October 30, 200718 yr Author Frulanija - Julijska Krajina (Friuli-Venezia Giulia)(da ne bude pomesano sa regionom Veneto, radi se o susednom regionu)Pogled iz Rocca Bernarde, prema slovenackim brdimaRegion na samoj granici sa Slovenijom (veci je broj pogranicnih mesta), delimicno vestacki stvoren posle 2. Svetskog Rata kada je region koji je ranije pripadao Trstu zavrsio u Sloveniji.Pogled prema IpplisuRocca Bernarda PicolitU Frulaniji se gaji jedna vrlo specificna sorta grozdja, Pikolit (Picolit). Od nje se passito metodom pravi slatko (dezertno) vino, koje je prilicno retko (male su kolicine) i zato vrlo skupo. Naravno, gaje se i druge sorte karakteristicne za podrucje, npr Refosk. Pikolit ima izuzetno mali prinos i rezultat je jednog istorijski aristokratskog pristupa gajenju grozdja (obican covek jednostavno to ne bi mogao da radi). U Frulaniji sam posetio vinariju Rocca Bernarda. Nalazi se na izuzetno lepoj lokaciji, na brdu odakle se sa jedne strane pruza pogled na obliznji grad Ipplis, a sa druge na Sloveniju (na mobilnom telefonu se pojavljuju slovenacki provajderi, dakle to je vrlo blizu granice). Vlasnici celog imanja je - Malteski red.Ulaz u vinariju sa firmom malteskih vitezovaUlaz u podrumske prostorije, cempres sa leve strane je preko 400 godina starSvakom koga put nanese tamo (a zaista nije daleko od npr. Trsta, ili recimo iz Slovenije), preporucujem posetu, pogled je divan, Pikolit vredi probati (uz guscju pastetu ili tvrde sireve). Edited November 20, 200718 yr by Larko slike
November 2, 200718 yr indy (ili bilo ko drugi), 'ajde neki tip za milano za one koje bas zabole za modu. ?hrana i pice? gde?sledece nedelje sam tamo, a prilicno sam nepripremljen... hvala unapred :) inace, za sada sam od italije video veneciju, padovu, abano terme, napulj i ostrvo iskiju. iskija je raj na zemlji
November 12, 200718 yr indy (ili bilo ko drugi), 'ajde neki tip za milano za one koje bas zabole za modu. ?hrana i pice? gde?sledece nedelje sam tamo, a prilicno sam nepripremljen... hvala unapred :)eh, mogla sam ja da ti pomognem, ali tek se danas vratih kuci (hocu reci u mi) i videh tvoj post.valjda si se snasao :)
November 14, 200718 yr eh, mogla sam ja da ti pomognem, ali tek se danas vratih kuci (hocu reci u mi) i videh tvoj post.valjda si se snasao :)jesam :), uglavnom sam provodio slobodno vreme u predivnim kutcima sesto san djovanija.btw, hotel (cosmo u cinisello balsamo) je 4 zvezdice, spolja super izgleda, a iznutra sve kao da je kineska roba plus - uvece sam cekao na taksi i po 45 minuta...
November 14, 200718 yr uh, ja ne videh tvoj post, mogao sam ti natuknuti nesto. mada, zardjalo se vec, ima par godina kako nisam bazao milanom. cinisello balsamo je prigradsko naselje, isto kao i sesto san giovanni, nije ni cudo sto je problem za taksi. metro je ok, samo sto ne ide nocu.
November 14, 200718 yr jesam :), uglavnom sam provodio slobodno vreme u predivnim kutcima sesto san djovanija.btw, hotel (cosmo u cinisello balsamo) je 4 zvezdice, spolja super izgleda, a iznutra sve kao da je kineska roba plus - uvece sam cekao na taksi i po 45 minuta...uhh, pa ti si se bas setao oko milana :( kao sto vec rece bup, i cinisello balsamo i sesto st giovanni su seoca oko milana (jesu blizu, i mnogi i stanuju tamo jer kao vole cistiji vazduh, zelenilo i te fore, ali ako nemas kola, zajebano je pretpostavljam). ide valjda metro i do c.b. (trebalo bi), ali do oko 1am samo.
