Jump to content
IGNORED

Ljaptop

Musharaf

Recommended Posts

Posted

Imate li neki hint za best buy od 400-450 evra (heavy office, multimedia, i poneka igra)PsZasto cene lapova u Srbiji rastu, ako je evro nikad nizi. Zatvoreno Jarinje, velika potraznja?

Posted (edited)

Npr:http://pcpractic.rs/proizvodi/laptop/7568-dell-inspiron-n5110-pj8pw-bk-i3-23106470Ako ti igre nisu jako bitne, možeš uzeti isti taj sa integrisanom grafikom i uštedeti nekih 50-ak evra.I ovaj je isto izgleda dobro, bolji procesor, slabija grafika i kraća garancija:http://pcpractic.rs/proizvodi/laptop/7610-lenovo-ideapad-v560-59070772

Edited by Time Crisis
Posted

moj savet: ne gledati samo komponente nego i trajanje baterije, tezinu i izradu laptopa (kvalitet plastike, sarki na ekranu, tastature, mehanicku cvrstocu celog uredjaja)

Posted
moj savet: ne gledati samo komponente nego i trajanje baterije, tezinu i izradu laptopa (kvalitet plastike, sarki na ekranu, tastature, mehanicku cvrstocu celog uredjaja)
I displej! Displej najviše od svega!
Posted

U kategoriji 400-500 nema ništa od nekih super baterija ili ne znam kakvih displeja, sve je teška konfekcija :)

Posted (edited)

Znam da je za ove pare dostupno samo dno i mulj sa dna, pa me zanima da li je moguce probrati nesto sto se pokazalo kao iole kvalitetno. Npr tastature su trenutno sramotne na 99% lapova ove kategorije, nezavisno od proizvodjaca. Sve se ugiba i krcka.Baterija je najmanje vazna.Unapred hvala svima.

Edited by Dark Wader
Posted

Pa može se odokativno pogledati kakva je slika, uglovi itd.. Oni to dobivaju JIT za slaganje, može se zalomiti i dobar displej.

Posted
Baterija je najmanje vazna.
Onda lepo kupi desktop, veći ekran, dobra tastatatura, bolji procesor, više memorije, veći hard-disk...
Posted
Onda lepo kupi desktop, veći ekran, dobra tastatatura, bolji procesor, više memorije, veći hard-disk...
da, a onda ga mogu uprtiti na ledja sa sve jos boljim 23-incnim monitorom i krenuti na put :isuse:
Posted

Sa dovoljno jakim ledjima, ništa nije problem. :D

Posted
Sa dovoljno jakim ledjima, ništa nije problem. :D
u pravu si jaka ledja su kod mene najmanji problem :thumbsup:
Posted (edited)
Znam da je za ove pare dostupno samo dno i mulj sa dna, pa me zanima da li je moguce probrati nesto sto se pokazalo kao iole kvalitetno. Npr tastature su trenutno sramotne na 99% lapova ove kategorije, nezavisno od proizvodjaca. Sve se ugiba i krcka.Baterija je najmanje vazna.Unapred hvala svima.
Ja npr. imam Dell inspirona, doduše 17", ali pretpostavljam da je kvalitet izrade sličan kao i pomenuti 15", budući da je slično koštao (oko 550e). Tastatura je odlična (mnogo kucam) i minimalno se ugiba/ne krcka, ali to srećom možeš najčešće i sam proveriti, pošto ih obično imaju izložene u iole bolje opremljenim radnjama :)
Ne obavezno. Za pomenutu upotrebu (office/net/itd) većina desktop procesora je overkill, tj. svaki je dovoljno dobar. Isto važi i za memoriju i hard disk. S druge strane desktopi zauzimaju puno više mesta (osim u slučaju slim/mikro konfiguracija), žice na sve strane, skupljaju prašinu kao ludi i najčešće prilično drndaju. Ja nemam prevelike potrebe za mobilnošću, ali ipak sam radije uzeo novi laptop (desktop-replacement) nego novi desktop. :) Edited by Time Crisis
Posted
S druge strane desktopi zauzimaju puno više mesta (osim u slučaju slim/mikro konfiguracija), žice na sve strane, skupljaju prašinu kao ludi i najčešće prilično drndaju. Ja nemam prevelike potrebe za mobilnošću, ali ipak sam radije uzeo novi laptop (desktop-replacement) nego novi desktop. :)
Pitanje ukusa.Meni desktop u kući ima status koje je ognjište imalo kod predaka. -_-
Posted
S druge strane desktopi zauzimaju puno više mesta (osim u slučaju slim/mikro konfiguracija), žice na sve strane, skupljaju prašinu kao ludi i najčešće prilično drndaju. Ja nemam prevelike potrebe za mobilnošću, ali ipak sam radije uzeo novi laptop (desktop-replacement) nego novi desktop. :)
Ne znam, ja sam se spremao na prelazak na laptop, ali sam odustao, delom jer sam sve pare spičio na nešto pametnije, a delom jer sam skontao da ću opet imati gomilu kablova, jer ne mogu da zamislim da kuckam na tasaturi laptopa duže od par minuta i buljim samo u 17'... Obaška što sam se navikao da na dva monitora (24' i 22'), pa bi i to malo pravilo problem... I ne bih znao šta ću sa viškom monitora... :)Na poslu imam jednu 19' , (4:3) i znam koliko mi je to komplikovano, sa jednim monitorom, da radim išta ozbiljnije, da mi se ta misao o prelasku na laptop, kao glavnu mašinu, sve više odaljava...S druge strane, mogao bih da bežim od žene i deteta po stanu, ako bih imao nešto mobilno, što me opet malo približava ideji... I tako, u krug, dok stvarno ne kupim novu mašinu... :)
Posted

Naravno, ako ti je standard da radiš na dva 22/24 monitora, bilo koji laptop teško da će zadovoljiti :) U suprtnom je ekran/rezolucija sasvim dobra, kod mene je 1600x900 na 17" i ne žalim se.Što se tiče tastature, svaki dan kuckam i na klasičnoj desktop (na poslu) i na laptopu (kod kuće) i skoro da mi je bolja tastatura od laptopa - slova su mi bolja i jedino mi smetaju mali, odnosno sprčeni del/home/end tasteri. :)