Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kablovska TV

Featured Replies

14 hours ago, zmanic said:

Već sam ubedio nekoliko prijatelja, kojima je problem gldeanje TV-a, i sledeće rešenje se pokazalo kao prihvatljivo, izvodivo i zadovoljavajućeg kvaliteta:

• nabavka nekog osrednjeg STB-a, savim dovoljnog za sve domaće TV i radio kanale, YT preko SmartTube, Stremio, NetFlix premium (piratska ver.) i još par streaming servisa (po želji i mogućnostima ) koštaju preko Temu, AliExp. ili KP košta od 20-50€ po redu kako sam ih naveo, uz neka ograničenja najsavremenijih audio i video formata koji se tiču licenci i sličnih stvari

• LTE 4G Wireless ruter je oko 15-20€, ali ne mora da se kupuje pošto provajderi daju po jedan na korišćenje uz ugovore

• ugovor sa obavezom od 2g. kod Yettela, tzv. "kućni Net" od 200GB mesečno je oko 1800RSD, dovoljno za dva TV sa prosečnim gledanjem ili jednog TV-a baš celodnevno

• slično je kod A1 "neograničeni" kućni paket brzine 50-150MBps mesečno 1500-2500RSD

• mesečni "piratski IPTV" paket sa nešto oko 1500 TV kanala, u kojem su svi filmski, sportski i info kanali sa ovih prostora je 5-8€ mesečno, za dva prijemnika istovremenog praćenja. Isti paket koristim drugu godinu za redom, i zadovoljavajućeg je kvaliteta. Ništa posebno, ali sasvim dovoljno stabilno u kritičnim periodima.

To je aritmetika koja je zadovoljila par mojih drugara i njihove porodične gledaoce u poslednjih par meseci mojeg neregistrovanog TV savetovališta za blokaderske i terorističke gledaoca.

13 hours ago, glibav said:

200G nije dovoljmo za jedan mesec za streaming. Znam, probao. Moze i da se izracuna.

Neki STB uređaji su jaki na na papiru (gigabajti memorije i internog prostora, snaga procesora itd...) a zapravo u praksi lošije rade od drugih slabijih.

Meni je vrh vrhova fabrički EON OTT uređaj koji ima nešto smešno memorije, a radi mnogo bolje nego većina ovih sada.

Treba obratiti pažnju i na postojanje blututa i na podršku za Chromecast, kome to treba, jer na primer moj nema ni jedno od ova dva.

Takođe, sada postoje i smart televizori sa Android TV sistemom.

Tu treba voditi računa da se nikako ne uzme uređaj sa klasičnim Android sistemom za telefone i tablete, osim ako neko baš to gađa.

. Ja sam lično protiv piraterije. Nikad nisam ni krao čokoladice u prodavnici. U Srbiji se praterija slabo kažnjava a i ako kazne i ako si samo gledalac, mogu da ti samo isključe servis.

Internet je naravno uvek najbolji "na žicu" i ko ima mogućnost da uzme samo internet po nekoj normalnoj ceni, to je super.

Ako ne, ove fore sa kućnim internetom preko mobilne mreže vrše posao. Velika je prednost i za ljude koji se često sele ili za ljude koji deo godine provode na vikendici ili na selu.

Što se protoka tiče, matematika koju je SBB predstavio u EON aplikaciji je sledeća:

Visok - 1000MB/sat

srednji - 500MB/sat

nizak - 250MB/sat

Što će reći da u punom kvalitetu imaš nekih 200 sati gledanja, što nije malo. To je 6,6 sati gledanja dnevno u punom kvalitetu ili 13 sati u srednjem, koji pije vodu na 32" ekranu.

Mada, naravno, ljudi koriste internet i za druge stvari. Konkretno potrošnja moje porodice je preko 500GB mesečno.

Moja ćerka je koristila neko vreme A1 paket od 100GB/mesec, ali nakon toga je imala 2Mbit/s neograničeno, tako da je mogla da gleda EON na srednjem kvalitetu slike neograničeno.

Ako ti je paket takav da nakon potrošenih gigabajta isključuje net ili daje neki smešan protok od 128kbit/s ili manji, onda ćeš biti u problemu.

...moj pokojni deda je pričao da kako god se okreneš dupe ti je pozadi.

Ili ćeš da platiš ozbiljno ili ćeš negde neki kompromis da praviš.

• Replies 9.9k
  • Views 1m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• sto da ne, kako sos kanal postoji 30 godina

• SBB i Yettel će ići u merdžer sigurno, tako će napraviti provajdera koji ima i fiksnu i mobilnu telefoniju i TV i Internet. Yettel ima i dosta sopstvene infrastrukture, što je bivša Telenorova i Mobte

Posted Images

Pisao sam vec, ranije sam koristion neki MTS paket koji je imao ogranicenje, 50G mislim, Iris potrosnja nije ulazila u to ogranicenje i ovih 50G je bilo dovoljno kada odemo negde par dana da se gleda youtube. Znaci TV neograniceno i knap za youtube. Sada imam neogranicen paket, dali su mi neku opciju za 2 godine ugovor, neogranicen internet, Iris TV, sada su ubacili i novu platformu Move TV koja je odlicna umesto Irisa, 20e me izadje, ja sam u glavi to raspodelio na 10e neogranicen internet koji uvek hotspot-ujem, nadam se da to nece ogranicavati, 7e za Iris sadrzaj, Arene i sl, i 3e za Deezer. Ostalo dokupljujem po potrebi, HBO, Netflix, SkyShowtime, NBA TV. Kradem stare filmove iz 80ih i 70ih kada hocu nesto da pogledam. Jos jedna pogodnost za MTS je sto neogranicen internet vazi i u BiH i CG.

