March 11Mar 11 Just now, kronostime said:Uh, Institut Pupin....Meri, Laza, Batan, Cale, mala Maja...sa njima veci deo radnog veka provedoh. :)Saobracajci!!! Ja sam bila sprat gore SCADA.
March 11Mar 11 1 minute ago, gsb said:Saobracajci!!! Ja sam bila sprat gore SCADA.Pardon - Automaticari!Kada sam radio maturski i srednjoj iz automatike dali mi tehnicke seme magnetnih petlji i brojaca osovina na naplatnim rampama pa posle profesor koristio moj maturski rad u nastavne svrhe.Dodju mi par godina posle na praksu ucenici i sa uzivanjem slusam kako psuju moj rad zbog istih crteza. :)
March 11Mar 11 milfi ti ko korto malteze, nema gdje nisi zašao devedesetih super. Edited March 11Mar 11 by morgana
March 11Mar 11 roditelji calnuli ustedjevinu da bi brata i mene liferovali iz zemlje 92. od tad znam samo price. znam da su im plate bile kriminalno male kao i ostalima i da bi skapali od gladi da nisu imali plac i vikendicu. bila mala lepa kucica u cvecu. dosle 90te, otac i dva ortaka svaki dan tamo, preorali cvece, posadili povrce, napravili kokosarnik i svinjac i tako dosli do hrane. posle najgore inflacije su bili kolko tolko ok. oboje relativno brzo otisli u penziju, brat i ja stali na noge pa poguravali i tako... problem je bio sto je majcina familija bila na sve strane (najvise mostar i sarajevo) i kao sto vec neko rece, nasa kuca je bila odskocna daska za dalje. otkako smo brat i ja otisli pa negde do 97-8 nisu bili sami u kuci. neki su otisli u inostranstvo, neki su se skucili u srbiji al to nije islo tako brzo, ljudi su tu bili mesecima. i sto mi je najinteresantnije, nije bili svadja, razmirica, gluposti. drzali se zajedno, jedni drugima pomagali u svakodnevnici, svako se u nesto razumeo i u necemu bio dobar. i svi su ostali jako vezani dozivotno a tako i brat i ja s tom decom koja su danas uglavnom razbacana po svetu. to vreme, kolko god tesko, makar im nije bilo ispunjeno otrovnom svakodnevnicom. a ti cekovi.... bila je neka crnogorska banka na slaviji gde su svi isli da unovce cekove jer to nikad nije dolazilo na naplatu. sta je bilo u pitanju, ne znam al znam da smo stalno tamo isi i nismo bili jedini. keva je imala neku vezu u beobanci pa je dobijala stosove cekova i kad moze i kad ne moze a brat i ja smo cekali u redu ispred te banke i unovcavali kad god treba pa smo tako imali kinte za elementarno. to nikad nije naplaceno tako da smo delimicno ziveli i od kriminala.
March 11Mar 11 4 minutes ago, adam said:to nikad nije naplaceno tako da smo delimicno ziveli i od kriminala.jedini istinski kriminal je tu bio od strane drzave koja je inflacijom oporezivala svoje gradjane i tako finansirala rat, kao i glavonja uvezanih u strukture koji su zaista radili sve sto i obicni ljudi ali na skali milionobicni ljudi, koji su stancali cekove, svercovali, dilali devize nisu radili nista drugo osim prezivljavali to crno vreme. druga opcija je bila otici, a nisu mogli/hteli svi da odu
March 11Mar 11 17 minutes ago, morgana said:milfi ti ko korto malteze, nema gdje nisi zašao devedesetih super.Autobus Sandžaktransa koji je vozio iz PG do Stambola. Pet butikaša, pet tezgara, a onda se ostatak ukrcava u Rožaje i Pazar. Muzika... Izučio sam sve rane radova produkcije Južni vetar. Šemsa, Sinan, rani radovi tada megatsara Dragane Mirković. Kad se pusti video to su Žikine dinastije. I tako od jutarnjih sati i PG negdje do oko 19-20 h kad bi se prošla Gradina i prešlo u Bugarsku.Pušta se tada Radio Sarajevo na srednjim talasima i slušaju Sandžaklije što im je sa bližnjima. Bila neka baš depresivna emisija gdje su ljudi oglašavali koga traže i gdje su ga poslednji put vidjeli. Tako nsaznah za neke logore za koje nisam znao da su postojali. Jebeni muk u busu. Neki uzdišu, neki se prave da spavaju.Stigne se u Tursku u jutarnjim satima, otprilike civilizacijski šok posle zemlje pod sankcijama.Nekad se promijeni i ode preko Kosova, Skoplja redovnom linijom, jer se lakše prenose pare. To je tek bila avantura.Povratak, skupljanje para za podmićivanje na svaku granicu i svaku patrolu kroz Srbiju i CG koja te zaustavi. Negdje boks cigara, negdje blok motora za generalku cariniku u smjeni.Ipak, najjače je kad sam se prebacio da roba ide preko Albanije. Ulazak na Pogradec bez albanske vize. Daš pasoš sa 10 dolara unutra, baci ti ga ljut. Uzmeš staviš 20 dolara baci ti ga praznog nazad i pokazuje da prođeš i kaže "nisam te vidio". Barem su mi tako prevodili. Onda te zaustavljaju ladno ljudi sa puškama papovkama na put u neke gunjeve i kažu "svi po 10 dolara za dalje". Naravno, skupi se odma. Zajebana Albanija kad su pukle piramidalne i tokom nemira narod ispraznio vojsne magacine i ponio oružje doma.
