July 26, 201015 yr ja samo u prolazu da zahvalim tresku za navigaciju od rijeke do trsta, sve odlican pet (i bez slo pandura na onom sporom putu bez vinjete). svratili u trst na picu i sladoled i da osvezimo secanje na ponte roso (i zatekli grafit "vidic jede govna kasikom" pored autobuske stanice). na kraju nismo otisli u sappadu nego u auronzo di cadore koji je bio baza za pentranje na tre cime. bogme, vilica mi je ostala do zemlje u ta cetiri dana, sto od dolomita koji su potpuno nezemaljske planine i tuku sve po cemu sam se peo, sto od kolosalne hrane (agriturismo rula) po pristupacnim cenama, sto od dobrog zezanja sa lokalcima i generalnog dolce vita osecaja koji se ne gubi ni u planinskom ambijentu. uz to, u auronzu je bio letnji kamp lacija pa smo bili svedoci koliko su italijani zaludjeni za fudbal a gledali smo i prijateljsku tekmu lazio - reprezentacija irana . sappada ostaje za neki drugi put, btw bio sam na 10 km odatle u austriji, samo sa druge strane karniskih alpa, tako da mislim da znam sta moze da me ceka u smislu prirode i planine. tre cime je prica za sebe, ne pamtim da sam se peo na nesto lepse od toga. posle prvog hajka sam bio toliko odusevljen da smo sutradan morali da ponovimo, samo sa druge strane. mislim da me posle dolomita tirol (austrijski) vise nece videti.Nema na čemu. Inače, lepo ste mesto odabrali, nema šta. Tre cime su stvarno prelepe. A Dolomiti su stvarno vanzemaljski. Mada ni Alpi Carniche ne zaostaju mnogo.
July 26, 201015 yr Jel ti to nesto organizovano ili solo pentranje?solo ali nije alpinizam nego prakticno visinski hajking svuda gde moze da se izadje bez sajli, klinova i vezivanja - idem sa zenom a ona se zentuje od svega sto ukljucuje ozbiljnije rizike. inace ako te bas to zanima, mozes da ides solo bez ikakvih problema - ako ti treba pomoc imas profesionalne vodice, ako ne, u planinarskim domovima uvek nadjes ekipu sa kojom mozes da krenes zajedno. samo, ako planiras na tre cime, jedno malo zapazanje: nigde nisam video tu kolicinu spomenika i drugih obelezja poginulim alpinistima na jednom relativno niskom (3003m) vrhu kao tamo.
July 28, 201015 yr Gledaj da nikako ne prihvataš neka plaćanja unapred, pre odlaska i ličnog uveravanja kakav je smeštaj. Majstori su da napričaju svašta, i da stave slike čak od tudje kuće, da bi navatali ljude. Zato, ništa unapred.a pa vec sam u auronzu prosao tu skolu, baba nina nas je navatala u albergo na cenu od 40 ojra (ako je to quarante euro), mi odlucili da umesto dogovorena dva ostanemo cetiri dana, na kraju se pravila luda da nikad nije rekla 40 nego 50, pa smo platili 200 umesto 160. fakat na cjeniku i jeste stajalo minimum 50e, i nisam imao problem sa celom prevarom jer je realno sve bilo OK i pansion je vredeo tu vecu cenu, samo bi smesno kako se prave ludi i vacare bez pardona
July 29, 201015 yr a pa vec sam u auronzu prosao tu skolu, baba nina nas je navatala u albergo na cenu od 40 ojra (ako je to quarante euro), mi odlucili da umesto dogovorena dva ostanemo cetiri dana, na kraju se pravila luda da nikad nije rekla 40 nego 50, pa smo platili 200 umesto 160. fakat na cjeniku i jeste stajalo minimum 50e, i nisam imao problem sa celom prevarom jer je realno sve bilo OK i pansion je vredeo tu vecu cenu, samo bi smesno kako se prave ludi i vacare bez pardonaPa da. To ti Benvenuti in Italia.
July 29, 201015 yr a pa vec sam u auronzu prosao tu skolu, baba nina nas je navatala u albergo na cenu od 40 ojra (ako je to quarante euro), mi odlucili da umesto dogovorena dva ostanemo cetiri dana, na kraju se pravila luda da nikad nije rekla 40 nego 50, pa smo platili 200 umesto 160. fakat na cjeniku i jeste stajalo minimum 50e, i nisam imao problem sa celom prevarom jer je realno sve bilo OK i pansion je vredeo tu vecu cenu, samo bi smesno kako se prave ludi i vacare bez pardona Pa da. To ti Benvenuti in Italia. sto, ja sam malo severnije od gazzinog belluna, gore u juznom tirolu bas korektno prosla u slicnom hotelcicu kod babe i dede. dal se i to racuna ili se vode kao austrijanci koji su se nasli sa druge strane crte :Dgazzo, jedan tip s obzirom na tajming - salji jedan genericki mail (sa subjectima koji ukazuju na konkretne lokacije) na sve adrese koje ti se makar i izdaleka svide. posle biraj kad od svih njih dobijes odgovore da li imaju slobodna mesta za termin koji trazis. da ne gubis vreme da do sitnih detalja izaberes koji su ti favoriti, pa kad ih kontaktiras ono nema mesta, a u medjuvremenu ti ode i second best alternativa.
