June 1, 20251 yr 9 hours ago, Krangovo telo said:Mislim i da rogla ima problem sa padovima, na veliki broj gt (pogotovo tdf) je otpao zbog padova. Da li je losa koncetracija, postavljanje u grupi, nespretnost ali dostaje ucestalije se desava njemu od ostalih favorita da bi bila losa sreca.Izgleda da nije dovoljno razvio tehniku (bike handling skills), zbog kasnog ulaska u sport, to se najcesce navodi kao razlog.Nego, da li je vreme da pocne lozenje oko Tura? Sledece nedelje je kriterijum Dofine, gde cemo videti gde su top 3 (Pogi, Danac i Remko), na 4 nedelje do Tura (i oprostiti se od R Bardea ).
June 8, 20251 yr On 1. 6. 2025. at 22:38, PPop said:Sledece nedelje je kriterijum Dofine, gde cemo videti gde su top 3 (Pogi, Danac i Remko), na 4 nedelje do Tura (i oprostiti se od R Bardea ).Eno ih, plus MVDP, sprintu odmah u prvoj etapi Kakvo divno doba za praćenje biciklizma.
June 8, 20251 yr 3 hours ago, Zabalujev said:Eno ih, plus MVDP, sprintu odmah u prvoj etapi Kakvo divno doba za praćenje biciklizma.Mislio sam da ce prve tri etape biti dosadne, kakva amaterska greska. Top 4 kakav se retko vidja (Pogi, Jonas, MVDP, Remko)! Malo zabrinjavajuce sto Pogi nije imao nikoga u poslednjih 10k pa je dosta sam zatvarao (bice bolje na TDF kad mu tu budu Almeida i Jejts) + Jonas je odlicno otpratio njegov sprint. Remko deluje isto veoma spreman (kazu da je 1.5kg laksi nego prosle godine u ovo vreme), sve obecava spektakl na ovoj trci, a i na TDF.
July 5, 2025Jul 5 Dosta sadržajna prva etapa tdf. Onaj pad obojice begunaca je jedan od jačih wtf momenata ikad.
July 6, 2025Jul 6 C'est Parti!Vrlo interestantna etapa!8 hours ago, smooth.Op said:Dosta sadržajna prva etapa tdf.Onaj pad obojice begunaca je jedan od jačih wtf momenata ikad.U borbi za 1 (i slovima: jedan ) poen za polka dot majicu! Kad dodju ozbiljnije etape bice mnogo vise poena za osvajati, npr, vrh prve kategorije donosi 10 poena, HC - 20.I borba za prvi intermediate sprint je bila vrlo ozbiljna, ali tu ajde bar vise poena je u igri.Moj najveci utisak ove prve etape je blamaza timova "sekundarnih" favorita - Soudal Quick Step (Remko) i Red Bull BORA (Rogla). Iako je "carsija pricala" otkad je otkrivena ruta TDF 2025 da ce prve tri etape sigurno biti vetrovite (vrh Francuske), sto znaci echelons, ova dva tima su dopustila sebi da zadremaju i zavrse na pogresnoj strani pocepanog? (split) peletona. Ajde da vidimo sta ce dalje biti, ali ce ova produzena prva nedelja biti vrlo haoticna, pa samim tim i zanimljiva.Promasio sam pobednika, mislio sam da ce Milan (Lidl Trek) da dobije, ali i njega tim prodao na isti nacin (samo Jasper Stuyven uspeo da udje u prvu grupu). Bilo mi tuzno gledati ga kako sprintuje za 39. mesto
July 6, 2025Jul 6 Nije to bila borba za samo 1 poen. Ni jedan od njih dvojice nije kandidat da zavrsi kao pobednik u brdskoj klasifikaciji, ali je stvar prestiza odvoziti jednu etapu u tackastoj majijci
July 6, 2025Jul 6 6 hours ago, Delija67 said:Nije to bila borba za samo 1 poen. Ni jedan od njih dvojice nije kandidat da zavrsi kao pobednik u brdskoj klasifikaciji, ali je stvar prestiza odvoziti jednu etapu u tackastoj majijciNaravno, jos je i Cofidis glavna kancelarija tu u okolini, pa je i to sigurno bio dodatni motiv.Sto se tice druge etape, ocekivano MVDP osvojio, Tadej drugi, a Jonas treci. Za trenutak je izgledalo da tri begunca (Vokelan, Jorgensen i ne mogu da se setim ko je bio treci) imaju sanse, ali Jorgensen nije hteo da radi.Treca etapa, opet sprinterska. Vremenska prognoza ne najavljuje vetar, tako da mozda ne bude tako haoticna kao prva. Trebalo bi ipak da bude zanimljivo, jer su jos uvek svi odmorni i na broju, tako da ce sigurno da bude brzo i ako Alpecinu jos neki tim pomogne, begunci (ko god bili) se nece usreciti.
July 6, 2025Jul 6 Obrisalo mi zadnju recenicu - pa da je ponovim - Lidl Trek bi trebalo isto da juri begunce, da bi Milana stavilo u poziciju da pobedi u sprintu.
July 7, 2025Jul 7 Videćemo koliko će da bude zanimljivo na dalje, za sada mućkanje pozicija i majica, dobro lepo je videti da Tadej ove sezone ima neku dostojnu konkurenciju, ono prošle godine je bilo prosto prelako za njega. Juče uzbudljiva završnica, naravno da Tadej ne može da odsprinta MVDP, vidi se po butinama, zaličilo je na Milan - San Remo. Alpecin će sigurno opet da proba da uzme sprintersku etapu. Svaka im čast, kupe podijume i etape ko od šale.
July 7, 2025Jul 7 1 hour ago, Zabalujev said: Alpecin će sigurno opet da proba da uzme sprintersku etapu. Svaka im čast, kupe podijume i etape ko od šale.Sledeca, osma i deveta su sprinterske, a cetvrta, sesta i sedma taman za MVDP, prva nedelja kao narucena za Alpecin.
July 7, 2025Jul 7 Baš šteta. Ni ja ne volim puno Filipsena i Alpecim leadoot train, ali im se rezultati ne mogu poreći. Baš me interesuje da li će nastaviti da kontrolišu sprinterske etape (sada za Grousa), ili će pustiti druge da rade.više.