Jump to content
IGNORED

Utisak nedelje

Atreid

Recommended Posts

Posted

Nije glupača, nego je bezobrazna i pokušava spinovanjem da pokaže da je u pravu.

Posted
15 minutes ago, Reaktor said:

Kremer ne zna zašto je tu, ja takođe (ne znam zašto sam tu i zašto je Kremer tu) 

+1

Posted
Just now, salerokada said:

Nije glupača, nego je bezobrazna i pokušava spinovanjem da pokaže da je u pravu.

Zato i kažem, glupača 😀

Posted
Just now, msv said:

Pa i jesu.

Nisu.

PDF može da se čita i na računaru.

Nije prijatno, ali može da se čita.

A i da jeste ta priprema za štampu je višestruko jeftinija od Kletovih udžbenika.

Posted

NJena logika da plaćaju nasledenika ljudi koji su pisali udžbenike , tu mi se čini da nešto ne štima...

Ne mogu da tvrdim, ali nešto bih rekao da je u onim slučajevima koje znam Kavčić tu u pravu, da je to jednokratno plaćeno i ćao...

Posted

Mene zaista zanima zašto je Kremer u emisiji?

.... Shiit has hit the fan!

Posted
Just now, Frank Pembleton said:

Mene zaista zanima zašto je Kremer u emisiji?

Niko drugi nije hteo? Tako je mogao random PPP forumaš da gostuje...

Posted
2 minutes ago, radisa said:

NJena logika da plaćaju nasledenika ljudi koji su pisali udžbenike , tu mi se čini da nešto ne štima...

Ne mogu da tvrdim, ali nešto bih rekao da je u onim slučajevima koje znam Kavčić tu u pravu, da je to jednokratno plaćeno i ćao...

Priča da za npr. 1 čitanku moraju da plate 100 pisaca čija su dela uvrštena. Skoro je Loka Nešović, čija firma zastupa Ršuma, pričao da su pretili nekom izdavaču da bi dobili novac za njegove pesme, jer autorska prava nisu rešena.

Posted

Moram da odgledam kasnije
Kako gdja suska papirima hehe, samo preagresivna, uff odmah dize zivac

Posted
2 minutes ago, msv said:

Priča da za npr. 1 čitanku moraju da plate 100 pisaca čija su dela uvrštena. Skoro je Loka Nešović, čija firma zastupa Ršuma, pričao da su pretili nekom izdavaču da bi dobili novac za njegove pesme, jer autorska prava nisu rešena.

Eno gospoja Srbljanović koja se u sve razume odmah objasnila na fejsu  da se ima platiti svako od slike fotke do pesme do prelamača teksta i zato cena, mi ostali što ne kopčamo  smo glupi 

• +1 1
Posted
2 minutes ago, msv said:

Jbg, mojoj drugarici je za autorska prava plaćeno, koliko znam jednokratno, za udžbenik i to je to...

Ovo što ti kažeš (i ona) mi deluje logično u ovom sumanutom svetu, ali tu i leži problem, što oni svi grebu za profit, i onda i moraju da plaćaju autorska prava... Da su registrovani kao neprofitna organizacija i da actually jesu to, da li bi onda morali da plaćaju autrska prava? Nešto mi govori da je tu catch...

Posted

Јел Драган Кремер, немам тв?

Posted

Kavčić je rekao jednu jako bitnu stvar.

Osnovno obrazovanje je OBAVEZNO.

To apsolutno isključuje profit.

• +1 2
Posted (edited)
27 minutes ago, salerokada said:

Nisu.

PDF može da se čita i na računaru.

Nije prijatno, ali može da se čita.

A i da jeste ta priprema za štampu je višestruko jeftinija od Kletovih udžbenika.

Kavčić je u dilu sa Zavodom došao do suvih pdf-ova udžbenika. Čitanku nisu objavili zbog pisaca koji hoće svoj deo kolača.

Naravno da je Klettu motiv profit, ali lako je ovom da prodaje za 2 din. po strani.

Edited by msv
Posted

Nemoj samo Loka Nešović da bude merilo za ispravno poslovanje u domenu ugovora sa autorima.

• +1 5