February 23, 20251 yr BEG se krpi za onaj propust, mail poslat svim kompanijama na aerodromu, uključujući kafee, restorane i rent-a-car agencije koje su još uvek u kontejnerima kod garaže Spoiler Subject: Vanredna periodična obuka o Značaju obezbeđivanja u vazduhoplovstvu na BELGRADE AIRPORT Postovani, Dostavljamo vam obavestenje od Delatnosti Obezbedjivanja BELGRADE AIRPORT u vezi vanredne obuke o Znacaju obezbedjivanja u vazduhoplovstvu U prilogu mejla, dostavljamo Vam obaveštenje koji se odnosi na obavezno postupanje svih subjekata i državnih organa u cilju organizovanja vanredne periodične obuke o Značaju obezbeđivanja u vazduhoplovstvu, za sva lica koja borave na kompleksu Aerodroma Nikola Tesla Beograd. Na osnovu vanrednog inspekcijskog nadzora Direktorata Civilnog Vazduhoplovstva Republike Srbije, a u vezi događaja od 08.01.2025. godine, koji se odnosi na neovlašćen prolazak lica u kontrolisanu zonu i kritični deo obezbeđivano-restriktivne zone aerodroma, naloženo je da osoblje svih subjekata i državnih organa završi vanrednu periodičnu obuku o Značaju obezbeđivanja u vazduhoplovstvu. Rok za izvršenje navedene mere je 03.04.2025. godine. Navedena obuka se može izvršiti u nekom od ovlašćenih centara za obuku iz oblasti obezbeđivanja ili ukoliko imate odobren program obuke od strane Direktorata Civilnog Vazduhoplovstva Republike Srbije, angažovanjem ovlašćenog instruktora obuke. Sve Potvrde o završenoj obuci, nakon realizovanja iste, neophodno je dostaviti Organizacionoj jedinici Obezbeđivanje – Sektor za Planove obezbeđivanja i izdavanje bezbednosnih dokumenata. Ukoliko se Potvrde dostavljaju elektronskim putem ili preko USB memorije, obavezno je da svaki fajl bude naslovljen na ono lice za koje je i izdata Potvrda. Molim Vas da o navedenoj meri obavestite sve poslovne saradnike (zakupce i korisnike poslovnog i reklamnog prostora na komplesku aerodroma), odnosno da je izvršenje navedene mere obavezno za sve subjekte kao i za predstavnike svih državnih organa.
May 21, 20251 yr Nekako ne mogu da se ne setim - danas je 21. maj, nekadašnji dan nekadašnjeg RV i PVO.
July 18, 2025Jul 18 https://zamaaero.com/18/07/2025/novosti-iz-regije/zagreb-u-jugoslaviji-imao-bitno-vise-long-haul-letova/ Edited July 18, 2025Jul 18 by x500
August 25, 2025Aug 25 Jesmo pisali negde o štrajku kontrolora leta u Srbiji i Crnoj Gori? Pitam jer nisam imao pojma da su u štrajku, a jesu, negde od sredine avgusta i trajaće do kraja septembra.
August 26, 2025Aug 26 Sve novine i portali pišu o plati a kolega sa insajd vezom kaže da plata uopšte nije pitanje (SMATSA je samofinansirajuća institucija) već da štrajkuju zbog zapošljavanja SNS "Maradona" stručnjaka.
August 26, 2025Aug 26 Just now, zorglub said:Sve novine i portali pišu o plati a kolega sa insajd vezom kaže da plata uopšte nije pitanje (SMATSA je samofinansirajuća institucija) već da štrajkuju zbog zapošljavanja SNS "Maradona" stručnjaka.A SNS ziv nije da te uhljebe ne ubaci negde drugde? Mada svasta i ja pitam.
August 26, 2025Aug 26 3 minutes ago, Shan Jan said:Nismo jos dotakli dno dok ne krenu da ih mlate ko u Makedoniji.U Makedoniji su se bese potukli regularci i uhljebi iz kontrole letenja?
August 26, 2025Aug 26 Just now, Mel said:U Makedoniji su se bese potukli regularci i uhljebi iz kontrole letenja?Incident se desio 4. januara, a Sindikat kontrole letenja je saopštio da je osam osoba ušlo u zgradu kontrole i verbalno, ali i fizički napalo više kontrolora, jer su podržali protest sindikata i pobunili se protiv stranačkog zapošljavanja u toj službi, rekao je predsednik Sindikata Aleksandar Tasevski.Mislim, upali usred rada, mogli da se posudaraju avioni i izginu ljudi. Jebeni Balkan. Slicno i ovo nase. I posle sto ne zelimo da imamo nuklearne elektrane u Srbiji.
September 18, 2025Sep 18 Mislim da je iznad mene upravo proletelo sve sto Srbija ima trenutno u upravljivom stanju. Cini mi se da sam ovo video:10tak rahmeti MIG-2910tak trenaznih propeleracaJedan transportni propelerac, rekao bih C-295, Antonovi su verovatno mrtvi10tak Mi-28/352 Mi-8/1710tak Gazela10tak neceg sto lici na UH-1, mozda onaj X145MNema Galebova, Jastrebova i slicnih ptica. Ako Albanci misle da udare, sada je trenutak.
September 18, 2025Sep 18 7 hours ago, Shan Jan said:Mislim da je iznad mene upravo proletelo sve sto Srbija ima trenutno u upravljivom stanju. Cini mi se da sam ovo video:10tak rahmeti MIG-2910tak trenaznih propeleracaJedan transportni propelerac, rekao bih C-295, Antonovi su verovatno mrtvi10tak Mi-28/352 Mi-8/1710tak Gazela10tak neceg sto lici na UH-1, mozda onaj X145MNema Galebova, Jastrebova i slicnih ptica. Ako Albanci misle da udare, sada je trenutak.Ima orlova
September 19, 2025Sep 19 nema srbija mi-28..bilo je par 24vorki koje su mislim rashodovane i sada imamo 35tice kupljene od kipra, valjda.