November 19, 200718 yr uhh, pa ti si se bas setao oko milana :( kao sto vec rece bup, i cinisello balsamo i sesto st giovanni su seoca oko milana (jesu blizu, i mnogi i stanuju tamo jer kao vole cistiji vazduh, zelenilo i te fore, ali ako nemas kola, zajebano je pretpostavljam). ide valjda metro i do c.b. (trebalo bi), ali do oko 1am samo.ma bio sam na 3 dana i to poslovno.dolazicu vrlo cesto ubuduce u mil...ovaj sesto san giovanni :)
December 7, 200718 yr Frulanija - Julijska Krajina (Friuli-Venezia Giulia)(da ne bude pomesano sa regionom Veneto, radi se o susednom regionu)Pogled iz Rocca Bernarde, prema slovenackim brdimaRegion na samoj granici sa Slovenijom (veci je broj pogranicnih mesta), delimicno vestacki stvoren posle 2. Svetskog Rata kada je region koji je ranije pripadao Trstu zavrsio u Sloveniji.Pogled prema IpplisuRocca Bernarda PicolitU Frulaniji se gaji jedna vrlo specificna sorta grozdja, Pikolit (Picolit). Od nje se passito metodom pravi slatko (dezertno) vino, koje je prilicno retko (male su kolicine) i zato vrlo skupo. Naravno, gaje se i druge sorte karakteristicne za podrucje, npr Refosk. Pikolit ima izuzetno mali prinos i rezultat je jednog istorijski aristokratskog pristupa gajenju grozdja (obican covek jednostavno to ne bi mogao da radi). U Frulaniji sam posetio vinariju Rocca Bernarda. Nalazi se na izuzetno lepoj lokaciji, na brdu odakle se sa jedne strane pruza pogled na obliznji grad Ipplis, a sa druge na Sloveniju (na mobilnom telefonu se pojavljuju slovenacki provajderi, dakle to je vrlo blizu granice). Vlasnici celog imanja je - Malteski red.Ulaz u vinariju sa firmom malteskih vitezovaUlaz u podrumske prostorije, cempres sa leve strane je preko 400 godina starSvakom koga put nanese tamo (a zaista nije daleko od npr. Trsta, ili recimo iz Slovenije), preporucujem posetu, pogled je divan, Pikolit vredi probati (uz guscju pastetu ili tvrde sireve).Eh, ovo je već moj region, pošto sam gradjanin glavnog grada regiona FVG :) Da, ta brda su predivna, sa obe strane prave odlična vina, taj deo se zove Collio, sa slovenske strane Goriška brda.Meni se isto dešava u kući da budem u roamingu na slovenskoj mreži. Trenutno, čekamo 21. decembar, kad ukidaju granične prelaze.
July 18, 200817 yr E pa 'vako - dodjoh, videh, prtljag (zamalo) izgubih... Koliko sam ukacila, velika prasina se podize oko Alitalije, s posebnom dramom oko nekakvog "dosijea Malpensa", ali, iako je grad oblepljen plakatima sa pomenutim natpisom, iliustrovanim crtezom aviona iz kog ispadaju ljudi?! nisam uspela da ukopcam o cemu se zapravo radi, i cemu tolika buka. PS. Slike Amalfi obale stizu cim nadjem kabl.Pa, ukratko radi se o tome da su u Alitalia-i odlučili da više uopšte ne koriste Malpensu za letove, i da tamo i ne drže vazduhoplove. Koristiće samo Linate.E, pošto je Malpensa i napravljena prevashodno da bude centralni aerodrom na severu, sad se digla strašna prašina, na staroj svadjalačkoj relaciji Rim-Milano.Meni nije žao, jer nisam nikad bio na gorem aerodromu od Malpense, i ako mogu ikako uvek isti aerodrom izbegavam.
July 18, 200817 yr Meni nije žao, jer nisam nikad bio na gorem aerodromu od Malpense, i ako mogu ikako uvek isti aerodrom izbegavam.potpis. Inace, trenutno je veliki hit knjiga La Bella Figura, koja je (navodno, zapravo, tako je reklamiraju) prvi bestseler New York Timesa van engleskog govornog podrucja, u cijem je prvom poglavlju toliko dobro opisan haos na Malpensi, da sam umirala od smeha citajuci je u avionu, dok mi zamalo, bukvalno na moje oci, ponovo nisu izgubili prtljag, pa je prestalo da bude smesno.Uzgred, knjiga je odlicna. Edited July 18, 200817 yr by apotekarica
October 6, 200817 yr nego, jel ima neka dobra forumska dusa da mi zajmi relevantan vodic za veneciju i to ne mnogo dugacak. nemam puno vremena van posla (2 popodneva) a nisam bio tamo dvaes godina, pa da apdejtujem (relativne) novitete tipa pegi gugenhajm i slicno
October 7, 200817 yr Imam ja dve tanke knjizice - DK Top 10 i Spiral Guide, obe iz 2006. Al' ne znam da l' mogu da ti urucim posto putujem sutra ujutro? Shibni PM sa koordinatama, posto danas njurkam po gradu pa ako nam se ukrste putevi - dobijes knjigu.
October 7, 200817 yr Jel ima neko od vas iskustva sa skijanjem u:- cervinia/valtrournanche- CoumayeurOdnosno, bilo kakvo iskustvo sa skijanjem u Val dAosta?
October 8, 200817 yr Imam ja dve tanke knjizice - DK Top 10 i Spiral Guide, obe iz 2006. Al' ne znam da l' mogu da ti urucim posto putujem sutra ujutro? Shibni PM sa koordinatama, posto danas njurkam po gradu pa ako nam se ukrste putevi - dobijes knjigu. hvala ali kasno videh, spasila me druga dobra dusa sa foruma (he knows who he is:))....