Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Utisak nedelje

Featured Replies

Dobronameran savet ne znači automatski da je i dobar savet. Ova borba zasad daje rezultate, siguran sam da je to rezultat, između ostalog, i dobre komunikacije tako da, verujem, klinci sve uzimaju u obzir. Nisam siguran da je na samim izborima jedinstvena lista dobar izbor. U borbi za uslove jedinstvo svakako jeste poželjno.

• Replies 21.3k
  • Views 2m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• +1000  Samo se podsetiti da je on izgubio svoje sve na svetu, i niko živ mu ne bi zamerio da se zaključao u sobu do kraja svog života.. .. A on je došao da u emisiji proživljava svoju tugu p

• Pa evo, sama je sve rekla u ovoj objavi na Instagramu, ako se već nije moglo zaključiti iz sinoćnjeg nastupa. Nju izbori u Srbiji ne zanimaju, nju politika u Srbiji ne zanima, ona ne želi da se izjašn

• Taihoskopija
    Taihoskopija

A ja imam i baš svašta protiv ministarstva, malo je you had one job jebiga,  ovo je ogroman prospust u najosetljivijem kontekstu i momentu i malo je kao -> jeste zbuni te šaman žena koja đuska Gara

Posted Images

23 minutes ago, Milošica said:

To što je za ovih 6 meseci urađeno mnogo, ne znači da ne treba imati sluha za savete, pa makar bili i saveti opozicije.

Uostalom, nedostatak sluha za dobronamerne savete je takođe odbijanje potencijalnog jedinstvenog fronta.

Ne vidim validan argument koji može pobiti primer iz Niša koji je Dinić juče dao. Ako je to apriori strah od blaćenja kroz medije vezujući ih za opozicione stranke, onda je to populizam i nije fer, i može biti zajeban ako se osladii.

Mi ni ne znamo koga ce sve studenti izabrati za listu. Ako izuzmemo opozicione lidere i istaknute funkcionere koji se nece naci na listi, svi ostali clanovi opozicionih stranaka i pokreta mogu. To je dakle stvar procene samih studenata. Same opozicione stranke, pa makar i na 1 listi, nemaju taj kapacitet kao sto ima studentska lista. Da bi se pobedio ovaj rezim treba mnogo vise od milion glasova koje moze da skupi opozicija. I to glasova od onih koji su do juce glasali za Hulju i kompaniju. Ja sam i dalje skeptican da u postojecim uslovima moze da se dogodi taj obrt i Huljina lista dobije manje glasova od studentske, ali ostavljam mogucnost da gresim oko raspolozenja naroda u celoj zemlji i spremnosti da se oslobodi mafije.

meni se ne svidja rastislavovljeva teza da trenutno stratesko povlacenje opozicije i ustupanje terena studentima i njihovoj listi znaci a priori odstranjivanje opoziciije iz politike maltene zauvek, a to se cesto provlaci kao teza. to apsolutno nije tacno. moze se pretpostaviti da ce vlada studentske liste orociti svoj mandat na godinu ili koliko vec, da ce otvoriti medije za sve, a onda u ravnopravnoj utakmici svih ne vidim zasto sve stranke ne bi povratile svoje pozicije, kao i glasace koje sada "ustupe" studentima. jasno je kakvo je raspolozenje naroda, i to sto ce opozicija da igra po pravilima studenata i po zeljama javnosti ne znaci da su slabi, vec da uvidjaju realnost i ponasaju se shodno tome. a kada hulja padne, javnost ce znati da ceni doprinos svakog od njih, ko je bio u stanju da prigusi sopstveni ego i stavi se u sluzbu viseg cilja, a ko je svirao penisu nesposoban da se podredi visem interesu. opozicija je mnogo faulova napravila u proslosti, sada moraju da budu pametni.

a ako bih bas hteo da budem maliciozan rekao bih da je dobro sto malo toga zavisi od volje opozicije, tj da li ce zdusno da zalegnu za studentsku listu ili ne, narod ce svakako glasati za istu.

Edited by Nikodije

• 1 month later...

Večeras je devojka sa FTNa najbolje definisala ideologiju SNS glasača...

Ideologija paketa suhomesnatih proizvoda... hail

• 4 weeks later...

Niko da okači ovo

• 2 months later...

Gosti prve epizode u novoj sezoni emisije biće Nikolina Sinđelić, studentkinja Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu, Dušan Cvetković, student Fizičkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Maja Kovačević, dekanka Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu i Voja Radovanović, dekan Fizičkog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Mala Nikolina je Megi Tačer lično za dekanku Maju Kovačević. Deca su nam dragocenost.

