Zeka Peka Posted October 17, 2007 Posted October 17, 2007 (edited) PLAnina (Stara, Suva, itd), a u ostalim slucajevima plaNIna (idem na planinu, npr).Да ти ниси ишао у Прву гимназију? Нешто си ми сумњив. Исто и ја наглашавам, имам разлог. убр, Бусе, и ја наглашавам диГИтрон. Мислим да си ти прва особа код које сам се потрефила и за прЖЕнице и за диГИтрон (а да није члан уже породице, наравно). :) Edited October 17, 2007 by Zeka Peka
bus Posted October 17, 2007 Author Posted October 17, 2007 P.S. @ " Pooll "To su, biće, instalirali za celi forum kad postavljaš pollove. Kao neki trejdmark, I guess.
bus Posted October 17, 2007 Author Posted October 17, 2007 убр, Бусе, и ја наглашавам диГИтрон. Мислим да си ти прва особа код које сам се потрефила и за прЖЕнице и за диГИтрон (а да није члан уже породице, наравно). :)Joj, sad kad se ispostavi da sam ja tvoja baba, a ti moja ujna, što bi značilo da smo sami sebi majke... Ili tako nešto. ...Nisam jeo pržEnice nekoliko meseci. Možda ih danas smandrljam (imam neki bezjajni sistem s tofuom). DiGItron sam koristio juče.
Ulven Posted October 17, 2007 Posted October 17, 2007 Да ти ниси ишао у Прву гимназију? Нешто си ми сумњив. Jok što? Neka profesorka ustvrdila emirijskim putem? (Taman sam to hteo da krstim "Bolekov zakon" )To su, biće, instalirali za celi forum kad postavljaš pollove. Kao neki trejdmark, I guess. Jesu
Zeka Peka Posted October 17, 2007 Posted October 17, 2007 To su, biće, instalirali za celi forum kad postavljaš pollove. Kao neki trejdmark, I guess. Ма, да, сви живи (спорташи ) poll пишу као pool и читају "пул", па су на крају све спојили. Барем сам ја тако некако сконтала. Joj, sad kad se ispostavi da sam ja tvoja baba, a ti moja ujna, što bi značilo da smo sami sebi majke... Ili tako nešto. Дооо-бар! Jok što? Neka profesorka ustvrdila emirijskim putem? (Taman sam to hteo da krstim "Bolekov zakon" )Ма, јок, него нас водала по планинама Србије, а највише на Стару и Суву. Зато си ме заинтересовао. :D Ја сам од ње покупила да Стару и Суву ПЛАнину наглашавам другачије од осталих плаНИна. :)
bus Posted October 17, 2007 Author Posted October 17, 2007 Planina is a tricky one... u geografskim imenima mi je uvek PLAnina (Stara, Suva, itd), a u ostalim slucajevima plaNIna (idem na planinu, npr).Gle stvarno.Mada ne znam da li su Alpi PLAnine ili plaNIne u Evropi. Zakleo bih se da bih rekao ili samo prvo ili oba, ali bih verovatno išao na plaNIne. Misterija.
le petit nicolas Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 Za pravila akcentuacije: Stvar je da ih u srpskom nema u smislu da bi neko ko ga uči u učionici mogao da zna kako da izgovori svaku pojedinačnu reč bez da mora da uči napamet koja reč nosi koji akcenat.o, ne! zar i ti, sine mode!poz
mioba Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 :o :o moj lingvo-heroj nije savršen :(:potonućebrodova:
bus Posted October 18, 2007 Author Posted October 18, 2007 ...Ta ite, moliću, u peršun....I pravac obe na temu o jezičkim hejtovima i objasnite ša vam smeta kod konstrukcije "bez da" i zašto. :fashisto:
sta dalje Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 (edited) Ма, јок, него нас водала по планинама Србије, а највише на Стару и Суву. Зато си ме заинтересовао. :D Ја сам од ње покупила да Стару и Суву ПЛАнину наглашавам другачије од осталих плаНИна. :)jel ima neko ovde da nije isao u prvu nego, koja to profesorka :)@ redbus: ni ja ne znam sta fali konstrukciji "bez da". jel nepravilna? kolokvijakno se koristi kolko znam, mada ja licno vise koristim " a da ne". moglo bi pojasnjenje od nekih koji znaju sa sigurnoscu da je "bez da" nepravilno.takodje, vidim da mnogi koriste izraz "glede toga" za "s' tim u vezi" recimo. e meni to zvuci skroz nepravilno, mada verovatno nije ako se tako masovno koristi...no, u moje vreme ( do pre 8 godina) se nesto ne secam da se tako masovno koristio, bar ne u bgdu.jel to neki "novo srpski" ? Edited October 18, 2007 by sta dalje
bus Posted October 18, 2007 Author Posted October 18, 2007 Odgovorio na tvoj post na Jezičkim hejtovima.
bus Posted October 18, 2007 Author Posted October 18, 2007 I prebacio pitanje o "glede" tamo. (Nadam se da je to OK).
Parsons Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 zeznuo sam se glasao sam za prvu opciju, a u stvari sam redbasov rodjak moze li da se prebaci glas?
Amelija Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 ne može :Pinače što se tiče akcenata:ja kažem:PLAnina, SLAninamrrrrrrrrrrrzim kad čujem:teLEvizijaaLEksandarpitanja:ja kažem sutRAdan, al sam čula da ima ljudi koji kažu SUTradan i mnogo mi glupavo zvuči ista stvar za tumačiti, ja kažem tuMAčiti, užasno mi glupo zvuči TUmačitida, i masovno sam bila zezana što govorim jedanaEstica, četrnaEstica, itd
Recommended Posts