February 9Feb 9 počelo je ovakoporodični nasilnik je pokrenuo lavinu, tabloidi prihvatajuhttps://x.com/gjesic/status/2020741203591868775
February 9Feb 9 Ne, počelo je tako što su ljudi gledali emisiju koju gleda desetine hiljada gledalaca svake nedelje i zatim komentarisali ono što su videli - neki od tih ljudi su i ovde na topiku. Niko od njih se nije pozivao na Gorana Ješića, a slutim da nisu ni videli njegov tvit (ja ga svakako prvi put vidim).Pominjati u ovom kontekstu Ješića kao "porodičnog nasilnika" je naprosto beside the point. Argumentativna greška kao iz udžbenika. Ne znam čemu to. Edited February 9Feb 9 by Turnbull
February 9Feb 9 Kao da se ne zna.U svakoj diskusiji kada neko krene ad hominem, to je jasan znak da je izgubio debatu. Drugi klasican trik je pomeranje stativa i relativizacija ("to isto...").
February 9Feb 9 jeste počelo još sinoć, ali danas je dat pravac koji su ispratili tabloidii zbog ovoga sam spomenula ješića (pritom, besramnost kojom komentariše devojku koja je pretrpela nasilje je razlog zašto sam napomenula da je i sam porodični nasilnik)'Akademija SNS nivo.'https://x.com/gjesic/status/2020741203591868775 Edited February 9Feb 9 by svashtabezneshto
February 9Feb 9 Ne vidim da je Ješić besramno ili na bilo koji drugi način komentarisao činjenicu da je ona pretrpela nasilje, nego nešto sasvim drugo - način na koji odgovara na konkretna pitanja o odnosu studentskog pokreta prema EU i opoziciji. (U izvesnom smislu, komentar uopšte nije na njen račun, nego na račun onih koji su je pripremali za emisiju - a teško je ne razumeti i zašto: ona ponavlja fraze, i u tome nije usamljena, većina studenata koja se pojavljuje na TVu u poslednje vreme radi isto to na način koji podseća na SNS partijsku disciplinu, odnosno na SNS akademiju.) Opet argumentativna greška iz udžbenika.Tabloidi rade ono što uvek rade - love svaku naznaku neslaganja na antirežimskoj strani i amplifikuju je.Vrlo je loš ovaj manir kojim se svaka kritika proglašava napadom na žrtve nasilje. Edited February 9Feb 9 by Turnbull
February 9Feb 9 ješićev komentar nije kritika već etiketa i mnogo više takta u nastupu se očekuje od ješića koji je u politici 20+ godina od studentkinje koja nije bila ni rođena kad je on postao predsednik gss-a.a stojim iza toga da je za etiketu 'akademija sns nivo' sasvim opravdano podsetiti na njegovu epizodu porodičnog nasilja (kao i na to da tablidi ni tad a ni danas tu činjenicu ne eksploatišu koliko bi mogli. a kad smo kod sns akademije, zlurado ću podsetiti i na ulogu šarka koraća u tome)
February 9Feb 9 Ne, nego se po svaku cenu skreće tema na nešto što što niko nije ni pomenuo. Ješić ima svoju temu, pa je i toj priči mesto tamo, a ne ovde. Korać tek nema nikakve veze sa onim o čemu se ovde pričalo, osim što je i on pre neki dan kritikovao SL, ali i tu je SNS akademija ad hominem i beside the point, jer je on za svoj stav izneo neke argumente koji stoje ili padaju bez obzira na to gde je predavao ili ne.Ovo je tviter moralizam u funkciji prekrivanja onoga što smo videli u Utisku. A videli smo ovo: studente koji nemaju argumenata da odbrane stav pokreta i Kavčićevu advokaticu koja im docira i propisuje šta treba da misle. Edited February 9Feb 9 by Turnbull
February 9Feb 9 ne skreće se tema, nju si ti postavio ssom teme sa reddita 'opšta hajka na studentkinju...' koja ima podnaslov:'Na Twitteru opozicioni botovi u nevidjenom napadu,ne secam se kada su tako napadali rezim.Na r/Srbija 450 komentara, razapeli je na sve strane.'a ja sam samo ilustrovala opozicione 'botove' Edited February 9Feb 9 by svashtabezneshto pojedena rečenica
February 9Feb 9 Mislim da je jasno na koji sam komentar mislio. Ješić nema nikakve veze sa tim, Korać još manje. Edited February 9Feb 9 by Turnbull
February 9Feb 9 Taj kratak klip koji se vrti po netu je iseckan i izvucen iz konteksta. Ako se prati sama emisija, razmena je nesto blaza. Ja i dalje ne razumem kako neko dobronameran moze da tvrdi da je devojka rekla da je protiv EU ili za Rusiju. Takodje, dobar deo emisije dvoje studenata pricaju o traumi koju su prosli usled policijskog nasilja i nakon prolaska kroz tu vrlo tesku pricu gde se ogolis ti treba da slusas kako te seciraju da li si za EU ili Rusiju, podmetanje da napadas opoziciju, igre recima kako je opozicija isto narod (na taj nacin je i vucic narod picka ti materina raspala), jedenje govana kako ne bi tu bili da nema advokata i sudija koji su se bunili (ko da niko drugi nije podrzao studente pa oni imaju specijalne zasluge)... Nije se devojka najbolje snasla al ona i nije tu dosla da raspreda politiku vec je emisija predvidjena da prica o torturi koju su prosli. Govna da jedu i Olja i advokatica.
February 9Feb 9 Olja je bila izuzetno blaga i nije ni insisitirala - sa nekim drugim gostom bi svakako bila stroža. Nije ništa podmetala, nego normalno pitala, i sva pitanja su joj bila smislena i na mestu. Borović je druga stvar. Edited February 9Feb 9 by Turnbull
February 9Feb 9 Pisati za ovu decu da su kao brifingovani sns akademci koji prosipaju naučene fraze je probijanje novog dna. Citirao bih ovde pominjanog Ješića, ali ostanimo pristojni.
February 10Feb 10 Ja stvarno ne kapiram. Prestao sam da pratim vesti jos pre skoro godinu dana i jos tada su studenti rekli da ih opozicija ne zanima. Koja je poenta da ih konstantno ispituju da li nece i zasto i dalje nece? Mislim jasno mi je zasto, opozicija je postala irelevantna i pizde i zele da se nakace po svaku cenu, kao i svi ostali lesinari, od kad je studentski pokret postao popularan. Samo je sve jadnije. Mada, dobar je i lakmus papir ko je kakav i sta mu je zaista bitno.
February 11Feb 11 74ta iteracija "Pitajte Turnbulla" prebačena tamo gde je rečeno da će biti prebačena. Privatizacija bilo koje teme će biti sankcionisana i banom.
February 13Feb 13 On 8. 2. 2026. at 21:50, April said:U ovoj emisiji gostuju troje divnih hrabrih ljudi i Irina BorovićNemoj tako. Nije se desilo to što si ti video, ova dobra žena je zapravo branila studentkinju od zle opozicije.