April 13, 201412 yr Napulj je za kafu ono sto je Napulj za picu. edit: na temu Dabroviceve i Batine rasprave na Vocapu na temu pice - odgovorno tvrdim da nema ukusnije pice od italijanske pice. Što se kafe tiče, Trst je uz Napoli grad kafe. Osim Illy-ja u Trstu se pravi i pije najbolja kafa u Italiji, samim tim verovatno i u Evropi.
April 13, 201412 yr edit: na temu Dabroviceve i Batine rasprave na Vocapu na temu pice - odgovorno tvrdim da nema ukusnije pice od italijanske pice. Najbolja pizza na svetu je u Botaku u Beogradu, jeo sam u 10 država pa i u Italiji, ono nema nigde, matere mi. :)
April 13, 201412 yr Zavisi gde si jeo u Italiji. Ako si jeo picu u Veneciji, naravno da ti je ta u Botaku bolja.
April 13, 201412 yr Jeo sam u Rimu, na dva mesta. :) Meni je ta Botakovska savršenstvo. I oni brusketi kao predjelo... Uh.
April 13, 201412 yr Meni je ot mnogo posrbljeno. Ono je pica-pogaca. Za pravu se spusti par ulica ka bulevaru do Fabrike.
April 14, 201412 yr Napulj bih overio samo zbog one kafe koju je Tresko pomenuo, a nešto kontam da vredi videti i Pompeju. Da imam 10 dana fore za Toskanu, tačno bih uzeo auto i onako redom, od sela do sela, svako noćenje na drugom mestu i na osnovu gastronomske reputacije. Zbog kafe vredi. Cafe Mexico Piazza dante, imaš i Bar Mexico - Piazza Garibaldi. Pažnja, šoljice i tacne drže u kipućoj vodi, tako da pazi kad hvataš šoljicu usijane su. Inače kod njih je kafa već zašećerena, tj. već stave šećer u šoljicu pre nego što je stave u mašinu da iscuri kafa. Pompeji su nažalost u vrlo lošem stanju, i svaki dan se uruši po nešto novo, tako da je svaki dan sve manje i manje za videti. Inače najbrže i najkomotnije je stići onim brzim vozom (Freccia rossa-najbrži, Freccia argento ili Freccia bianca).
April 18, 201412 yr Kad smo vec kod gelata,ako vas put navede u Ravennu obavezno posetiti gelateriu Papilla u samom centru.Fantazija! https://it-it.facebook.com/papillagelateria Edited April 18, 201412 yr by sandine
April 19, 201412 yr Hvala svima na savetima oko odlaska u Trst. Vreme je bilo OK, povremeno sa kisom Za parking mi je pomogao Smederevac Zeljko koji iznajmljuje sobe u Trstu, ali vredelo je Sto vise italijanskih gradova posecujem, sve vise zelim da opet dodjem Na moju srecu, video sam samo 3 grada ( Rim, Verona i sada Trst), pa jedva cekam sledecu priliku Uzivanje tek predstoji, a Rimu sam se obecao bar jos par puta Fantastican grad Edited April 19, 201412 yr by Milosh76
November 9, 201411 yr Da se i ja malo pofalim.Slicice sa puta u Veneciju,Veronu i Vicenzu,kraj septembra. Al Merca!Obavezno svratiti na casu vina i cikete!!!