June 18, 200917 yr Hvala. Znam da sa Sengen vizom mogu u sve zemlje potpisnice sporazuma, samo me malo natripovalo ovo sa njegovom suspenzijom, ali ako je razlika samo u tome sto ce da pogledaju pasos, onda nema problema.
June 19, 200917 yr Hvala. Znam da sa Sengen vizom mogu u sve zemlje potpisnice sporazuma, samo me malo natripovalo ovo sa njegovom suspenzijom, ali ako je razlika samo u tome sto ce da pogledaju pasos, onda nema problema.Pa da, kad Sengen funkcionise normalno, i dolazis iz druge Sengen zemlje, nema nikakve kontrole. Sad ce da ti pogledaju pasos, i gotovo.
July 21, 200916 yr Pa dobro, Taormina nema nikakve veze sa Rimom.ima li kod tebe u okolini nekog lepog mora? onako pogodno za malu decu?
July 21, 200916 yr ima li kod tebe u okolini nekog lepog mora? onako pogodno za malu decu?Pa baš i nema. Trst i okolina je sve samo stenje i kamenčine, nema poštene plaže. U blizini je Grado, koji je pogodan za decu, jer ima pošten kilometar plitke vode od ulaska. Gomila ljudi ide u Lignano Sabbia d'oro, tamo su peščane plaže, ali i ljudi ima ludnica, naročito u Avgustu.Iz Trsta uglavnom idu ponegde u Sloveniju, a najviše u Istru.
July 21, 200916 yr jedan moj drugar odavde ide svake godine u lignano u septembru, i kaze da nije lose.nama bi bilo zgodno iz minhena u severnu italiju jer je bukvalno pod nosom.nije lose znati. :)
July 21, 200916 yr jedan moj drugar odavde ide svake godine u lignano u septembru, i kaze da nije lose.nama bi bilo zgodno iz minhena u severnu italiju jer je bukvalno pod nosom.nije lose znati. :)Bodensee
July 21, 200916 yr Bodensee tih hladnih jezera imam i ovde pod nosom.hocu sunce, slanu vodu, prave plaze, a ne da setam pored vode. to mogu i s jeseni. :)
July 21, 200916 yr tih hladnih jezera imam i ovde pod nosom.hocu sunce, slanu vodu, prave plaze, a ne da setam pored vode. to mogu i s jeseni. :)Bled bogami ima i plaze i toplu slatku vodu koja nema soli pa ne pecka po ocima, ne kristalise se na kozi i ne svrbi a nije ni daleko od tebei ljudi fiiiiinia ima i Blejskih shniti :wub:prosle godine sam toliko pocrnela za dva dana na Bledu da mi i dan danas stoje Blejske STRAFTE na ledjima
July 21, 200916 yr thx people.kako sad posle odmora u rodosu stoje stvari, sledece godine mora biti nesto malcice jeftinije. tu je severna italija u igri, majorka, sardinija.jedino se "bojim" da kad dodje januar/februar kad se donosi odluka da cemo opet doci do tacke: "ali to je nasa ljubljena predivna grcka", i kad cemo sebe ubedjivati da cemo paziti i smanjiti troskove ne bi li ipak nekako isli u grcku.a to pazenje na troskove u grckoj nam verovatno nece uspeti. :)
July 21, 200916 yr thx people.kako sad posle odmora u rodosu stoje stvari, sledece godine mora biti nesto malcice jeftinije. tu je severna italija u igri, majorka, sardinija.jedino se "bojim" da kad dodje januar/februar kad se donosi odluka da cemo opet doci do tacke: "ali to je nasa ljubljena predivna grcka", i kad cemo sebe ubedjivati da cemo paziti i smanjiti troskove ne bi li ipak nekako isli u grcku.a to pazenje na troskove u grckoj nam verovatno nece uspeti. :)To, to, na Malle; tamo ćeš se (u Oberbajernu) osećati kao kod kuće <_< Razumem da se interesuješ za Trst pošto je najbliže, ali ako ti se vozi do Riminija, onda valjda i Ligurija dolazi u obzir.
