Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Italija - Severoistok - Lombardija i Milano, TriVeneto i Venecija

Featured Replies

Napulj je za kafu ono sto je Napulj za picu.

edit: na temu Dabroviceve i Batine rasprave na Vocapu na temu pice - odgovorno tvrdim da nema ukusnije pice od italijanske pice.

:fantom:

Što se kafe tiče, Trst je uz Napoli grad kafe. Osim Illy-ja u Trstu se pravi i pije najbolja kafa u Italiji, samim tim verovatno i u Evropi.

• Replies 495
  • Views 976
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Lo Zingaro
    Lo Zingaro

Burano Ako postoji neka mogucnost da ste se zasitili Venecije a put vas opet dovede u blizinu ne postoji bolji razlog da posetite neka od njenih obliznjih ostrva. Murano je zanimljiv zbog svojih st

• Serena
    Serena

Iako jutro nije obecavalo, na kraju nam se posrecilo da vidimo puno lepih predela 😍 Pogled iz Selva di Cadore na Colle di Santa Lucia. Odatle smo se spustili do Pescula, a onda uz recicu pa malo uzbr

• E da Burano je jos jedno mesto u kom sam se osecala kao Alisa Bili davno kad je junio imao 5 godina i nije nam dozvolio da se opustimo i uzivamo, vredelo bi ponoviti... @Lo Zingaro posle tvojih leprs

Posted Images

Borgo Teresiano 

Ili Piccolo Požarevac.  :lolol:

edit: na temu Dabroviceve i Batine rasprave na Vocapu na temu pice - odgovorno tvrdim da nema ukusnije pice od italijanske pice.

:fantom:

Najbolja pizza na svetu je u Botaku u Beogradu, jeo sam u 10 država pa i u Italiji, ono nema nigde, matere mi. :)

Zavisi gde si jeo u Italiji. Ako si jeo picu u Veneciji, naravno da ti je ta u Botaku bolja.

Jeo sam u Rimu, na dva mesta. :) 

Meni je ta Botakovska savršenstvo. I oni brusketi kao predjelo... Uh. 

Meni je ot mnogo posrbljeno. Ono je pica-pogaca. Za pravu se spusti par ulica ka bulevaru do Fabrike.

Napulj bih overio samo zbog one kafe koju je Tresko pomenuo, a nešto kontam da vredi videti i Pompeju.

Da imam 10 dana fore za Toskanu, tačno bih uzeo auto i onako redom, od sela do sela, svako noćenje na drugom mestu i na osnovu gastronomske reputacije.

Zbog kafe vredi. Cafe Mexico Piazza dante, imaš i Bar Mexico - Piazza Garibaldi. Pažnja, šoljice i tacne drže u kipućoj vodi, tako da pazi kad hvataš šoljicu usijane su. Inače kod njih je kafa već zašećerena, tj. već stave šećer u šoljicu pre nego što je stave u mašinu da iscuri kafa.  Pompeji su nažalost u vrlo lošem stanju, i svaki dan se uruši po nešto novo, tako da je svaki dan sve manje i manje za videti. Inače najbrže i najkomotnije je stići onim brzim vozom (Freccia rossa-najbrži, Freccia argento ili Freccia bianca). 

Kad smo vec kod gelata,ako vas put navede u Ravennu obavezno posetiti gelateriu Papilla u samom centru.Fantazija!

https://it-it.facebook.com/papillagelateria

Edited by sandine

Hvala svima na savetima oko odlaska u Trst.

Vreme je bilo OK, povremeno sa kisom

Za parking mi je pomogao Smederevac Zeljko koji iznajmljuje sobe u Trstu, ali vredelo je

Sto vise italijanskih gradova posecujem, sve vise zelim da opet dodjem Na moju srecu, video sam samo 3 grada ( Rim, Verona i sada Trst), pa jedva cekam sledecu priliku

Uzivanje tek predstoji, a Rimu sam se obecao bar jos par puta Fantastican grad

Edited by Milosh76

• 6 months later...

Da se i ja malo pofalim.Slicice sa puta u Veneciju,Veronu i Vicenzu,kraj septembra.

IMG_20140913_100607.jpg

IMG_20140913_110402.jpg

Al Merca!Obavezno svratiti na casu vina i cikete!!!

IMG_20140913_150225.jpg

Sajam antikviteta u centru Vicenze.

Edited by sandine

.