Weenie Pooh Posted June 5, 2015 Posted June 5, 2015 Eto, znači isti si kao na pravdi boga izgnana sportašica forumašica, sasvim sam vas smisleno uporedio.
porucnik vasic Posted June 10, 2015 Posted June 10, 2015 Вини, јеси цар. Ово је одлично. Баш некако срели се цртач ( уметник) и писац(приповедач) иако су деценијама удаљени један од другог. Врхунско штиво. Криво ми је малко што га нисам читао током прошле сезоне Детектива.
Weenie Pooh Posted June 10, 2015 Posted June 10, 2015 Drago mi je da ti se sviđa, Moore čovek baš voli tu nakićenu mistiku. Ja nikad nisam bio neki naročit fan te Lovecraftove mitologije, ali ovde je maestralno prilagođena i produbljena, sve u funkciji više nego solidne prizemne priče. Ako si pročitao Courtyard, vidiš zašto sam se nadao da će se True Detective napraviti od protagoniste manijakalnog negativca na samom kraju? Svo ono paradiranje o tome kako je McConaughey "little priest" i kako halucinira i ne zna šta je stvarno a šta nije... da bi nam kraju bio uručen penis na biciklu.
porucnik vasic Posted June 11, 2015 Posted June 11, 2015 Drago mi je da ti se sviđa, Moore čovek baš voli tu nakićenu mistiku. Ja nikad nisam bio neki naročit fan te Lovecraftove mitologije, ali ovde je maestralno prilagođena i produbljena, sve u funkciji više nego solidne prizemne priče. Ako si pročitao Courtyard, vidiš zašto sam se nadao da će se True Detective napraviti od protagoniste manijakalnog negativca na samom kraju? Svo ono paradiranje o tome kako je McConaughey "little priest" i kako halucinira i ne zna šta je stvarno a šta nije... da bi nam kraju bio uručen penis na biciklu. Баш тако, што се Лавкрафтове митологије тиче. Он напросто, као и Муркок у случају Ерлика и његовог света, није систематичан. Зато Мур одлично модификује детаље, и као што написах давно нисам видео бољу синергију цртача(визуелног уметника, који разуме материјал) и оног ко је писац. За ово се слажем за Конахјуа и његову улогу,Да ли да су били билижи стрипу то би значило да треба да се плате нека ауторска права? Или једноставно стрипаџије су софистициранија публика?
luba Posted June 11, 2015 Posted June 11, 2015 naravno da su stripadzije sofisticiranija publika, boze. zato meni ne fali nista u td. nego vini, jos jedan argument za tvoj belomedvedji status. courtyard je jedna od retkih stvari bogovljevih koji mi je nedostajao. prekjuce citam tvoj uvod i sat kasnije ulazim u striparnicu, pokupim sta treba, i gazda mi pokloni bed signal i courtyard. tako da, uputi neprijatelje na mene ako se bune.
Weenie Pooh Posted June 12, 2015 Posted June 12, 2015 (edited) Kakve neprijatelje, ja nemam neprijatelje, tek ponekog preterano agresivnog obožavatelja Bad Signal, jel' to ista fora kao što je radio sa Bad World? I zašto nisi imala Courtyard pre prekjuče, kakav si ti to poštovalac lika & dela? @Vasić: Tehnički TD nije baš bio blizu stripu, ali su se po tonu žestoko preklapali - bizarni HPL zločini i još bizarniji idiot savant policajac koji ih kao rešava - sve do samog kraja kad smo neobjašnjivo skočili u nekakvu kurčevu borbu Dobra protiv Zla koju Dobro dobija metkom A zamisli koliko bi bilo dobro da su se poklapalli potpuno pa McConaughey žrtvuje Harrelsona i završi u ludari, a onda u drugoj sezoni novi par detektiva istražuje nove copycat slučajeve par godina kasnije i posećuje ovog da ga pita za savet... @Ariel: Ješčito i ti, ne javljaš se nešto? Edited June 12, 2015 by Weenie Pooh
Weenie Pooh Posted June 12, 2015 Posted June 12, 2015 BTW, Moore nastavlja da razbija sa Crossed +100:
porucnik vasic Posted June 12, 2015 Posted June 12, 2015 @Vasić: Tehnički TD nije baš bio blizu stripu, ali su se po tonu žestoko preklapali - bizarni HPL zločini i još bizarniji idiot savant policajac koji ih kao rešava - sve do samog kraja kad smo neobjašnjivo skočili u nekakvu kurčevu borbu Dobra protiv Zla koju Dobro dobija metkom A zamisli koliko bi bilo dobro da su se poklapalli potpuno pa McConaughey žrtvuje Harrelsona i završi u ludari, a onda u drugoj sezoni novi par detektiva istražuje nove copycat slučajeve par godina kasnije i posećuje ovog da ga pita za savet... Капирам шта ти хоћеш да кажеш, неко чини ми се да је геније који стоји иза Детектива једноставно напрегао све што је могао из свог мозгића не би ли свј родни крај приказао у најбољем могућем светлу, изгледа ми да не би знао шта да ради са другом сезоном на истим локацијама, које су више него живописне. Овако нова изненађења за нова поколења.
Weenie Pooh Posted June 15, 2015 Posted June 15, 2015 Pa eto, ide ti sad taj Providence, to je slično. S tim što je u prvom broju Lovecraft element bio doktor whatshisname iz najgluplje priče koju je HPL ikad napisao (odgovor na pitanje zašto se plaši promaje. I shit you not.)
ToniAdams Posted June 15, 2015 Posted June 15, 2015 (edited) pogr. topik Edited June 15, 2015 by ToniAdams
Weenie Pooh Posted June 15, 2015 Posted June 15, 2015 Pitaš za strip? Nisam čitao :( U knjizi je bio dubok sneg, Theon pao na nju i polomio joj rebra.
porucnik vasic Posted June 15, 2015 Posted June 15, 2015 Pa eto, ide ti sad taj Providence, to je slično. S tim što je u prvom broju Lovecraft element bio doktor whatshisname iz najgluplje priče koju je HPL ikad napisao (odgovor na pitanje zašto se plaši promaje. I shit you not.) Pitaš za strip? Nisam čitao :( U knjizi je bio dubok sneg, Theon pao na nju i polomio joj rebra. Како ми сеистопио мозак гледајући онај јад.
Weenie Pooh Posted June 16, 2015 Posted June 16, 2015 Jebiga, to ti je for the watch A jel' ti bolji Courtyard ili Neonomicon?
Recommended Posts