April 4, 20251 yr 17 hours ago, Frank Pembleton said:Ajte predlog šta i gde jesti u Milanu...Ima još 3 meseca do puta tamo, ali da pitam na vreme 😉Mislis koji su milanski specijaliteti ili gde jesti generalno?
April 4, 20251 yr 18 hours ago, Frank Pembleton said:Ajte predlog šta i gde jesti u Milanu...Ima još 3 meseca do puta tamo, ali da pitam na vreme 😉Nisam stručan, nisam često u Milanu, ali pre neki dan sam jeo u L'Isola del Tesoro, Via Ludovico da Viadana 2. Kuhinja Sardinije koju inače posebno cenim, ali ima i lokalno prilagođen meni. Odličan a ne previše skup.https://www.ristoranteisoladeltesoro.it/en/menu-digitale/Ja uzeo i vrlo preporučujem Spaghetti ai tre orgasmi i Filetto di rombo con patate e carciofi. Žena i sin jeli Tagliata di manzo con carciofi trifolati
April 5, 20251 yr 17 hours ago, Lo Zingaro said:Mislis koji su milanski specijaliteti ili gde jesti generalno?Gde jesti, a može i šta jesti...
April 5, 20251 yr prvo najočiglednije - ossobuco i risotto alla milanesetakođe i costoletta alla milanese - kako tvrde italijani originalna verzija bečke šniclebüsèca - ako nađeš, zimsko je jelo. tripice sa pasuljemko voli takve stvari insalata di nervetti - bukvalno to, žile iz teleće kolenice isečene na komadiće pa skuvane sa povrćem, poslužene uz luk, ponekad i pasuljmondeghili su lokalne ćufte u koje se dodaje i mortadela, ja ih baš volimpolenta con il merluzzo - palenta sa oslićemvalja probati i klasičan minestrone a meni je draga i njihova minestra di zuccaza desert:barbajada, nešto kao topla čokolada sa kafom i šlagom, ali teško se nalazi u poslednje vreme, kažu mibusecchina - jednostavan slatkiš na bazi kestena i šlaga
May 3, 20251 yr Od nekog Agroturismo iznad Udina ka Austriji, moja zena je "iskopala"Lago di CavazzoPa onda one velike klupeI na kraju vodopad Edited May 3, 20251 yr by Milosh76
June 26, 2025Jun 26 Idem sa zenom u Milano 27-30.8. bicemo smesteni u Bergamu.Imacemo 3 puna dana, 2 Milano, poslednji Bergamo. Wizz ima oba kasna leta, pa gubimo prvi, a dobijamo poslednji dan.Posto nam pada i bracno punoletstvo par dana pre puta, vodim zenu na Tajnu veceru.DaVinci nesto sprema, ima i neke drugare, valjda ce biti OK 😁 Edited June 26, 2025Jun 26 by Milosh76
June 27, 2025Jun 27 20 hours ago, Milosh76 said:Idem sa zenom u Milano 27-30.8. bicemo smesteni u Bergamu.Imacemo 3 puna dana, 2 Milano, poslednji Bergamo. Wizz ima oba kasna leta, pa gubimo prvi, a dobijamo poslednji dan.Posto nam pada i bracno punoletstvo par dana pre puta, vodim zenu na Tajnu veceru.DaVinci nesto sprema, ima i neke drugare, valjda ce biti OK 😁Evo me u Milanu...Da te najavim?Ako hoćeš da ideš ds vidiš "Tajnu večeru", rezerviši karte možda već sad... Onlajn i lako je.Mene to ne zanima
June 27, 2025Jun 27 4 minutes ago, Frank Pembleton said:Evo me u Milanu...Da te najavim?Ako hoćeš da ideš ds vidiš "Tajnu večeru", rezerviši karte možda već sad... Onlajn i lako je.Mene to ne zanimaRezervisao sam online, 3 meseca unapred, jedino tako i moze.Popij jedan Capari spritz za mene, ako stignes 😄 moze i Negroni
July 24, 2025Jul 24 On 26. 6. 2025. at 19:53, Milosh76 said:Idem sa zenom u Milano 27-30.8. bicemo smesteni u Bergamu.Imacemo 3 puna dana, 2 Milano, poslednji Bergamo. Wizz ima oba kasna leta, pa gubimo prvi, a dobijamo poslednji dan.Posto nam pada i bracno punoletstvo par dana pre puta, vodim zenu na Tajnu veceru.DaVinci nesto sprema, ima i neke drugare, valjda ce biti OK 😁Slicna prica i kod mene - ja idem od 10. do 16.8, isto Wizz i nocni let do Bergama. Nocimo u Bergamu kad sletimo i provodimo sutradan po gradu pa se selimo u Moncu popodne, gde ce nam biti baza jer smo skontali da je jeftiniji smestaj a na 15 minuta smo od Milano Centrale ž.stanice. Plan je da koristimo voz maksimalno, aplikacija Trenord je vec instalirana. Od dnevnih izleta za sada su Lugano, poseta stazi F1 - imaju svaki dan neke ture organizovane, grad Komo na jezeru Komo, Pavia - mali grad juzno od Milana, Milano (1-2 dana minimum). Poslednji dan opet u Bergamo, pa do nocnog leat malo po gradu, trzni centar Orio blizu aerodroma (mozda neki lep popust uleti)...Ja pricam italijanski tako da cu se malo (vise) podsetiti fraza i reci koje sam zaboravio.Svi dodatni predlozi su dobrodosli.
