maheem Posted August 24, 2023 Posted August 24, 2023 Ja smislio da opet krenem sa trcanjem posle sto godina. I evo upravo se vratio sa 5km bega. Huh. Idem lagano uz vezbe za guzicu, noge i trbuh pa cemo videti koliko ce mi trebati da ponovo uzivam u ovome. btw uzeo Brooks Ghost 15. Ništa drugo nije bilo u radnji u mom broju. Dosadne patike al fino leže na nogama. Jedino što izgleda da mi je previsok prednji deo, al valjda ću se navići. 2
Djuro Posted August 24, 2023 Posted August 24, 2023 Dobar je Ghost, to je bas all-round patika. verujem da ce ti sesti. 1
Zli Gli Posted August 26, 2023 Posted August 26, 2023 Ja imam dva modela Brooks od pre par godina i miksujem ih, ne znam koje su mi bolje i udobnije a i jos se nisu nimalo sjebale iako sam nabio solidan broj kilometara. Nego, otkako sam spao sa 100+ kila na hemiji na 95- posle ciklusa, mnogo se lakse osecam i lakse trcim. Neki dan opalio tempo 4:14 na 5km, mislim da mogu 4:10 maksimalno jer je bilo lufta, a na 10km sam isao 4:42 sto mi je izjednacen rekord od pre x godina mada i tu imam lufta jer ne krljam sprint na kraju zadnjih par stotina metara kao nekad nego lagano ubrzam samo. Planiram sad iz ciste dosade da opalim i duzinu polumaratona od 21km, samo da smislim gde da izvucem tu relaciju bez da bude mnogo dosadno i da se nesto ponavlja. Sta treba otprilike poneti za neku bar minimalnu hidrataciju? 1
Djuro Posted August 26, 2023 Posted August 26, 2023 Ako trcis sa punom stomakom, onda jednu vodu i eventualno jedan gatorade/powerade. mozda da bude kod tebe jedna cokoladica ili gumeni bomboni. a ako vec zelis da trcis polumaraton, i da ti ne bude dosadno, otidji na neku trku.
Zli Gli Posted August 26, 2023 Posted August 26, 2023 Imam par drugova sto idu amaterski na one trke tipa 10km, pa stafete neke 3x7km, ovo ono... razmisljao sam s njima da se ubacim u skorije vreme bar na tih 10km a ovo za 21 cu probati da odradim na keju ispred zgrade levo i desno, mislim da ima dovoljno duzine. Obicno ne jedem jak obrok pre trcanja nego ono, ustanem rano i onda neke ovsene s vodom i malo whey proteina pa sacekam sat i odem, ne znam jel to dobro ili nije.
Djuro Posted August 28, 2023 Posted August 28, 2023 Za trening moze da bude dobro (zavisi sta ti je cilj), a za trku nikako nije. btw, juce polumaraton 1:45, na 35 step. Za vreme trke nisam ni gledao tempo&vreme, vec samo pazio na puls. Nemajuci zelju za ulaskom u “crveno”, prosao sam prilicno bezbolno. Sve u svemu, malo jaci trening. 2
Popular Post Zli Gli Posted August 29, 2023 Popular Post Posted August 29, 2023 Ja raspalio jutros 15km da probam kako ce mi ici za 21 kad resim, i po kisi rutinski ispod 5min bez cimanja, sa pola litre vode i malo dekstroze. Jedino sto sam se skoro pa izgubio u nekim njivama jer sam jedan deo isao u nepoznat teren ali generalno bas lagano. 21km mislim da mogu oko 4:50 lagano a 4:45 mozda ako se malo iscimam, no videcemo uskoro. 9 1
zoki Posted August 29, 2023 Posted August 29, 2023 Kakav talenat čuči u tebi, šteta što ga otkrivaš pod stare dane 😀
Zli Gli Posted September 4, 2023 Posted September 4, 2023 Probao danas 3km ispod 12min, istrcao 3.03km uz povremeni jak vetar u prsa. Na 3km vreme 11:53 a rekord pre 5-6 godina 11:43, morace i to da padne nekako uskoro. 2
Zli Gli Posted September 6, 2023 Posted September 6, 2023 Ode rekord i na 5km, morao sam da izvucem ispod 21 minut nekako, ispod 20:50 mislim da ce ici tesko. Za nekog od 41 godinu i 95 kila nije lose, svakako. Ne smaram vise dok ne resim da raspalim taj 21km, to moram uskoro. 5
burekdzija Posted September 15, 2023 Posted September 15, 2023 Da se prijavim da sam ziv, jos 8 dana do Berlina. Sve spremno, rutina uskace kad zatreba, radujem se trci. Jos vreme da posluzi i da ne bude previse toplo, pa da opet pojurimo pb. 7
Recommended Posts