debeli pljosnati u sredini je -. https://en.wikipedia.org/wiki/DIN_connector
Bujodrag Posted July 25, 2016 Posted July 25, 2016 Ovako nešto Takozvani DIN konektori. Mislim da je ovaj tanji pin plus a pljosnati je minus, ali, proveri. Koje Grundige imaš. Oni su imali neke sjajne modele, još mogu da se nadju za male pare.
Recommended Posts