July 24, 2025Jul 24 Kad već pominjete Da Vinčija, u Milanu je trenutno sjajna interaktivna izložba njegovih izuma: https://www.leonardo3.net/en/ i to ne treba propustiti, bio sam i sjajno je.Posle muzeja, umesto liftom da odete dole, možete gore do 6. sprata i picerije "I 12 gatti", a ako imate sreće, možda će biti otvoren vidikovac sa krova, ja je nažalost nisam imao.
July 24, 2025Jul 24 2 hours ago, stajebrebilo said:Slicna prica i kod mene - ja idem od 10. do 16.8, isto Wizz i nocni let do Bergama. Nocimo u Bergamu kad sletimo i provodimo sutradan po gradu pa se selimo u Moncu popodne, gde ce nam biti baza jer smo skontali da je jeftiniji smestaj a na 15 minuta smo od Milano Centrale ž.stanice. Plan je da koristimo voz maksimalno, aplikacija Trenord je vec instalirana. Od dnevnih izleta za sada su Lugano, poseta stazi F1 - imaju svaki dan neke ture organizovane, grad Komo na jezeru Komo, Pavia - mali grad juzno od Milana, Milano (1-2 dana minimum). Poslednji dan opet u Bergamo, pa do nocnog leat malo po gradu, trzni centar Orio blizu aerodroma (mozda neki lep popust uleti)...Ja pricam italijanski tako da cu se malo (vise) podsetiti fraza i reci koje sam zaboravio.Svi dodatni predlozi su dobrodosli.Ako budete imali vremena i izvisite za neke vidikovce ima u Sempione parku toranj na kojem ima lift koji te šibne gore i daje lep pogled na Milano...Ja kad sam bio imali su neki popust pa je bilo džabalesku...U Milanu ako potrefite zadnju nedelju u mesecu na kanalu Navigli je "buvljak", ima svega...
July 25, 2025Jul 25 17 hours ago, Frank Pembleton said:U Milanu ako potrefite zadnju nedelju u mesecu na kanalu Navigli je "buvljak", ima svega...ako mislis na dan nedelju, mi se vracamo u subotu.. A ako mislis na celu nedelju, onda hvala za preporuku
July 25, 2025Jul 25 Nikada više u Italiju kolima.Prvo, imaju jedno 10 hiljada automatskih kamera po celoj zemlji na mestima sa ograničenjima od tipa 40 na sat, i kaznama reda veličine 500 evra za prekoračenje od 10-30 kilometara na sat i 1000 evra za prekoračenje od 30-50 kilometara na sat, pa se svaka vožnja pretvara u mentalnu golgotu da ti negde slučajno ne popusti koncentracija gde ne treba. Selo u kome sam bio nema 1000 stanovnika, ali zato dve kamere na 250 metara jedine prave ulice u selu.Drugo, vožnja po autoputu između Breše i Vićence je kao dizajnirana za adrenalinske manijake koji vole da žive na ivici. Video sam više kamiona za ta 2 sata nego u Srbiji za godinu dana, a isecanja iz trake u traku bez davanja migavca su kao dobar dan, seku te i sa leva i sa desna, voze kao da su sami na putu...Treće, benzin skoro 1,8 evra najjeftiniji, dok je u Sloveniji recimo 1,45...
July 26, 2025Jul 26 @Ayatollah Sta mislis da si morao jos da cekas red na ovu zicaru Dolomiti prese d'assalto: folla...Dolomiti prese d'assalto: folla record sulle montagne del..."Seceda come Disneyland": polemiche per la folla di turisti, i tornelli e nuovi impiantiMene trenutno najvise nerviraju biciklisti, ja ih zovem kamikaze koje jurcaju ko sumanuti po planinarskim stazama.Ajd ovi pesaci sto se popnu zicarom na neki proplanak odrade selfije pojedu kobasicu i kiso kupus pa sidju, ali ovi sto krstare sa elektricnim bajsevima kud smeju i kud ne smeju, uzas jedan! Odes u prirodu da prosetas i odmoris dusu, a onda kraj tebe svako malo u punoj brzini proleti ludak Pa se posle ljute kad ih pojuri medo, kao on je njih napao, a oni njega nisu