Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Prženice

Featured Replies

PLAnina (Stara, Suva, itd), a u ostalim slucajevima plaNIna (idem na planinu, npr).
Да ти ниси ишао у Прву гимназију? Нешто си ми сумњив. wink.gif Исто и ја наглашавам, имам разлог. :lol:убр, Бусе, и ја наглашавам диГИтрон. Мислим да си ти прва особа код које сам се потрефила и за прЖЕнице и за диГИтрон (а да није члан уже породице, наравно). :)

Edited by Zeka Peka

• Replies 154
  • Views 28.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Author
P.S. :lol: @ " Pooll "
To su, biće, instalirali za celi forum kad postavljaš pollove. Kao neki trejdmark, I guess. :unsure:
  • Author
убр, Бусе, и ја наглашавам диГИтрон. Мислим да си ти прва особа код које сам се потрефила и за прЖЕнице и за диГИтрон (а да није члан уже породице, наравно). :)
Joj, sad kad se ispostavi da sam ja tvoja baba, a ti moja ujna, što bi značilo da smo sami sebi majke... Ili tako nešto. :lol: ...Nisam jeo pržEnice nekoliko meseci. Možda ih danas smandrljam (imam neki bezjajni sistem s tofuom). DiGItron sam koristio juče.
Да ти ниси ишао у Прву гимназију? Нешто си ми сумњив. wink.gif
Jok :lol: što? Neka profesorka ustvrdila emirijskim putem? (Taman sam to hteo da krstim "Bolekov zakon" angry.png)
To su, biće, instalirali za celi forum kad postavljaš pollove. Kao neki trejdmark, I guess. :unsure:
Jesu :lol:
Ма, да, сви живи (спорташи :rolleyes:) poll пишу као pool и читају "пул", па су на крају све спојили. Барем сам ја тако некако сконтала.
Joj, sad kad se ispostavi da sam ja tvoja baba, a ti moja ujna, što bi značilo da smo sami sebi majke... Ili tako nešto. :lol:
:lol: Дооо-бар! :lol:
Jok :lol: što? Neka profesorka ustvrdila emirijskim putem? (Taman sam to hteo da krstim "Bolekov zakon" angry.png)
Ма, јок, него нас водала по планинама Србије, а највише на Стару и Суву. Зато си ме заинтересовао. :D Ја сам од ње покупила да Стару и Суву ПЛАнину наглашавам другачије од осталих плаНИна. :)
  • Author
Planina is a tricky one... u geografskim imenima mi je uvek PLAnina (Stara, Suva, itd), a u ostalim slucajevima plaNIna (idem na planinu, npr).
Gle stvarno.Mada ne znam da li su Alpi PLAnine ili plaNIne u Evropi. Zakleo bih se da bih rekao ili samo prvo ili oba, ali bih verovatno išao na plaNIne. Misterija.
Za pravila akcentuacije: Stvar je da ih u srpskom nema u smislu da bi neko ko ga uči u učionici mogao da zna kako da izgovori svaku pojedinačnu reč bez da mora da uči napamet koja reč nosi koji akcenat.
o, ne! zar i ti, sine mode!poz

:o :o moj lingvo-heroj nije savršen :(:potonućebrodova:

• Author
:lol: ...Ta ite, moliću, u peršun....I pravac obe na temu o jezičkim hejtovima i objasnite ša vam smeta kod konstrukcije "bez da" i zašto. :fashisto:
Ма, јок, него нас водала по планинама Србије, а највише на Стару и Суву. Зато си ме заинтересовао. :D Ја сам од ње покупила да Стару и Суву ПЛАнину наглашавам другачије од осталих плаНИна. :)
jel ima neko ovde da nije isao u prvu :huh: nego, koja to profesorka :)@ redbus: ni ja ne znam sta fali konstrukciji "bez da". jel nepravilna? kolokvijakno se koristi kolko znam, mada ja licno vise koristim " a da ne". moglo bi pojasnjenje od nekih koji znaju sa sigurnoscu da je "bez da" nepravilno.takodje, vidim da mnogi koriste izraz "glede toga" za "s' tim u vezi" recimo. e meni to zvuci skroz nepravilno, mada verovatno nije ako se tako masovno koristi...no, u moje vreme ( do pre 8 godina) se nesto ne secam da se tako masovno koristio, bar ne u bgdu.jel to neki "novo srpski" ?

Edited by sta dalje

• Author

Odgovorio na tvoj post na Jezičkim hejtovima.

• Author

I prebacio pitanje o "glede" tamo. (Nadam se da je to OK).

mi kazemo moche.

zeznuo sam se :twak: glasao sam za prvu opciju, a u stvari sam redbasov rodjak angry.png moze li da se prebaci glas? :unsure:

ne može :Pinače što se tiče akcenata:ja kažem:PLAnina, SLAninamrrrrrrrrrrrzim kad čujem:teLEvizijaaLEksandarpitanja:ja kažem sutRAdan, al sam čula da ima ljudi koji kažu SUTradan i mnogo mi glupavo zvuči :blink: ista stvar za tumačiti, ja kažem tuMAčiti, užasno mi glupo zvuči TUmačitida, i masovno sam bila zezana što govorim jedanaEstica, četrnaEstica, itd