Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Italija - Severoistok - Lombardija i Milano, TriVeneto i Venecija

Featured Replies

P.S. kad kazu u Lufthanzi "stopover" u Minhenu - je l to znaci da izlazim iz aviona ili ostajem da dzoprim dok ne udju ostali (traje samo 50 min)
pa lufthanza ima neku svoju novu (ili relativno novu) kompaniju za letove po italiji ali sumnjam bas da time lete do beograda preko minhena. tako da bih rekao da se taj tvoj informator iz lufthanse malo nemusto izrazio - menjas avion u minhenu, to ti je.
  • Replies 495
  • Views 965
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Lo Zingaro
    Lo Zingaro

Burano Ako postoji neka mogucnost da ste se zasitili Venecije a put vas opet dovede u blizinu ne postoji bolji razlog da posetite neka od njenih obliznjih ostrva. Murano je zanimljiv zbog svojih st

• Serena
    Serena

Iako jutro nije obecavalo, na kraju nam se posrecilo da vidimo puno lepih predela 😍 Pogled iz Selva di Cadore na Colle di Santa Lucia. Odatle smo se spustili do Pescula, a onda uz recicu pa malo uzbr

• E da Burano je jos jedno mesto u kom sam se osecala kao Alisa Bili davno kad je junio imao 5 godina i nije nam dozvolio da se opustimo i uzivamo, vredelo bi ponoviti... @Lo Zingaro posle tvojih leprs

Posted Images

• Author
Drugari Italijani i Italoljupci, dajte preporuku za hotel u Milanu. Da bude u centru ili pesackoj razdaljini, i da ga krase pristojne tri zvezdice.
Evo ti sa 4 zvezdice, odmah pored zel. stanice. Hotel je sasvim pristojan, ali nocu ne treba izlaziti na ulicu bez vece potrebe...https://www.hotelclub.net/directhotel.asp?id=26856Za moj pojam to je na pesackoj razdaljini od centra (mislim, od Duomo-a), ima doduse i tramvaj, koji nisam koristio.
  • 10 months later...

malo venecijanskih pričaOvako su mostovi preko kanala izgledali nekada.Danas najveci broj njih ima ogradice da turisti ne bi upadali u vodu.th_originalmost.jpgPonte de le tette Navodno se onomad davno namnožilo gej ljudi u Veneciji. To zabrinulo čelnike, pa oni smislili genijalnu ideju: da dogovore sa udruženjem prostitutki da na ovom mostu drežde, obnažene do pola, ne bi li se muškarci podsetili pravog puta.th_PonteDeLeTette2.jpg The Bridge of Fists Ima ih dva, u različitim delovima jezgra grada. Na njima su u četiri ćošeta mosta ucrtana stopala, startno mesto za one koji bi da se fajtaju oko nečega. Gubi ko prvi bućne u vodu.th_thebridgeoffists.jpg I na kraju - jedina kuća koja sama stoji posred jednog od trgova grada - dželatova kuća. Navodno dželat nije imao komšije, da mu to ne utiče loše na performans dok nekog (od njih?)skraćuje za glavu.th_dzelatovakuca.jpg

jel ima neko sa iskustvom u trekkingu i planinarenju po Dolomitima? Između Cortine i Dobiacco-a.

jel ima neko sa iskustvom u trekkingu i planinarenju po Dolomitima? Između Cortine i Dobiacco-a.
Motao sam se tuda pre par godina, imao sam jednu šetnju iznad Feltrea, to je blizu. Ma izabrao sam ga skoro nasumično, seo u lokalni voz i izašao gde mi se učinilo zanimljivo. Samo, bila je zima, sneg, minus hiljadu, nisam puno prešao, desetak km. Sve je tamo lepo, i sva sela su tourist friendly. Ima obeleženih staza, ima svašta, nađi na netu sajt lokalnog skijališta, nacionalnog parka, opštine, tamo će sigurno biti detalja.

hvala bup.mene konkretno zanima kako stoje stvari u high season-u (jul / avgust) sa rifugi, tj. ima li mesta i koliko ranije moraju da se rezervišu, jer bih isplanirao 1 trekking.

ne radi edit vise, neka mi moderator stavi slike u spojler da se ne gusi previse otvaranje strane

hvala bup.mene konkretno zanima kako stoje stvari u high season-u (jul / avgust) sa rifugi, tj. ima li mesta i koliko ranije moraju da se rezervišu, jer bih isplanirao 1 trekking.
avaj, ne morem ti pomoć oko toga. bio sam smešten u hotelu u padovi, pa sam vozom za par metalnih jura stizao gde oću.
  • 5 weeks later...

trebace mi jos jedna mala preporuka - naime posto preko trsta (iz pravca rijeke) hocu da preprecim ili ka juznom (negde oko dolomita gde je moguc dobar hajk tipa drei zinnen) ili ka istocnom tirolu (okolina lienza u austriji) - put je isti, svejedno - napravio bih break od dan-dva u nekom low key ali autenticno i turizmom ne preterano sjebanom delu veneta. pre par godina sam proveo dan u bellunu i to mi je bilo skroz super, barem iz percepcije necega sto bi trebalo da je italija koju nisu pregazili amerikanci rusi i japanci (a i proseko na glavnom trgu je bio 1.5e umesto prosecnih 5-7e na drugim mestima). jel se neko razume u to okruzenje belluna - tipa montebelluna, asolo, treviso ili bassano del grappamislim, slobodan sam da me ubedite da ima razloga provesti tu negde 3-4 dana.... imacu bicikle na kolima i planinarske cipele tako da su sve opcije otvorene. bitno mi je da sam relativno blizu vertikale koja vodi ka severu i minhenu....

ovo i mene JAKO zanima, koliko vec za sledecu nedeljuako resis da se pomeris 50km i udjes u austriju u istocni tirol, tu ti vec mogu pomoci - ja sam jedno 5 godina za redom vitlao po svim zivim masivima tamo, grosglokner, grosvenediger, tirolski dolomiti.... nema sanse da moze bilo gde da bude bolje nego tamo, jedino sto je to ipak (jbga) austrija a ne italija. svako vece smo picili na zezanje u juzni tirol, bruneko, briksen itd.

