Jump to content
IGNORED

Avijacija u Srba i regionu

nesha taxista

Recommended Posts

Posted
32 minutes ago, Vapad said:

Top, zadnji put kad sam bio Piccadilly nije imao pet,

dosta toga se promenilo od 2008. ;) 

• +1 1
Posted
4 hours ago, jms_uk said:

Ili bilo kojim drugim iz OneWorld-a (npr. Alaska ;) )

Da, ali meni su relevantni samo AA i JAL. 

Posted

WizzAir i Ryanair smanjuju/ukidaju letove iz BiH, Tuzla pre svega. Postoje 2 osnovna razloga, taksa od 3KM za odlazeceg putnika i nema ulaganja u lokalne aerodrome.

Cela vest.

• Hvala 1
Posted

Jel postoje planovi da se opet prosiri aerodrom u BGu zbog ove pretrpanosti ili su u fazonu da je to normalno u spicu leta?

Posted

Koliko znam nema planova za dalje prosirenje. Sadasnja rekonstrukcija je prosirila broj gejtova na 24 (moze i drugacije da se broji), razdvojili su dolazni i odlazni saobracaj i prosirili deo za check-in. Zgrada kao takva je sasvim ok. Treba optimizovati osoblje za pasosku kontrolu, sto je zadatak MUPa, i tu ce dodati deo za masinsko ocitavanje/propustanje domacih putnika i deo vezan za kofere, to je usko grlo i treba dodati jos malo opreme i ljudi.

Od "dodatne" opereme treba uraditi voznu liniju i hotel/kongresni centar na aerodromu. Plus, treba da se sredi kargo deo koji je kao vremepolov.

Ostaje problem PSS, do sada je uradjena umetnuta PSS i to je bolje nego nista. Svako sledece sirenje aerodroma treba prvo da pokrije novu PSS, pa tek onda i dodatni terminal. Trenutni kapacitet A i C terminala je izmedju 25-35 letova na sat u za normalne operacije. Istovremeno, ova 1,5 PSS to moze da opsluzi na granici "pucanja" operacija zato sto je vreme rotacije na PSS izmedju 2 i 3 min u maksimumu.

• Hvala 1
  • 2 weeks later...
Posted

Gde se pishe o stanju na aerodromu u BG?

Treba mi informacija kako to sad izgleda, dal da se upushtam u letenje u Crnu Goru sa detetom od 4 godine ili je bolje autom.

Posted

Sve ok, ja sam isao usred sezone dok su bile najvece guzve ikada. Prosao za pola sata. Mnogo su ubrzali sve.

• Hvala 1
Posted

Mislim da zavisi dosta od (doba) dana kada se ide…

• +1 2
Posted
1 hour ago, Mel said:

Gde se pishe o stanju na aerodromu u BG?

Treba mi informacija kako to sad izgleda, dal da se upushtam u letenje u Crnu Goru sa detetom od 4 godine ili je bolje autom.

Zavisi od dana i vremena leta. 

Ja sam u letnjem periodu imao par letova, obicno sredom poslepodne i nije bilo guzve. Sletanja su bila random dani, u kasnim satima, i uvek sam dobro prolazio. 

Generalno, mislim da sam samo imao puno srece.

Ako ides sa manjim detetom, ispod, imas prioritet generalno.

Mislim da je 2h na aerodromu sasvim ok vreme. 

• Hvala 1
Posted
54 minutes ago, jms_uk said:

Mislim da zavisi dosta od (doba) dana kada se ide…

Da targetujem neko rano jutro/kasno popodne?

Posted

Ja sam pre dve nedelje isao u subotu usred dana (let poletao nesto oko 1-2 popodne). Ne moze veca guzva od toga i opet sam bas brzo prosao.

• +1 1
Posted (edited)
1 hour ago, Mel said:

Da targetujem neko rano jutro/kasno popodne?

Tesko je napraviti preporuku :(

Recimo danas je AB imao oko 30 poletanja u periodu od 6:25 do 8:00. A izmedju 8 i 8:40 ujutro samo bez letova i onda samo 2 od 8:40 do 9 sati. 

Zato bi let za Podgoricu (TGD) u 8:55 trebao da bude vrlo lak za prolazak kroz aerodrom. Da li ce tako biti onda kad ti letis nemam pojma?

Ja najcesce letim sam i imam puno privilegija na aerodromima pa moja iskustva nisu relevantna za tebe sa detetom.

@jms_uk je burzuj, britanska aristorkratija, leti bizMis ili prvom klasom, i njegova percepcija letenja nije relevantna, ustvari ja mu zavidim do koske, za nas (ekonomske) smrtnike :)

Edited by x500
  • +1 1
  • Hvala 1
  • 2 weeks later...
Posted

Je l koristio ko usluge ovog dnevnog parkinga (P11 Tesla su ga krstili), vidim da su cene popularne (300 dan)? Kakva su iskustva, ide li shuttle redovno kao što piše (na 10 min) i treba li kakva rezervacija prethodno? 

Posted
5 minutes ago, ducca said:

Je l koristio ko usluge ovog dnevnog parkinga (P11 Tesla su ga krstili), vidim da su cene popularne (300 dan)? Kakva su iskustva, ide li shuttle redovno kao što piše (na 10 min) i treba li kakva rezervacija prethodno? 

Drugar vise puta, kad god ide poslom na dan-dva-tri.

Kaze da ne treba rezervacija i da shuttle ide cesto (ne rece tacno na koliko).

• Hvala 1
Posted

Ja sam koristio jednom, odlicna stvar, cak nam je odlazni let bio nesto sabajle, u 5:00 smo se parkirali i sacekali autobus, za 10ak min bili u terminalu.

Ne treba rezervacija.

• Hvala 2