Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ljaptop

Featured Replies

Da li koristite opciju ogranicenog punjenja baterije na laptopu?

Na internetu su iskustva u rasponu od “genijalno” do “unistila mi se baterija za pola godine”.

• Replies 2.9k
  • Views 376.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Koristis misa, a kucas na laptopu. Vrlo cesta situacija.  

• arheolog1981
    arheolog1981

Ljudi koji koriste miš da ne bi slučajno prilikom kucanja dodirnuli tačped recimo. Ja sem na skupljim modelima ne nalazim tačped upotrebljivim uopšte iskreno 

• -1   Konvertori, adapteri i ostale anrmolje su sranje. Lakše je nositi par mm deblji komp koji ima portove koji ti trebaju, nego ultratanki s torbom punom adaptera, jer nikad ne znaš koji će

Posted Images

Mek laptopovi to sad vec imaju i ugradjeno, mada im treba neki period da "nauce" kako se koristi, pa da se shodno tome i pune.

Ko hoce sad i odma', ima dobar app - Al Dente

Thinkpadovi imaju najosnovniju varijantu. Podesi se donja granica od koje pocinje punjenje i gornja kad se zavrsava.

• 6 months later...

Ali lep je sad

Pogledaću, fala

@Valk

Ako mozes pre kupovine pogledaj uzivo ekran. Kod mene je klinac preko skole dobio na papiru odlicne performanse ali Lenovo ekran je sve upropastio. Ja sam mislio da je pokvaren kooliko je losa osvetljenost i kontrast.

3 hours ago, Valk said:

Ali lep je sad

Pogledaću, fala

Nije problem na tom, mada je prilično konzervativno (sporo) izgleda i nasetovan.

Full review - https://www.notebookcheck.net/HP-ProBook-445-G10-in-review-Lights-and-shadows-of-the-office-laptop.760404.0.html

Temperature posle 60 minuta punog opterećenja (levo je gornja strana, hands on, desno je donja)

image.png

Što se procesora tiče, Ryzen 7 5xxx ima par jezgara više i noviji je ali je po brzini tu, samo je topliji verovatno, i ima ga u cenovnom rangu.

A, glede Intela, intel i5-1334U koji ćeš isto naći u konfiguracijama u ovom cenovnom rangu, ima 10tak jezgara ali isti broj (12) tredova zbog načina izrade i konfiguracije, jednako je štedljiv, samo je AMD brži u multicore radnjama, a intel pak bolji u takozvanom single thread - tj osnovne aplikacije koje ne koriste više jezgara - office, web browsing, etc. - po nekim sintetičkim testovima pričamo o 10% razlike.

HP, kao i drugi proizvođači, ima porodice proizvoda, pa je jeftiniji HP često sa oznakom HP 15-fc... pa imamo probook koji je nešto bolji, i tu prvo imamo 255 G10 na primer, pa tek onda taj 455... šta hoću reći, mislim da je prilično fin laptop, i da, ako ti se sviđa, ne bi trebalo da tražiš puno dalje.

E sad, ono na šta treba obratiti pažnju, je na neke dodatne stvari, ima akcija sada, na primer ASUS VivoBook 15 M1502YA-BQ928 može da se nađe za istu cenu sa uključenim Win 11 Pro (što može da znači ako ti je za posao), ALI, Asusi već neko vreme nemaju fizičku mrežnu, tj. rj-45, dok ovaj HP ima to. E sada ako ti nikada ne kačiš laptop na kabl, nego si uvek na wi-fi, onda ti to nije problem... to može biti zanimljivo. I ima nekih akcija produžene garancije, što može biti korisno

U tom rangu teško da će neki da se baš pregreva, gledaj šta dobijaš, šta ti se sviđa, i koja je cena i garancija.

40 minutes ago, bags said:

Ako mozes pre kupovine pogledaj uzivo ekran

Ekran je jedino u čemu se može primetiti razlika između svih današnjih laptopova za svrhu za koju tebi treba (office poslovi). Ok, i tastatura i zvučnici, ali dobra tastatura je poprilično subjektivan osećaj.

Tako da samo gledaj da li ti ekran odgovara, i količina memorije, dok još postoji. Procesor je nebitan (intel, amd, 4 ili 24 jezgra). Baterija tu i tamo, sve je to isto đubre

Edited by Engineer

Ili povezi laptop na monitor 😁 kad si u mogucnosti

@Vapad ali verovatno moze da poveze neki adapter na usb-c za mrezni kabl ako joj treba, zar ne?

Ma jok, pa laptop mi je pre svega za wifi, stvarno ne vidim situaciju kad bih morala da ga kačim na LAN.

Hvala svima.

HP mi je bio poslovni, ProBook, zato gledam njih najviše jer sam navikla, ali otvorena sam za druge predloge.

7 minutes ago, Valk said:

Ma jok, pa laptop mi je pre svega za wifi, stvarno ne vidim situaciju kad bih morala da ga kačim na LAN.

Hvala svima.

HP mi je bio poslovni, ProBook, zato gledam njih najviše jer sam navikla, ali otvorena sam za druge predloge.

I ja bi proverio ekran a jos jedna stvar da proveris, bas za wifi pise Wi-Fi: Da

Bežični mrežni standardi: WiFi 6E 11ax (2x2) ja ako ovo dobro razumem ako imas kucni wifi ruter koji ima samo 2.4 i 5 ovaj laptop se nece moci nakaciti na isti nego ces morati da dokupis usb mrezni wifi adapter.

Bemliga, sve i svašta nam u kući radi na wifi, imam sbb kablovski internet i onaj njihov generički ruter, s tim što planiram da pređem na optiku pa ne znam koliko se to razlikuje? No dobro, sve i da bude tako, ako može da se kupi rešenje - okej sam s tim.

HP elitebook ima mnogo lepu spoljnu izradu, kao da je od metala a ne plastike. Ali oni su baš pro, jel, nisu za nas bijedna piskarala.

Edited by Valk