July 29, 201015 yr uuu pa znas ti koja je razlika izmedju juznog tirola i ostatka. to ko u nemacku da si otisla:)ovaj mi daje 10-tak zanimljivih opcija za 28 aug - 4 sep:http://www.blumenriviera.co.uk/Italy/Italian_Riviera/Holiday_rentals_Liguria/bice ovo OK
July 31, 201015 yr sto, ja sam malo severnije od gazzinog belluna, gore u juznom tirolu bas korektno prosla u slicnom hotelcicu kod babe i dede. dal se i to racuna ili se vode kao austrijanci koji su se nasli sa druge strane crte :Dgazzo, jedan tip s obzirom na tajming - salji jedan genericki mail (sa subjectima koji ukazuju na konkretne lokacije) na sve adrese koje ti se makar i izdaleka svide. posle biraj kad od svih njih dobijes odgovore da li imaju slobodna mesta za termin koji trazis. da ne gubis vreme da do sitnih detalja izaberes koji su ti favoriti, pa kad ih kontaktiras ono nema mesta, a u medjuvremenu ti ode i second best alternativa.Eee, Sudtirol nema nikakve veze sa Italijom, tamo su Švabe, i sa njima može na poverenje.
July 31, 201015 yr :o kakve svabe, to su austrijanci.prosla ja odavno ovaj dril od strane prijatelja sa studija, jednog sudtirolca iz bolcana, pa sam sad precizna u izrazavanju :Dosim ako se ne misli na bavarce, sa njima se jos i pristaju identifikovati (posto su bavarci zapravo austrijanci, tako prica ide )nazad na topik, ostavljam jos jedan link sa mestima na ligurijskoj rivijeri http://www.theitalianriviera.eu/imaju i forum, mada je nauticki orjentisan, ali ima pdf sa klopom, gde se moze procitati o lokalnim restoranima. samo sto je opet - guess what - na italijanskom .
August 24, 201015 yr posto smo ovde spominjali oprez jer italijani mogu da zajebu, onda cu ovde da ostavim svoje iskustvo koje se zavrsilo pokusajem vrlo jakog zajeba iako vinovnik radnje ni najmanje nije bio italijan, vec takodje spominjani navodno uber korektni nemac.preko jednog od globalno poznatih portala za najam stanova/kuca bukirala sam smestaj. zatim je gazda poceo vrdalama igranku, prvo da salje poruke kako eto ne moze vise onaj datum koji smo dogovorili nego dva dana kasnije. ja pomerim ceo itinerary za ta dva dana kasnije, sto je iz milion razloga bio pravi kosmar i potvrdim mu da pristajem. onda njega nema par dana da se javi, sat kuca tik-tak, put se blizi, a ja ne dobijam nikakav povratni info od njega. onda opet zovem, pisem, da bi mi on posle nekoliko dana napisao e stan vise nije slobodan UOPSTE, ne mogu da ti ga izdam nikako, praceno samo jednim sorry, bye bye. posto mi je njegovo ponasanje bilo sumnjivo od pocetka, jer u principu niko normalan ne ceka da ga musterija vuce za rukav da bi mu nesto kupila, a ovo se svodilo na to, ja sam vec radila na alternativnom smestaju i napravila plan B koji sam na kraju i aktivirala.a posto je ovaj na tako seljacku foru pokusao da me zajebe, odlucim da se ne zavrsi na tome, vec da i ja njemu zabiberim malo jace nego sto je on pokusao meni. tako ce sad pored njegovog oglasa stajati review sa iskreno opisanim detaljima posle kojeg ce moci da izda taj stan ili nikako, ili uz diskont od 80%, a svako normalan ce od posla sa njim bezati glavom bez obzira. kao neko ko nije zapravo koristio taj stan ja nemam pravo/opciju da napisem review, ali sam prvi put bila dovoljno besna i revoltirana da kontaktiram firmu koja drzi taj portal i objasnim da ce od tog mog reviewa profitirati sigurno svi njihovi potencijalni klijenti koji ce biti postedjeni loseg iskustva kroz koje sam ja prosla, a to ce zastiti i ime njihove firme. sledeci korak je da ga delistiraju . ovo moze i na temu o zastiti prava potrosaca :Dnaravoucenije je da je pokvarenstina jedna univerzalna kategorija koja samo uzima razlicite pojavne oblike u zavisnosti od lokaliteta. svako moze da te zezne, narocito na ovom tipu poslova preko neta gde uvek postoji manja ili veca doza slepog poverenja sve do krajnjeg trenutka. ja iz milion nekih drugih razloga znam da prepoznam nacin da te nemac zajebe i to me je ovog puta postedelo ozbiljnijeg problema.