Edited by gazza1

pronaci na internetu:I Ristoranti D Italia 2010 - Guide De L Espresso mene je odlicno posluzilo. google rapidshare i slicno. torrent sljakai ja planiram italiju, ali ponovo jug.

Edited by najgori

trebace mi jos jedna mala preporuka - naime posto preko trsta (iz pravca rijeke) hocu da preprecim ili ka juznom (negde oko dolomita gde je moguc dobar hajk tipa drei zinnen) ili ka istocnom tirolu (okolina lienza u austriji) - put je isti, svejedno - napravio bih break od dan-dva u nekom low key ali autenticno i turizmom ne preterano sjebanom delu veneta. pre par godina sam proveo dan u bellunu i to mi je bilo skroz super, barem iz percepcije necega sto bi trebalo da je italija koju nisu pregazili amerikanci rusi i japanci (a i proseko na glavnom trgu je bio 1.5e umesto prosecnih 5-7e na drugim mestima). jel se neko razume u to okruzenje belluna - tipa montebelluna, asolo, treviso ili bassano del grappamislim, slobodan sam da me ubedite da ima razloga provesti tu negde 3-4 dana.... imacu bicikle na kolima i planinarske cipele tako da su sve opcije otvorene. bitno mi je da sam relativno blizu vertikale koja vodi ka severu i minhenu....
Ja bih ti predložio u tom regionu i mesto Sappada. To je blizu Belluna, i sasvim je OK, mešavina gradića i sela, znam i da gomila triestina ima tamo kuće, a nalazi se opet na potezu koji ideš. Opet, i low key je, imaš gomilu staza za hiking, za bicikliranje, i dosta dobrih B&B-ja. Blizu ti je Cima Sappada, gde je izvor reke Piave, pa možeš niz dolinu Val Sesis, a sve je u podnožju Peralbe.Evo ti link gde imaš sve o tome, kao i Agriturisme, Motele, Hotele i ostalo.Sappada
  • 2 weeks later...

Sever Italije je lepo pokriven Wizz airom iz Temisvara tako da je avion vrlo jeftina kombinacija za taj kraj

ja samo u prolazu da zahvalim tresku za navigaciju od rijeke do trsta, sve odlican pet (i bez slo pandura na onom sporom putu bez vinjete). svratili u trst na picu i sladoled i da osvezimo secanje na ponte roso (i zatekli grafit "vidic jede govna kasikom" pored autobuske stanice). na kraju nismo otisli u sappadu nego u auronzo di cadore koji je bio baza za pentranje na tre cime. bogme, vilica mi je ostala do zemlje u ta cetiri dana, sto od dolomita koji su potpuno nezemaljske planine i tuku sve po cemu sam se peo, sto od kolosalne hrane (agriturismo rula) po pristupacnim cenama, sto od dobrog zezanja sa lokalcima i generalnog dolce vita osecaja koji se ne gubi ni u planinskom ambijentu. uz to, u auronzu je bio letnji kamp lacija pa smo bili svedoci koliko su italijani zaludjeni za fudbal a gledali smo i prijateljsku tekmu lazio - reprezentacija irana :lol: . sappada ostaje za neki drugi put, btw bio sam na 10 km odatle u austriji, samo sa druge strane karniskih alpa, tako da mislim da znam sta moze da me ceka u smislu prirode i planine. tre cime je prica za sebe, ne pamtim da sam se peo na nesto lepse od toga. posle prvog hajka sam bio toliko odusevljen da smo sutradan morali da ponovimo, samo sa druge strane. mislim da me posle dolomita tirol (austrijski) vise nece videti.

ja samo u prolazu da zahvalim tresku za navigaciju od rijeke do trsta, sve odlican pet (i bez slo pandura na onom sporom putu bez vinjete). svratili u trst na picu i sladoled i da osvezimo secanje na ponte roso (i zatekli grafit "vidic jede govna kasikom" pored autobuske stanice). na kraju nismo otisli u sappadu nego u auronzo di cadore koji je bio baza za pentranje na tre cime. bogme, vilica mi je ostala do zemlje u ta cetiri dana, sto od dolomita koji su potpuno nezemaljske planine i tuku sve po cemu sam se peo, sto od kolosalne hrane (agriturismo rula) po pristupacnim cenama, sto od dobrog zezanja sa lokalcima i generalnog dolce vita osecaja koji se ne gubi ni u planinskom ambijentu. uz to, u auronzu je bio letnji kamp lacija pa smo bili svedoci koliko su italijani zaludjeni za fudbal a gledali smo i prijateljsku tekmu lazio - reprezentacija irana :lol: . sappada ostaje za neki drugi put, btw bio sam na 10 km odatle u austriji, samo sa druge strane karniskih alpa, tako da mislim da znam sta moze da me ceka u smislu prirode i planine. tre cime je prica za sebe, ne pamtim da sam se peo na nesto lepse od toga. posle prvog hajka sam bio toliko odusevljen da smo sutradan morali da ponovimo, samo sa druge strane. mislim da me posle dolomita tirol (austrijski) vise nece videti.
Jel ti to nesto organizovano ili solo pentranje?