Jump to content
IGNORED

Panini albumi

Recommended Posts

7 minutes ago, Ryo said:

U jbt sto ste pametni, niko se toga ne bi setio, samo dva genijalca, ti i zoki, tako sto idete od Maksija do Maksija, i uzimate besplatne albume, zbog 90 dinara i 6 slicica.

Ja ne znam kako vas nije sramota da ovo radite?

Samo sam racunao naglas, verovatno necu stici da obidjem. Meni je panin strast, dosta sam proputovao, nista nisam ukrao, zaradio sam i ostavio sinu dobru kolekciju za slucaj da vredi jednom. Kasnije se to prosirilo na druge kolekcije tako da sam jedan period u zivotu bas uzivao u lepom vremenu i putovanjima, upoznao sam druge slicne, nekad dolazi do preuvelicavanj cena al to je vec deo koji nije ciisto kolekcionarski a i tice se medjusobnog dogovora, cak i tada nije kradja. Meni je sve to zanimljivo i hteo bih da kolekcionarstvo prezivi iz licnih gore navedenih razloga a i zato sto je lepse od kladionica/alkohola/kompjutera, u prirodi je, ponavljam ima druzenja i komunikacije, networkinga, svako istrazivanje ima potencijal da te odvede na nepoznata mesta. Ne znam o cemu pricas.

Čekaj, ja ne razumem celu priču.

U maxiju su regularno besplatni albumi?

A onda ideš po maxijima i uzimaš više albuma, da bi sakupio onih 6 sličica uz album?

Zar nisu ranije uvek iste sličice deljene uz album?

A ako sam ovo gore sve shvatio dobro, ti u suštini ništa nelegalno ne radiš, ali kad bi vas bilo više sa takvim idejama (a u BG ima itekako kolekcionara, a i ljudi koji dobro zarađuju na sličicama), bukvalno bi se ljudi tukli za albume i onda bi obični ljudi/deca ostajali bez svojih albuma, ili bi plaćali te besplatne albume kod šanera. Što je meni u suprotnosti sa pričom o kolekcionarstvu koju si naveo i da kojom se uglavnom slažem.

21 minutes ago, Profesionalac said:

Čekaj, ja ne razumem celu priču.

U maxiju su regularno besplatni albumi?

A onda ideš po maxijima i uzimaš više albuma, da bi sakupio onih 6 sličica uz album?

Zar nisu ranije uvek iste sličice deljene uz album?

A ako sam ovo gore sve shvatio dobro, ti u suštini ništa nelegalno ne radiš, ali kad bi vas bilo više sa takvim idejama (a u BG ima itekako kolekcionara, a i ljudi koji dobro zarađuju na sličicama), bukvalno bi se ljudi tukli za albume i onda bi obični ljudi/deca ostajali bez svojih albuma, ili bi plaćali te besplatne albume kod šanera. Što je meni u suprotnosti sa pričom o kolekcionarstvu koju si naveo i da kojom se uglavnom slažem.

Evo pogledao sam albume, sve su iste slicice, eto i koliko redovno idem po maksiju, posto ne bih ni pisao bilo sta jer nema smisla sa istim slicicama. Ono sto jesam radio je kupovanje i prodaja po oglasima, starih albuma, to je krenulo kada mi se rodio sin pa sam se setio detinjstva pa sam malo dao gas. Onda sam najbolje zadrzao a deo albuma sam prodavao. Stari albumi, nisam ostetio ni jedno dete, nove albume sam popunjavao kao i ostali ali ne sve jer nemaju vrednost a i bavim se drugim hobijima, pa ne stizem. Sada kada smo se kvalifikovali ponovo sam dobio zelju da sakupljam i to je sve, a u Maksi vise nikad, to vam je reseno.

• +1 1
3 hours ago, Ryo said:

U jbt sto ste pametni, niko se toga ne bi setio, samo dva genijalca, ti i zoki, tako sto idete od Maksija do Maksija, i uzimate besplatne albume, zbog 90 dinara i 6 slicica.

Ja ne znam kako vas nije sramota da ovo radite?

Ajde genijalac sjaši malo, uzeo sam dva albuma, ionako dva i skupljam sa detetom, a i šta ima tebi koji klinac da ti se i pravdam.. 

Već napisah.. Troskok.. 

17 hours ago, villiem said:

Evo pogledao sam albume, sve su iste slicice, eto i koliko redovno idem po maksiju, posto ne bih ni pisao bilo sta jer nema smisla sa istim slicicama. Ono sto jesam radio je kupovanje i prodaja po oglasima, starih albuma, to je krenulo kada mi se rodio sin pa sam se setio detinjstva pa sam malo dao gas. Onda sam najbolje zadrzao a deo albuma sam prodavao. Stari albumi, nisam ostetio ni jedno dete, nove albume sam popunjavao kao i ostali ali ne sve jer nemaju vrednost a i bavim se drugim hobijima, pa ne stizem. Sada kada smo se kvalifikovali ponovo sam dobio zelju da sakupljam i to je sve, a u Maksi vise nikad, to vam je reseno.

Priču o starim albumima sam u potpunosti shvatio iz prve, i nije se moj post odnosio na nju, čak sam i napisao da priču o kolekcionarstvu podržavam.

Ova priča o skupljanju novih albuma mi je pre svega logički bila nejasna i zato sam ostavio post u formi pitanja.

I dalje mislim da je plan i da je moguć bio malo etički problematičan, ali to ne znači da imam neku emotivnu uključenost u celu temu. Jednostavno si podelio plan i ja sam iskomentarisao.

O&O.

• +1 1

Ja se još čudim kako danima ne mogu nigdje da nađem album kad ljudi ladno idu okolo i uzimaju desetine istih albuma! Zašto!?

Zna li neko gdje mogu da kupim album regularno, a da nije od ljudi koji su uzimali desetine albuma po Kuririma/Maksijima?

Ja mislim da oni u stvari čine usluge drugima, valjda treba svi da budemo ujedinjeni u borbi da kriminalna organizacija Panini propadne što pre!

30 minutes ago, SmudgeYorkshire said:

Ja se još čudim kako danima ne mogu nigdje da nađem album kad ljudi ladno idu okolo i uzimaju desetine istih albuma! Zašto!?

Zna li neko gdje mogu da kupim album regularno, a da nije od ljudi koji su uzimali desetine albuma po Kuririma/Maksijima?

Ako ga nigde ne nađeš, biće ga u "Žurnalu" u četvrtak.

• Hvala 1