July 25, 200916 yr Drugari Italijani i Italoljupci, dajte preporuku za hotel u Milanu. Da bude u centru ili pesackoj razdaljini, i da ga krase pristojne tri zvezdice. Ondak, vidim da Alitalia vise ne ide na Malpensu, vec samo Lufthansa? Je l ima nesto sto treba da znam u vezi s ovim?
July 25, 200916 yr Drugari Italijani i Italoljupci, dajte preporuku za hotel u Milanu. Da bude u centru ili pesackoj razdaljini, i da ga krase pristojne tri zvezdice. Ondak, vidim da Alitalia vise ne ide na Malpensu, vec samo Lufthansa? Je l ima nesto sto treba da znam u vezi s ovim?U avgustu su izgleda hoteli prilicno prazni jer nude preko Ebay-a za uzasno malu lovukonak. Ovo je link,pogledaj samo imena hotela ( a svi su sa 3-5 zvezdica,ukljucujuci i civeni Rubens) pa ih priupitaj preko maila. A i videcesh iz adresa u kom su delugrada. http://reise.shop.ebay.de/items/Kurzreisen...sregion=Mailand @Max, hvala za slikice iz Pozitana Edited July 25, 200916 yr by Teja
July 25, 200916 yr Drugari Italijani i Italoljupci, dajte preporuku za hotel u Milanu. Da bude u centru ili pesackoj razdaljini, i da ga krase pristojne tri zvezdice. Ondak, vidim da Alitalia vise ne ide na Malpensu, vec samo Lufthansa? Je l ima nesto sto treba da znam u vezi s ovim?Ja sam pre tri godine bila u nekom hotelu Delizia koji broji dve zvezdice, ali je odlican stvarno (kao francuske cetiri zvezdice). Ujutro su sluzili divan kapucino i tople kroasane. Petnaestak minuta peske od Duoma.Dakle, ako ces da ostajes par dana onda ti je ovo od mene strong buy za male pare.
July 25, 200916 yr Drugari Italijani i Italoljupci, dajte preporuku za hotel u Milanu. Da bude u centru ili pesackoj razdaljini, i da ga krase pristojne tri zvezdice. Ondak, vidim da Alitalia vise ne ide na Malpensu, vec samo Lufthansa? Je l ima nesto sto treba da znam u vezi s ovim?vidim nije se pazilo na casu..... ccccc.....www.hrs.de
July 26, 200916 yr U avgustu su izgleda hoteli prilicno prazni jer nude preko Ebay-a za uzasno malu lovukonak. Ovo je link,pogledaj samo imena hotela ( a svi su sa 3-5 zvezdica,ukljucujuci i civeni Rubens) pa ih priupitaj preko maila. A i videcesh iz adresa u kom su delugrada. http://reise.shop.ebay.de/items/Kurzreisen...sregion=Mailand Idem tek u novembru, ali moram vec sad nesto da rezervisem. Hvala za link:-) Ja sam pre tri godine bila u nekom hotelu Delizia koji broji dve zvezdice, ali je odlican stvarno (kao francuske cetiri zvezdice). Ujutro su sluzili divan kapucino i tople kroasane. Petnaestak minuta peske od Duoma.Dakle, ako ces da ostajes par dana onda ti je ovo od mene strong buy za male pare.E pa da, tako mi nesto treba! Nikada nisam spavala u Milanu, a prosla sam kroz grad najmanje 15 puta, ostajala i po ceo dan, ali eto, nemam iskustva sa smestajem i ne snalazim se bas najbolje - znam da nagazim centar, Skalu (tamo belse spomenik Da Vinciju?), Kastelo, glavnu zeleznicku stanicu, kao i onu sa iglom i koncem gde se valjda hvata voz za aerodrom, jednom sam se vozala onako tramvajem da malo vidim ostatak grada i bas mi se dopalo - pravi veliki prljavi grad:-)Hvala!!! (vrlo pristojno izgleda na sajtu, mislim da je to to)vidim nije se pazilo na casu..... ccccc.....www.hrs.deEh, kako se nije pazilo, raubuje se sajt samo tako, vec sam zickala neku preporuku iz prve ruke kao od MayDay;-)P.S. kad kazu u Lufthanzi "stopover" u Minhenu - je l to znaci da izlazim iz aviona ili ostajem da dzoprim dok ne udju ostali (traje samo 50 min)