December 20, 2025Dec 20 32 minutes ago, Klara said:@dunja Kako se zvaše ova poslednja poslastica? Strauben dolce...ne, mislim da nije, ovo deluje filovano.kako reče Milošica, inače austrijski dezert čije je postojanje proizvod istorijske slučajnostine zna se dal je više slatko ili masno (ide dosta maslaca), mada se slatkost može ublažiti kad sam praviš, a nije teško. u principu, ovaj džem sa kojim se služi po pravilu treba biti kiselkast, pa to malo izbalansira ukus
December 20, 2025Dec 20 14 minutes ago, Pixie said:Fali (mi) još moj comfort food, Germknödel, i ugođaj potpun. jao to sam probala jednom, nije mi se svidelo, ali bile su iz neke prodavnice, domaće su sigurno bolje
December 20, 2025Dec 20 Kaiserschmarrn se jede samo nakon poduzeg pesacenja uzbrdo, tad nije ni masan a ni presladak @dunja bas tuzno sto ni na 2000 nema snega
December 20, 2025Dec 20 3 hours ago, Pixie said:Fali (mi) još moj comfort food, Germknödel, i ugođaj potpun. Gde me nadje. Na skijalistima iznad Bad Gasteina,....mmmmm
December 21, 2025Dec 21 21 hours ago, Serena said:Kaiserschmarrn se jede samo nakon poduzeg pesacenja uzbrdo, tad nije ni masan a ni presladak @dunja bas tuzno sto ni na 2000 nema snega u predelima koji su veći deo dana ostanu u senci ima snega i u nižim predelima (Val Fiscalina na primer, tamo smo bili danas), mada svakako nije svežbtw lokalni celebrity vam maše sa šankova planinskih brvnara, ne moš se omaši
December 21, 2025Dec 21 još da naučim da pročitam što sam napisala pre nego stisnem submit i bog da me vidi
December 21, 2025Dec 21 1 hour ago, dunja said:u predelima koji su veći deo dana ostanu u senci ima snega i u nižim predelima (Val Fiscalina na primer, tamo smo bili danas), mada svakako nije svežbtw lokalni celebrity vam maše sa šankova planinskih brvnara, ne moš se omaši wildcard Edited December 21, 2025Dec 21 by Ras
December 27, 2025Dec 27 Danas krenemo u planine sa zeljom da setamo po snegu s pogledom u Dolomite. Prva zelja se nije ispunila, snega bilo u tragovima, skoro kao klostebola u Sinerovim venamaAli smo se zato nagledali Dolomita u raznim bojama 😍Prvo su bili snezno beli...Potom su, kad je sunce krenulo da pada, poceli da zute...postali zlatno zutiI nakon pola sata vrhovi pocrveneseOvo je zona oko Fiera di Primiero i San Martino di Castrozza. Edited December 27, 2025Dec 27 by Serena
December 27, 2025Dec 27 Vidljivost je bila neverovatna 😍12 minutes ago, dunja said:a mi danas bili na oko sat odatle, Passo di Lavazè Samo sto taj put od Lavaze do Fiera ni leti bas nije najlaksi za savladati 😵💫milion serpentina i sve u strasnom usponu preko Passo Rolle. Mi smo ga jednom presli leti, noge su mi se tresle kad smo gore stali na pauzu Bili smo jedne godine, kad je junior bio manji i jos nije dobro skijao tu u jednom ski centru kod Cavalese.
December 27, 2025Dec 27 Za sladoled ne znam al vin brulé, brulé di mele i toplu cokoladu ces sigurno naci
February 2Feb 2 Za one koji su bas dobri skijasi preporuka za Pejo👍 Predivne staze, borova suma, zica ide do 3000m, pogled nestvaran.Mi smo se u nedelju popeli gore (nismo skijali) u nadi da cemo na krovu Italije proslaviti Novakovu 25 GS titulu ali nas je Alkaraz sprecio u tome Snezna idila 😍U samom mestu je poprilicno hladno posto sunce vrlo rano zadje za jedno ogrono brdo, ali gore na 3000 se moglo setati bez jakne cak smo i pocrneli. Lala skinuo kapu pa je izgoreo po glave