Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Italija - Severoistok - Lombardija i Milano, TriVeneto i Venecija

Featured Replies

I do Asiago imas serpentine ali je put siri i nijje toliko strm. Ovaj do sacraria je bas bas jeziv, barem meni 🫣 jedini gori koji sam prosla je kad smo se penjali do ex NATO baze Tuono pa omasili put, tad kad nismo izginuli dozivecemo stotu 😅

Sto kaze Stipan iz Tavankuta, vozili smo litnjim putem i odjednom juri prema nama kamion koji prevozi drva 😱 opustio se covek zna da osim njih niko tu ne prolazi 😅 stigla u bazu osamucena, kad sam videla rakete i lansirne rampe lepo se onesvestestim wacko

• Replies 495
  • Views 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Lo Zingaro
    Lo Zingaro

Burano Ako postoji neka mogucnost da ste se zasitili Venecije a put vas opet dovede u blizinu ne postoji bolji razlog da posetite neka od njenih obliznjih ostrva. Murano je zanimljiv zbog svojih st

• Serena
    Serena

Iako jutro nije obecavalo, na kraju nam se posrecilo da vidimo puno lepih predela 😍 Pogled iz Selva di Cadore na Colle di Santa Lucia. Odatle smo se spustili do Pescula, a onda uz recicu pa malo uzbr

• E da Burano je jos jedno mesto u kom sam se osecala kao Alisa Bili davno kad je junio imao 5 godina i nije nam dozvolio da se opustimo i uzivamo, vredelo bi ponoviti... @Lo Zingaro posle tvojih leprs

Posted Images

31 minutes ago, Milosh76 said:

Asiago je na spisku, samo ga ja nisam video medju beleskama iz prve 😁

E onda lepo odete do restorana Kubelek ako bude vedro imate lep pogled i odande, pa ne morate do sacraria 😅

Da ne zaboravim, u Vicenci obavezno na Monte Berico, jedan krug pa u bar Al Pellegrino imaju lepu terasu s pogledom na grad, a i svasta nesto lepo za pojesti i popiti.

Malo im je cudno radno vreme, pon i ut zatvoreno, popodne samo do 5 ili 6 uvece zatvoreno.

12 hours ago, Milosh76 said:

A poseticemo i one velike klupe sto ih ima stotine po Italiji, ali to je ispod Reggio Emilie..

recimo panchina gigante 280

https://maps.app.goo.gl/ZfiL86awdzDcy8pV7

Tebi se bas planinari. Pre te panchine imas cuveni zamak "Canossa" s kojeg imas neverovatan vidik na celu padansku niziju. Kad je bas cist vazduh vide se Mantova i Verona. Ako nije precist u svakom slucaju se vide Alpi i Dolomiti na suprotnoj strani kao i Parma, Redjo i ostala bliza boranija. A od Redja ka kanosi skoro pa prodjes pored mog stana na brezuljcima.

502d6853-0118-48d3-a9ed-21e9657a4ca5.jpg?crop=fit&w=1440&h=800&auto=format,compress

Edited by Lo Zingaro

• 2 weeks later...
On 20. 4. 2026. at 21:13, Serena said:

Tri noci u Vicenci, bio u Bassano del Grappa? Marostica? Dvorci Romea i Giuliette?

Bassano mi se bas svideo, Marostica je super mestasce sa sve sahovskom tablom.

Lila je kisa ceo dan, pa je pokvarila utisak malo.

Zena nasla pekorino sa tartufima, sto je spasilo dan.

Sutra kise nece biti u Rimu i Napulju, otprilike, moracu da budem kreativan 😁

Burano je kao iz bajke, Asolo je ok mestasce, kao i Cittadella.

Sutra mozda, opet Bolonja ako prognoza potvrdi da nece biti kise od 11-12h. To je 1:45h voznje... Videcemo.

Edited by Milosh76

Ako bude kise otidji opet ù Veneciju i tumaraj onako bez cilja ceo dana. Nema nista lepse, veruj.

Ipak Bolonja...sat i po od Vecence😁 vredelo je, mnogo volim Bolonju.

Mozda i najbolji gelato koji sam jeo ikada Cremeria Cavour. Kod Neptunove fontane neki klinci pevali Un Italiano vero uz nekog lokalnog sviraca, dosta ljudi, opusteno, nasmejani...divota.

Monte Berico je super pogled, veceras je bilo malo oblacno, mozda sutra odemo na kafu i jutarnje slikanje panorame Vicenze.

Od sutra bi trebalo da bude stalno sunca, u petak Modena, za vikend Piacenza i Bobio, ostalo improvizacija.

Edited by Milosh76

33 minutes ago, Lo Zingaro said:

@Milosh76

A gde sam ja ù toj prici?

Ti si ovaj deo sa "improvizacijom" 😂

1000008418.jpg

Edited by Milosh76

15 hours ago, Milosh76 said:

Ti si ovaj deo sa "improvizacijom" 😂

1000008418.jpg

Piazza dei Signori Vicenza?

Ako ste jos tamo onda na pizzu u Acqua & Farina

Edited by Serena

@Milosh76 Ne znam sta ste planirali za Modenu i da li mozete da uklopite jednu interesantnu acetaiu San Matteo

Acetaia San Matteo

Acetaia San Matteo | Aceto balsamico tradizionale di Modena

L'acetaia San Matteo produce aceto balsamico tradizionale di Modena. Nella campagna modenese, offriamo visite guidate all'acetaia con degustazioni finali.

Kad tamo probate balzamiko sva ostala ce vam biti kao braon slatko-kisela vodica.

Organizuju obilazak i degustaciju sirceta razlicite starosti, za kraj kapljica onog od 100 godina.

Prostor je vrlo interesantan sa bezbroj muzejskih eksponata. Domacini ljubazni, pricaju engleski, vizite ne naplacuju ali zato nema sanse da odes kuci bez bocice, makar od 50ml, tog bozanstvenog dodatka jelima.

Na putu ka Modeni, ako volite torteline onda svratite na rucak u jedano malo mestasce Vallegio sul Mincio, mozda u ovaj restoran.

A ako volote Parmigiano Reggiano onda vredi posetiti caseificio Castellazzo . Jedino nisam sigurna da li pricaju engleski. Takodje se degustira parmezan razlicitih starosti od 1 dana do 40 meseci.

Edited by Serena

Za Parmidjano je bolje u moje krajeve na brezuljcima iznad Redja. Prelepi pejzazi a na svakih par kilometara caseificio. Plus ste blizu bazi.

Daj preporuku za neki D

Ovaj koji smo mi posetili nije fensi ali deluje impozantno videti hiljade kolutova parmezana poredjanih na policama do neba.

Edited by Serena

2 hours ago, Serena said:

Ne znam sta ste planirali za Modenu

Da, sutra za zenin rodjendan 😁 Frizer joj je zakazan tek za podne, tako da ostaje popodne u Modeni, improvizacija.

Stigli smo u R.E. tu smo do 12og.

Hvala na predlozima

Edited by Milosh76

Okolina Alleghe 😍

Jos da ne pada kisa i da nije 6C 🥶

IMG-20260512-092757.jpg

IMG20260511124537.jpg