March 11Mar 11 36 minutes ago, morgana said:milfi ti ko korto malteze, nema gdje nisi zašao devedesetih super.Bio je u HN sredinom 90-tih neka diskoteka&šank ili što već, zaboravio sam kako se zvala, bila je baš velika, na nekoliko nivoa čini mi se, sa masom naroda tamo.Elem, radili neki momci sa kojima sam bio dobar, pozvali me da se družimo nekoliko dana.Kafana bez fiskalnih kasa, popis nemoguć i šema je bila da kao konobar dođeš bez para, kad završiš smjenu neki te menadžer pretrese i izađeš sa posla bez para.Iz topa sam im rekao ja dođem kao gost, platim piće, vi mi vratite 10x više kao kusur i kad završite idemo od toga u provod.Bilo je lijepo par dana, vratio sam se doma. Posle nekoliko dana, dolaze i oni, izbačeni sa posla, dobili i malo šamara. Prećerali jbg... Navukli se na poker aparate.Kakva klasika 90-tih.Ostah dužan u vezi Albanija. Vrijedni poljoprivredni narod u jednom trenutku društvene krize otkrio uzgoj vutre.O tome bi mogao cio topic Edit: Albanija najluđa zemlja na svijetu. Lik imao kafanu sa anumama i šipkama i sobama. Kad sam čuo izraz "a on ti brate radi sa ženama" . Transferi čamcem na tada regionalno poznatu pijacu u Tuzima. Edited March 11Mar 11 by milfisland
March 11Mar 11 3 minutes ago, milfisland said:Ostah dužan u vezi Albanija. Vrijedni poljoprivredni narod u jednom trenutku društvene krize otkrio uzgoj vutre.O tome bi mogao cio topic Lazarete, mili kraju... :)
March 11Mar 11 @milfisland jeste, bilo je u hn devedesetih toga koliko hoces, i italijanske mafije, domace mafije i raznih (nerazvrstanih). al da ne trolujem temu Edited March 11Mar 11 by morgana
March 11Mar 11 2 minutes ago, destiny said:K'o za 'leba nam treba bar jedan s normalnom zivotnim pricom!Ovo sve gore od goreg...Plasim se da nema normalne price u nenormalnoj sredini...
March 11Mar 11 34 minutes ago, destiny said:K'o za 'leba nam treba bar jedan s normalnom zivotnim pricom!Ovo sve gore od goreg...Koju normalnu zivotnu pricu ocekujes od nekog ko se rodio u vreme Variole vere, podje u skolu i Tito umre, upisuje srednju i ukinu usmereno obrazovanje vec prijemni ispit, zavrsi srednju, ode u vojsku i pocne rat, vrati se iz vojske i bori se sa hiperinflacijom, ozeni se, dobije dete i dodje bombardovanje... posle dodju skidanje Slobe, par godina i eto ga Falicni picousti Som na celu drzave, korona i sve pizdarije posle?Maksim Gorki precrtava naslov dela i kaze Zajebi.
March 11Mar 11 Popular Post posle 3-4 meseca(sa sve spavanjem u šatoru i vreći, konzerve dva puta dnevno i paklici morave to mi je bilo dnevno sledovanje) po banijskim vukojebinama nas spuste u petrinju, a grad, pa prošla vojska kroz njega ko nije doživeo ne može da si predstavi…cunjam po gradu i vidim da radi neka pekara, ušao unutra i naručim si burek sa jabukama, koji do tada nikada u životu nisam pojeo i pepsi kolu uzeo ovaj neke pare od mene koliko sam imao, seo ispred i glabam onaj burek, bio je najbolji na svetu, i toplu pepsi kolu(setim se drugarice koja je slušala ac/dc i od nje sam čuo triviju da je angus jang pio samo toplu pepsi)prekoputa mene na nekim gajbicama sedi neka vojska/rezervisti i jedan čita politiku ekspres i kako je onako razapeo vidim poslednju, sportsku stranu, i veliki naslov preko cele strane NESALOMIVI. pa jbt partizan je otišao na finale four u istanbul, uzmem onom tipu drugi log ekspresa i shvatim da smo postali prvaci evrope trojkom đorđević u poslednjoj sekundii počnem da plačem ko dete, al baš onoima i epizoda o povratku kući, al to neki druginput