Jump to content
IGNORED

Prehrambena YU nostalgija

FranziskaKafka

Recommended Posts

Posted
Ukus, duga kiselina i hint metala na nepcu... ^_^
Haha, odlicno, kolega... sok je bio Dvojni C. Bombone "Visoki C" od ribeza su mi i dan-danas mentalna referenca za cassis aromu.visokicad4.jpg(Google video reklama za Visoki C bombone)
Posted

najodvratniji sokić na svetu, u čaši kao za jogurt, samo od tvrđe plastike, sa nekim medom nacrtanim na poklopcu. dobiješ i tanku slamčicu da probušiš poklopac. neki prokisli pokušaj da se imitira ukus pomorandže. taj sok i moja prva pljeskavica koje se sećam u životu, kupio mi deda na autobuskoj stanici u BGu, na pauzi putovanja negde ka jugu.ne znam šta je bilo gadnije od ta dva.kifla (komad bageta) i jogurt za doručak u školi.

Posted
najodvratniji sokić na svetu, u čaši kao za jogurt, samo od tvrđe plastike, sa nekim medom nacrtanim na poklopcu. dobiješ i tanku slamčicu da probušiš poklopac. neki prokisli pokušaj da se imitira ukus pomorandže.
"Zlatne kapi" Srbijanka Valjevo :lol:
Posted
jel to iseckano burek?
Ne nego avokado sa senfom. Naravno da je burek, burek, burek. Uhvatila me takva nostalgija da sam ga sanjao. Posljednji sam jeo prije 2 (dvije) godine u Rajvosa. Prošlog vikenda kod prijatelja u Pragu mi ponude burek. Makedonac peče. Uzmem ga s prevelikom skepsom, naviknut na nedostatak senzibiliteta za pusto tursko sjeverno od Save i Dunava. Na moje sveopšte iznenađenje sjedne mi samo tako. Moram otići kod Makedonca da još jednom provjerim nije li se radilo tek o trenutnom nadahnuću. Nije mi usput, evo već sedmi dan planiram. Vikend ide, vikendu se nadam.
Posted
amaro18qr5.jpg.....
Uh, baš kulinarski. U neko davno vreme smo igrali društvene igre sa kartama i pili Vermut (Martini & Rossi) pomešan sa ovim Amarom...Hi-hi...
Posted (edited)
Lokacija & ime proizvoda -_- Inace, ona roze varijanta, izgleda identicno kao i otrov za pacove koji se posipa po zgradi, garazi,...Nikako mi nije bilo jasno, koji to kreten baca savrseno dobar "pirincani proizvod" :huh:
Zove se "KOKI" i ima ga po prodavnicama zdrave hrane, a i ponegde u radnjama rinfuz tipa. @Indy - joj, amaro :wub:setih se jos crnih bombona sa ukusom bergamota, izgledale su kao rolat, crno u kobinaciji sa zelenim, roza i zutim, a isto tako i pretece mencmeloua, samo duplo veci, posuti kokosom, pakovani u plasticne providne kutijice.e da..i "Pionirove" livene bombone ( jedno davljenje u detinstvu zagarantovano) narocito one sa ukusom anisa. Edited by angelfish
Posted

e jeste livene bonbone - ja se davila (bukvalno) nekom sa ukusom limuna, a kesica je bila sa Asterixom i Obelixom, mislim da proizvodjac nije bio "pionir"

Posted
e jeste livene bonbone - ja se davila (bukvalno) nekom sa ukusom limuna, a kesica je bila sa Asterixom i Obelixom, mislim da proizvodjac nije bio "pionir"
joj sto sam to volela! isto imala problema da ostanem ziva (:
Posted
"...jagoda malini tiho sapuce -- Fru Fru..."Bombonice slicne "Kiki"-jima. Da li ih je iko video?
Mislim da ih ima u "Merkatoru" i da se mogu kupiti na grame.
Posted

Sećate li se "Kasko" bombona za vozače ("Pionir" Subotica)? Tvrde voćne bombonice u okrugloj metalnoj kutiji. Kao, imale su kofeina i održavale vas budnim, pa su zato bile za vozače. Krckala sam ih tamo negde 1987-88, ali vozački nisam položila ni do danas. :huh: Onda, "Podravkina" marmelada u plastičnoj beloj kutijici u obliku čamca.I takođe "Podravkina" rajčica u tubi (koncentrat paradajza). Tuba jarko plava sa crvenim paradajzovima, a kad vas niko od starijih ne gleda, može se cediti direktno iz tube na jezik. Posle, otprilike 1989, pojavila su se 2 proizvoda mlekare "Belje" iz Belog Manastira: Lizi Lizi i Hepi Hepi. Lizi je bio slatki obojeni led sa voćnim ukusom u nekoj plastičnoj foliji, pa se lizao i brzo topio, a Hepi voćni žele.Sokići za bebe "Frutek" u staklenim flašicama od 1-2 dl, a na svakom čepu neko slovo. Baš tada nam se rodila najmlađa sestra, pa smo mi starija deca skupljali čepove (slova).Nisam dugo videla sok od višnje Maraska u izvedbi Adrie Zadar, ne znam da li još postoji... I još od sokova: Tang, Poni i Aromino- praškasti, Fredi (Fruktalova pijača brez sladkorjev, zdravo za zube).

Posted
I takođe "Podravkina" rajčica u tubi (koncentrat paradajza). Tuba jarko plava sa crvenim paradajzovima, a kad vas niko od starijih ne gleda, može se cediti direktno iz tube na jezik.
:wub:fredi sokove pamtim vise po fenomenalnoj reklami nego po ukusu
Posted (edited)
Nisam dugo videla sok od višnje Maraska u izvedbi Adrie Zadar, ne znam da li još postoji...
postoji. maraska iz zadra ima i danas paletu voćnih sirupa u redizajniranom izdanju, kao i dona iz gornje stubice (ako se sjećete sirupi i marmelade). samo što je navika kupovanja sirupa u većini domaćinstava ipak nestala, zamjenili su je gotovi sokovi. jedino je cedevita se preživila :wub: Edited by Nicol
Posted
postoji. maraska iz zadra ima i danas paletu voćnih sirupa u redizajniranom izdanju, kao i dona iz gornje stubice (ako se sjećete sirupi i marmelade). samo što je navika kupovanja sirupa u većini domaćinstava ipak nestala, zamjenili su je gotovi sokovi. jedino je cedevita se preživila :wub:
A Dona ? :wub: