March 1Mar 1 U vezi ozbiljnog istrazivanja, pa formiranja fronta na osnovu toga, mislim da to nece niko umeti da odradi, zbog generalnog haosa i trajanja istog, ne zato sto ne zna ili nema iskustva. Jeste politika zanat ali ne u vrsti vanrednog stanja. Rezim moze da padne zato sto ne ulazimo jos uvek u rutinu, kada se to desi onda je zanat. Ovi ljudi na blokadama, njihove porodice, sva ta sela, policajci lokalci, su vecinski glasaci sl, ako nisu radikali
March 1Mar 1 Zjuh!Ovaj UN bi ladno mogao da se zove“Kad Zagorka progovori”(Moguće da je sve ovo bilo po medijima ranije ovih dana, ali ja ne postižem da gledam ništa)
March 2Mar 2 Njih trojica su ortaci, Srki i Ješić iz Otpora, Srki i Ćuta iz SPN. Iz tog razloga kapiram da Milivojević nije postavljao neprijatna pitanja - recimo Ješiću da li se seća kako je pobedio na prvim izborima u Inđiji. On je, praktično, bio taj student koji je 1996. pao s Marsa i pobedio u Inđiji sa 22 godine, maltene kao jedini član Opštinskog GSS - i sad, kao, eto studentima su potrebni političke zanatlije i profesionalci, ne mogu oni to sami. Na stranu što poziv za zajedničku pripremu i kontrolu izbora jeste neobaveštenost ili isključenost sa glavnih tokova protesta; barem mi sa PPP to sigurno znamo, jer imamo insajd infos sa priprema.Ćuta ima mnogo više dobrih razloga za pitanja, on zaista ima respektabilnu istoriju terenskog rada i uspeha; Jadar, istočna Srbija, Generalštab, protesti poljoprivrednika, sa izuzetno malim timom i par kancelarija napravio je važne akcije na kojima aktuelni protest i dalje jaše. Ali najvažnije pitanje koje je Srđan, verujem, namerno preskočio jeste koja je to zajednička lista opozicije? Mi je nikad dosad nismo videli. Da li je to lista sa DSS, Nestorom i Šarovićem ili standardna leva građanska lista koja će onda svakako indukovati i treću na kojoj će se okupiti pomenuti desničari? Imamo razne opcije na dolazećim izborima - ne samo BBašta i Bor, već i varijante Kula, SmPalanka itditd.Po meni, Utisak je najbolji kad ugosti najaktuelnija lica krize u tom trenutku, recimo one tužiteljke, prebijene studente, šikanirane aktiviste itd. Najlošiji je kad smara sa protićima, stojiljkovićima i ostalim egzibicionistima sa producentskih lista. Ekipa iz sinoćne epizode bila je stvarno odlična.
March 2Mar 2 46 minutes ago, April said:Njih trojica su ortaci, Srki i Ješić iz Otpora, Srki i Ćuta iz SPN.Iz tog razloga kapiram da Milivojević nije postavljao neprijatna pitanja - recimo Ješiću da li se seća kako je pobedio na prvim izborima u Inđiji. On je, praktično, bio taj student koji je 1996. pao s Marsa i pobedio u Inđiji sa 22 godine, maltene kao jedini član Opštinskog GSS - i sad, kao, eto studentima su potrebni političke zanatlije i profesionalci, ne mogu oni to sami. Na stranu što poziv za zajedničku pripremu i kontrolu izbora jeste neobaveštenost ili isključenost sa glavnih tokova protesta; barem mi sa PPP to sigurno znamo, jer imamo insajd infos sa priprema.Ćuta ima mnogo više dobrih razloga za pitanja, on zaista ima respektabilnu istoriju terenskog rada i uspeha; Jadar, istočna Srbija, Generalštab, protesti poljoprivrednika, sa izuzetno malim timom i par kancelarija napravio je važne akcije na kojima aktuelni protest i dalje jaše.Ali najvažnije pitanje koje je Srđan, verujem, namerno preskočio jeste koja je to zajednička lista opozicije? Mi je nikad dosad nismo videli. Da li je to lista sa DSS, Nestorom i Šarovićem ili standardna leva građanska lista koja će onda svakako indukovati i treću na kojoj će se okupiti pomenuti desničari? Imamo razne opcije na dolazećim izborima - ne samo BBašta i Bor, već i varijante Kula, SmPalanka itditd.Po meni, Utisak je najbolji kad ugosti najaktuelnija lica krize u tom trenutku, recimo one tužiteljke, prebijene studente, šikanirane aktiviste itd. Najlošiji je kad smara sa protićima, stojiljkovićima i ostalim egzibicionistima sa producentskih lista. Ekipa iz sinoćne epizode bila je stvarno odlična.Nemoj da se ljutiš, ali ja kad čitam tvoja tumačenja politike kao da čitam neki fan-fiction o srpskoj politici. Dakle, ne ono što se zaista dešava, nego neki scenario koji si ti sam smislio sa likovima iz srpske politike, ali koji zapravo nema puno veze sa onim što se zaista dešava, pa čak ni sa samim likovima kakve znamo. Više je ono, Srki i Ćuta kao gej vukodlaci: Twilight of the parties.Tako je i ovde: Srki je sigurno mog'o da pita, ali nije hteo, jer su drugari. Izvini, to je u tvojoj glavi. Ono što smo videli je nešto drugo: Srki brani poziciju na najbolji mogući način, ali to ne izgleda sjajno, jer sama pozicija nije sjajna. Na vrlo smislena i zdravorazumska pitanja (zašto ne možemo da razgovaramo?) odgovara frazama i sloganima. On je vešt retoričar, ali to ipak deluje neubedljivo - ne njegovom krivicom, nego zato što je pozicija objektivno teško odbranjiva i dobrih odgovora na pitanja koja mu ova dvojica postavljaju naprosto nema.
March 2Mar 2 Koji ti misliš da je razlog?Smatraš da on percipira da je to taktički bolja odluka, tj. da bi bolja saradnja sa ostatkom parlamentarne opozicije prema njegovom mišljenju negativno uticala na rejting famozne SL, ali to ne priča jer bi onda bilo crno na belo političarenje? Edited March 2Mar 2 by Milošica
March 2Mar 2 Pa ne, nego on zapravo brani pozicije koje ne zavise od njega, a pitanje je i da li su uopšte ičija argumentovana odluka, a ne naprosto nusprodukt organizacione strukture.Na primer, mislim da je Ješić potpuno u pravu kad kaže da je glavni razlog zašto SL ne razgovara s drugima to što zapravo nema strukturu za tako nešto. To nije svesna odluka, niti strategija, to je naprosto strukturalno ograničenje iz kojeg za sada ne uspevaju da se iskobeljaju (ali možda već sutra hoće). A Srki to brani kao principijelnu poziciju, što ona nije. I onda frazira, jer argumenata nema. Edited March 2Mar 2 by Turnbull
March 2Mar 2 7 minutes ago, Milošica said:Smatraš da on percipira da je to taktički bolja odluka, tj. da bi bolja saradnja sa ostatkom parlamentarne opozicijeUpravo to. Lagano bi bilo da utrči Ješiću u kolena, ali čemu to? Verovatno da će do kraja biti pronađen put da se dogovor operacionalizuje. Mislim da je za taj dogovor prva prepreka keč ol koncept koji SL mora da izgura do kraja ili pobede nema. Desna db instruisana opozicija nosi značajan procenat glasova koji mora biti usisan u glasačko telo opozicije gde i pripada, a ne rasut po bespućima zilota.
March 2Mar 2 @Turnbull Ako je tako, onda se duboko ne slažem sa Srđanom.Ako je ova hipoteza koju sam ja postavio, što smatra April, onda mogu razumeti iako jeste "političaranje".
March 2Mar 2 1 minute ago, April said:Upravo to.Lagano bi bilo da utrči Ješiću u kolena, ali čemu to? Verovatno da će do kraja biti pronađen put da se dogovor operacionalizuje. Mislim da je za taj dogovor prva prepreka keč ol koncept koji SL mora da izgura do kraja ili pobede nema. Desna db instruisana opozicija nosi značajan procenat glasova koji mora biti usisan u glasačko telo opozicije gde i pripada, a ne rasut po bespućima zilota.Srki fan-fic.
March 2Mar 2 ma na kraju krajeva zar je bitno kako cemo kad je vucic pored svih kradja, zastrasivanja, potkupljivanja na 15% iza
March 15Mar 15 Znaci slucaj u Mionici, kradja/falsifikovanje. Clan birackog odbora koji je primetio, upisao, pozvao, tuzilac i sudija, sve su zene!!
March 16Mar 16 16 hours ago, villiem said:Znaci slucaj u Mionici, kradja/falsifikovanje. Clan birackog odbora koji je primetio, upisao, pozvao, tuzilac i sudija, sve su zene!!Obuke za izbore, Zborovi i Crta, barem 80% su zene.
March 22Mar 22 Za dr Tanasija Marinkovica je 1 Jovanov Milenko "gospodin". Isti onaj Jovanov, koji vredja svakoga, pljuje, koristi najprimitivnije i najvulgarnije epitete za politicke protivnike...