September 1, 201015 yr zna neko mali i ne preskup hotel u milanu? isao bih mozda na onaj moto sajam pocetkom novembra
September 1, 201015 yr I ja sam se juče vratio sa putešestvija po Italiji - Firenca i Lago di Garda. Firenca - prelepa, mada nije koliko sam očekivao (opisuju je kao najlepši grad na svetu). Umetnička dela - neprocenjivo.Lago di Garda - pravi biser od jezera. Ogromno, dužine oko 50 km. Bio na jugozapadu. Južni deo pitomiji i lepši za odmor, severni hladniji ali prelep, sa Alpima u pozadini.
September 2, 201015 yr zna neko mali i ne preskup hotel u milanu? isao bih mozda na onaj moto sajam pocetkom novembraJa bih ti savetovao da spavaš negde u Breši, koja je jako blizu (Može i Monza ili Brianza). Čak i vozom stižeš za 10-15 minuta, a imaš hotela koji su dobri za pristojan novac. A i sajam je više u predgradju Milana.U Milanu, jeftini hoteli ne postoje, a mnogi od njih su takve bedne rupe, da te muka uhvati.
September 2, 201015 yr zna neko mali i ne preskup hotel u milanu? isao bih mozda na onaj moto sajam pocetkom novembra http://www.expedia.it/pub/agent.dll/qscr=dspv/from=f/shtl=1/fgds=0/favl=0/htsd=0/flag=1/fsam=1/htid=3621918/ihtl=6/smgt=0/crti=0/rfrr=-30461/itdx=/itid=/itty=/hwrq=EX0112095C59DNGD1101003$21001$FEq$9C$5DS$C1o$1A$31$10$5DQ8$85$B4V$D5$9Es$E3$D0X$2BV$11$A8$3DY$2B$A1$0A$2DS$88$0A$11$DAVY$A9$97$CA$AC7$B0$B2tgng$36$7B3$CE$F9$A7$7EM$D5t$8F$FD$84$FC1$9DA$A0$82$F8d$FB$F9$CD$9B$19$BF$F9$EB$38$15$E7$F3$AF$F3NT$0F$EEF$E0$82a$F0$D1$8B$EE$BD$18$E6$2C$2A$BC4$8Cmf$30$DEDA$88$3D$0E$33$E9$DDv$7F$BBFi$E0$ED$93$28$CE$2C$F3$E8$C1$16$29In$B9$9F$1E$7B$AB$D3$2157w$9B$81$B1$BD$95$1B$EAj$F1$D0y$AA$F8Y$EDt$8BB7$8Fv$3C$5E$80$DA$DD$DC$BE$D0$29$EE$0D$DA$7FNo$E6$84$8D$94$E0$0F$2F$2BO$F5$E77$BC$D66$D3$11$B3$EBH$E7$BCX$8B$24$10Rs$7E8$35C$12$EA$1E$82$CF$B6$BC$27$A8$3B$10$C6$7EA$ADGjb$32$82t$29$EC$AA$DB$D9Wk$31j$2CT$9A$BF$10$FC$30$AE$35m$1A$A4$F5$17N$C8$92r$12$2EY$3Ei$E9$96$1E$EA$BB$7C$DF$E2$D0$A6$1C$5Be$3A$15$BC$353$9B$F8$0B$88o$84$C4$A6$9E$FFa$B3$24$B1$3D$A8$32$5B$A2b$EDS$C4$32$7DY$EB$15T$80$DA$1B$A9$88A$A1$E4$FA$D5Q$C4N$AA$F6$3Bef$21$AD$D2S$BC$A7$94$A1$D50$B6$AC$5B$D8$82$BE$0D$B5$2C$C5L$BF$0B$FA$E1$93$AB$5C$E4$2A$E6t$37$29$158$F2F$E9$2BO$24$37$C8$B1$E0$D7v7$D76$179$8C$D3$C8$16$C7Q$23W$39$D5Ei$9E$95$F6$31$13$EF$FAn$7Dx$D2O$B4E$98$2E$96$5DC$3C$9C$CEl$3F$D2$9A$28$2C$36$C8d$B8!2$1C$2B$BA$81S$C9O$A1$DE$E7An$0DhF$F3V$26$29J$15$5Dr$BF$0Aoh$AB$17$E5q$5D$D0w$5D$CA$99D$FA4$B4Rs$97$A2$D9$9F$83$1F$9Bt3$1A$11$B7$D4$0E$D5$FF$B1t$91A$FD4$D0$EBd$3F$7BmS$9A$E4n$1E$FF1m$94.$A6
September 2, 201015 yr Ja bih ti savetovao da spavaš negde u Breši, koja je jako blizu (Može i Monza ili Brianza). Čak i vozom stižeš za 10-15 minuta, a imaš hotela koji su dobri za pristojan novac. A i sajam je više u predgradju Milana.U Milanu, jeftini hoteli ne postoje, a mnogi od njih su takve bedne rupe, da te muka uhvati. blagodarim :)