Maja Kovačević je nasrala toliko stvari koje se pričaju samo po kafanama, napunila je Informer za sedam dana unapred. Ona nema nikakvu svest o reakcijama javnosti, a uživa da ispaljuje patetiku tipa 'Ja gledam u budućnost'. Bez ideje kako da stvar završimo, kenja o nekoj budućoj tranziciji dok njeni studenti vuku bukagije po sahranama.

Jedan ovakav nastup vrati nas mesec dana unazad.

Znam da će i prof. Kovačević i deo forumske javnosti reći standardno šta-nas-briga-za-tabloide

Međutim

Postoje ljudi i na ovom forumu, kao i u srcu protesta koji vrše izbornu forenziku, bore se i znaju da Vučić poznaje vrednost svakog glasa, dok dekanka FPN svesno pravi ideološku podelu koja nas ponovo može koštati poraza na izborima. U svakom od istraživanja u protekla dve izborna ciklusa taj segment se pojavljivao kao presudni faktor.

Moram to da odgledam/. Iz ovoga sto se cita u Informeru, malo je trulson reakcija dekanke na ovo dete koje je sve korektno reklo. Deluje kao da je dekanka u nekoj opozicionoj str, ili ja nisam dobro pohvatala, ali inace sto bi se svadjala sa nikolinom umesto da joj nastup bud epodrska i solidarnost.

Inace super kako Informer prenosi uredno, ovo zlo, oni hoce da bude nasilja mi necemo, a njihovi citaoci valjda go like pogazite ih sve.

Da ide po ambasadama je jedino sto sam sinoc cuo od utiska i delovalo mi je kao ok poruka rezimu.Trenutno dejstvo je preko informera, glasaca inace tamo nema. Na duzi rok je pritisak na rezim, kakav treba da bude, da raspise izbore i da ce pazljivo da se prate, ja sam tako shvatio, ali kazem nisam nista drugo cuo ni video

Suvise je ostra podela sada, nece biti puno neopredeljenih

4 minutes ago, villiem said:

Da ide po ambasadama je jedino sto sam sinoc cuo od utiska i delovalo mi je kao ok poruka rezimu.Trenutno dejstvo je preko informera, glasaca inace tamo nema. Na duzi rok je pritisak na rezim, kakav treba da bude, da raspise izbore i da ce pazljivo da se prate, ja sam tako shvatio, ali kazem nisam nista drugo cuo ni video

Suvise je ostra podela sada, nece biti puno neopredeljenih

Ne razumem, ostra podela, izmedju?

2 hours ago, Lancia said:

Ne razumem, ostra podela, izmedju?

Problem je u tome što dekanka Kovačević unosi u pokret ideološki sraz, traži da studenti objave prvih deset imena sa liste, sa kojima bi, eto, strane ambasade mogle da kontaktiraju, pa da izvrše pritisak na Vučića, a potom ga ubede da izbore učini poštenim. Kao da to dosad nismo gledali x puta?!

To je plan gluplji od svih koje sam dosad čuo, ali zamislimo da takav koncept proradi i sve bude kako ona zamišlja. Mi bismo u toj novo podeli snaga na izborima dobili - pa oko 17% jer toliko dohvata podrška toj građanskoj i proevropskoj opoziciji. Neka talas donese još približno toliko, ali izgubljeni glasovi desnice ne mogu da se nadoknade, to smo utvrdili u prethodna dva ciklusa, a postoje i istraživanja koja nas pred svake izbore bace u očaj.

Takođe, Maja Kovačević sprema zeca koji je još u šumi. Ona se ne obazire na diktaturu u kojoj trenutno živimo, to će se već nekako srediti(valjda misli da će studenti sve da srede, ona samo treba da smatra). Ona gleda u budućnost, šta kad krene tranzicija. To što u međuvremenu niko ne vidi izlaz, to je se izgleda ne dotiče.

Za to vreme, dvoje dece koja su već okusila zatvor, batine, pretnje i javni linč je gledaju zblanuto, ali su oni toliko fini da joj svakako neće reći 'Profesorka, pričate gluposti!' - iako su osvojili svako pravo da je vrate u okvir babla koji ona ne ume da napusti.

Fala na odgovoru, lepi. Pre svega na boldovanom, na zalost to je no-no politicki luksuz u vremenu privatizovane drzave i institucija.

Zašto bi antievropskoj desnici smetalo da bilo ko pomogne u traženju prevremenih izbora i da budu pošteni? Mislim, ako hoće da predsednik ode.

Ili ih posmatramo kao političke debile: čim Jevropa nešto ono, e ja ću baš kontra, bojkot ili glas za predsednika.