Ima nas stvarno svakojakih.

Moj prosek Net potrošnje je 100-160GB dnevno.

Prosečno je u kućnom LANu prijavljeno 8 uređaja i stalno mi rade 3 WiFi AP.

Znam da je nekima previše, jbga., meni je taman za sada.

FritzBox ruter za kablovski internet preko fiber optike navodi da sam prosli mesec potrosio 1,2 TB (1200 GB), svakog dana je potrosnja oko 50 GB, nekad nesto vise, uglavnom i manje.

On 26. 12. 2025. at 12:10, glibav said:

Pisao sam vec, ranije sam koristion neki MTS paket koji je imao ogranicenje, 50G mislim, Iris potrosnja nije ulazila u to ogranicenje i ovih 50G je bilo dovoljno kada odemo negde par dana da se gleda youtube. Znaci TV neograniceno i knap za youtube. Sada imam neogranicen paket, dali su mi neku opciju za 2 godine ugovor, neogranicen internet, Iris TV, sada su ubacili i novu platformu Move TV koja je odlicna umesto Irisa, 20e me izadje, ja sam u glavi to raspodelio na 10e neogranicen internet koji uvek hotspot-ujem, nadam se da to nece ogranicavati, 7e za Iris sadrzaj, Arene i sl, i 3e za Deezer. Ostalo dokupljujem po potrebi, HBO, Netflix, SkyShowtime, NBA TV. Kradem stare filmove iz 80ih i 70ih kada hocu nesto da pogledam. Jos jedna pogodnost za MTS je sto neogranicen internet vazi i u BiH i CG.

Napisi molim te koji je to paket.

Zanima me Move TV. Ranije je bio u okviru Supernova tv paketa a sad ga naplacuju dodatno.

10 minutes ago, Paul Gompitz said:

Napisi molim te koji je to paket.

Zanima me Move TV. Ranije je bio u okviru Supernova tv paketa a sad ga naplacuju dodatno.

Soko Max. Kada sam produzio ugovor ponudili su mi tu tarifu sa popustom gde izadje oko 2500 mesecno, prvih godinu dana popust, posle godinu dana puna cena. 1500 i 3600 mislim.

• 1 month later...

Зна ли ко да ли постоји могућност да а1 изгуби рецимо Аренеспорт у некој догледној будућности? Плаћам јебени мтс бога оца а чак и немам пола канала, за дупло мање пара а1 нуди све што и ови, па и више од тога.

Једино би настао проблем ако изгубе Арене у неком моменту јер ови неће сигурно.

3 hours ago, johan nagel said:

Зна ли ко да ли постоји могућност да а1 изгуби рецимо Аренеспорт у некој догледној будућности? Плаћам јебени мтс бога оца а чак и немам пола канала, за дупло мање пара а1 нуди све што и ови, па и више од тога.

Koliko je sada mts? Ranije su neograniceni paketi mobilnog interneta sa arenama bilo oko 20e, ne znam da li se nesto promenilo kada su ubacili 5G. Nisam siguran da ima negde povoljnije ako hoces arene.

Брате тв+ интернет + ајде фиксни који свакако не користим скоро 7 сома.

А1 то исто без фиксног 3500. Исто имају све Арене, имају и хбо рецимо у том пакету а ја га немам за 7000.

Edited by johan nagel

Kombo MTS mobilni neograniceni internet sa arenama i A1 kablovski internet bez kablovske i fiksnog je oko 40e(25e + 15e). Iris go ili Move mozes da gledas na smart tvu na A1 kablovskom a uz 5G mozes da teras i bez A1 kablovskog, meni treba zbog posla.

4 hours ago, johan nagel said:

a da uzmeš samo internet od nekog i arena cloud za 13(15€)

samo utvrdi da može da se strimuje na telku preko uređaja koji koristiš

Ма не могу да компликујем технолошки сам заостао :D, ова а1 понуда је свакако топ у односу на ово што сад плаћам, вероватно то може да изађе и још јефтиније као новом кориснику џа бу.

А и генерално мрзим мтс, радо бих да им видим леђа у сваком случају.

А1 има све арене тренутно, ако их у неком моменту изгубе што не знам колико је реално, тад ћу да размишљам шта и како.

1 hour ago, johan nagel said:

Ма не могу да компликујем технолошки сам заостао :D, ова а1 понуда је свакако топ у односу на ово што сад плаћам, вероватно то може да изађе и још јефтиније као новом кориснику џа бу.

Tako kod mene u selu kada su ukinuli kablovsku ,puno njih nije htelo da razmišlja i prešlo na A1 jer je najjeftiniji ,mislim i ne žale se.

Ja sam ostao na mts jer jedini ima optiku ,plus u box ulazi predplata za mobilni i ima neko sniženje na dodatnu tarifu. Manje više izadje na isto

Исто знам више њих који су прешли или размишљају да пређу.

Ја имам мтс и а1 у улазу и колико капирам а1 се качи на постојећу мтс оптику тако да би ми и то било супер.

Kod nas su iz A1 "skupljali" potpise za "uvodjenje u ulaz".

Meni bilo čudno jer imamo već MTS (ja sam Yettel uveo preko njihove infrastrukture), pitao komšiju koji radi kod njih jesu to oni, on rekao jesu...