Jump to content
IGNORED

O serijama

Mr.Smith

Recommended Posts

Posted (edited)

ja odgledao najzad "The Watch".

šta znam. mršavo.

mislim, ja sam Pračetov fan i odgledaću, odslušaću i pročitaću sve što ima veze s njim.

al ovo je mršavo.

čak i nemam toliki problem što su odvrnuli identity politics na maksimum (masa likova prebacili iz muškog u žensko, dodali neke trans, crnci svuda...).

ni plot nije toliko loš, iskombinovali su nekoliko knjiga u jednu i nije ispalo toliko loše ni sa kraterima u radnji. prihvatljivo.

ali serija potpuno fejluje da uhvati Pračetov duh. ok, patuljak je trans, obrijao bradu. ali ne može da bude iste visine kao ostali. svi rudari su u seriji "ljudske visine". što ih onda zoveš dwarfs? pri tome još u prvoj epizodi prave fore na to kako je Carrot mnogo veći od svojih roditelja patuljaka. 

Lord Vetinari je strašno komplikovan lik, i u svakoj knjizi impresionira kako kontroliše akcije likova a da oni nisu ni svesni toga ili shvate tek na kraju. ok, ovde u seriji je lik žensko. ok, nema problema. ali ništa od suštine lika iz knjige tu nema. samo bitch koja teroriše grad svojim stavom.

Detritus je trol. trol, jbg. gomila kamenja koja je ipak živa. ponaša se kao kamen. i u seriji se na par mesta insistira na tome (da je kamen). ok. pa kako ga onda negativci ubiju strelama?!

i tako dalje... gomila tih stvari koje nemaju smisla i pogrešno su prenešene iz Discworld univerzuma.

u stvari, lepo piše u uvodnoj špici serije "Inspired by characters creted by Terry Prattchet". inspirisano, ništa više. očekivati više nema smisla.

Edited by Svarog
  • Tužno 1
Posted

Da ne zaboravim ipak to da istaknem - 2 stvari su odlične u seriji.

Richard Dormer briljira u ulozi Kapetana Vajmsa, koji je centralni lik serije. Iako je drugačiji lik nego kako je, bar ja kako doživljavam, opisan u knjizi. Mimika mu je brutalna.

Vizuelno serija dobro izgleda. Iako he prebačena iz fantasy sveta u nekakav futuristički punk vajb. Gomila sjajnih i promišljenih detalja. 

Posted

Smejao sam se u 11oj sezoni Curb Your Enthusiasm više nego u proteklih 10 zajedno, ne znam do čega je ali baš mi leglo :)

Posted

dobar je "Medjed", slatko i kratko i naravno, Punisha opet u epizodnoj. steta sto je dubina karaktera serije "Ovo je nas grad" bila jako mala i daleko ispod proseka za jednog Simona jer tu je Punisha briljirao svojim originalnim baltimorskim akcentom.

Posted
On 1.7.2022. at 0:47, Hamlet Strašni said:

Гледао сам све сезоне The Practice и сада сам прешао на Boston Legal. Ово друго је као нека врста спинофа прве серије. На драстичан начин приказује заглупљивање индустрије забаве.

Све је почело као озбиљна адвокатска/ криминачистичка серија која се бавила озбиљним темама. После су убацивали екстравагнте ликове и претворили у неку комедију/ фарсу да би могли успут да наставе да се баве занимљивим и озбиним темама. Али ипак главно мора да постане шокирање, хумор, љубавни заплети, секси и сексуалне перверзије главних ликова.

Мислим, забавно је и ово друго, али као да је Неко написао први део књиге, а онда уместо другог дела издао стрип...

Ja sam Boston legal mrzeo jer je ta serija ubila The practice. Ali onda sam odgledao sve sezone i od tad mi je BL najbolja advokatska serija ikada. Tačno je da je puna bizarnih momenata, ekstragavantnih likova i tome slicnog, ali u "strucnom" delu je vrhunski odradjena i obradjuje neke teme i slucajeve na prilicno efektan nacin. Nije klasicna advokatura kao The practice gde je fokus na konkretnom slucaju i razresenju tog slucaja, vec je vise kao teorijski pristup resavanju nekih pravnih dilema na malo drugaciji nacin. 

Da se ja pitam, bila bi obavezna literatura za pravosudni 😁

Posted
1 hour ago, Uskebasi said:

Ja sam Boston legal mrzeo jer je ta serija ubila The practice. Ali onda sam odgledao sve sezone i od tad mi je BL najbolja advokatska serija ikada. Tačno je da je puna bizarnih momenata, ekstragavantnih likova i tome slicnog, ali u "strucnom" delu je vrhunski odradjena i obradjuje neke teme i slucajeve na prilicno efektan nacin. Nije klasicna advokatura kao The practice gde je fokus na konkretnom slucaju i razresenju tog slucaja, vec je vise kao teorijski pristup resavanju nekih pravnih dilema na malo drugaciji nacin. 

Da se ja pitam, bila bi obavezna literatura za pravosudni 😁

Тужно је некако што да би се обрадили ти проблеми морају да се упакују у зајебанцију. Ред и закон оригинална серија је прекинут јер није било љубавних заплета, једначине и бизарности. 

Бостон легал има неколико врхунских улога, забавна је и радо сам је одгледао. Али мислим да сведочи о свеопштем паду квалитета. Оно што на крају доведе да се усеви наводњавају гејторејдом. 

Posted

potpuno neocekivano, prijatno iznenadjenje iz proslogodisnje bbc produkcije - the outlaws.

Posted

Ko se seca LA LAW? :D

Sent from my 21081111RG using Tapatalk

• +1 1
Posted

Sećam se ja, i razmišljam da li da ga potražim po kioscima. 

• +1 1
Posted

Mozda ima na Netflixu, tako kaze google.

Posted
4 minutes ago, Milosh76 said:

Mozda ima na Netflixu, tako kaze google.

Nema ga kod mene…

Posted

Posted
On 5.7.2022. at 9:47, Svarog said:

Je l gledao neko miji seriju "Pistols"?

Čitao sam neki tekst o dešavanjima oko serije. Tužbe, svađe, zabrane upotreba pesama... Al izgleda da ipak nije loša.

Gde ima ovo da se nadje? 

Posted

Gledao sada drugi deo mini serije Smerš (iz 2019) 3 x 4 dela. Sada ću gledati prvi deo jer sam se zeznuo. Sasvim pitka i kvalitetna zaba. Hiljadu preokreta, ruski nemilosrdno prema sporednim i glavnim likovima...