Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Iza bar

Featured Replies

Moguće, ali ne mogu da sporim da se uhvatio predmeta koje bi većina advokata odbila, a pritom nije ni neki novac u tim predmetima.

• Replies 156
  • Views 8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• napadaj
    napadaj

Pazite predmet Nije moj, nažalost Dvojica komšija Jedan ima ovcu, drugi ovna Ograda između njih ima rupu Ovan oplodio ovcu Osnovnom sudu u Požarevcu stigla tužba kojom vlasnik ovce tuži vlasnika ovna

• Ne. Iza je zgrada Komore, a ispred zgrade su članovi upravnog odbora koji su glasali za kupovinu zgrade.

• To su gluposti. Vlada Prijović je ceo život bio krivičar, još od pripravničkih dana u sudu, nije ni jedan jedini sat radio u nekoj od velikih kancelarija, niti za njega tamo ima posla. Dodatno, ja sam

Posted Images

• Author

А јбмга, после песмице о јебању дилдом и паљењу аутомобила, ово делује као расправа у британском парламенту.

• Author

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="und" dir="ltr">Palite im auta nek gore<br>Isterajte govna iz komore<br>Advokaturo ti ne budi luda<br>Tucite ih gole ispred suda<br>Svako govno vežite za drvo<br>Jebite ih i dildom na suvo<br>Sve ih gole vežite u lance<br>A pre svega ustaško govance<br>I na jarbol zastavu postavi<br>Tuci udri bičuj skidaj pali <a href="https://t.co/PPF5q1MX4G">pic.twitter.com/PPF5q1MX4G</a></p>&mdash; Čeda Kokanović (@CKokanovic) <a href="https://twitter.com/CKokanovic/status/1743771394419069025?ref_src=twsrc%5Etfw">January 6, 2024</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Ja hoću da izrazim svoje lično zadovoljstvo zbog Vladine pobede, a još više zbog poraza obe političke struje u AKB, naročito SNS struje. Jasno je meni da je Komora jedna od retkih, ako ne i jedina, strukovna (i ne samo strukovna, već bilo koja) organizacija koja je uspela da se unutrašnjom snagom odupre pokušajima režima da je preuzme i stavi pod kontrolu, te da veliki deo društva zbog toga gleda u Komoru kao u bastion nade i otpora režimu. No, ne mislim da Komora treba da se stavi na čelo tog otpora i da počne da se aktivno bavi dnevnom politikom, što bi bilo vrlo izvesno sa Vukojem i Kokanovićem, a još manje da postane podguzna muva SNS-a i produžena ruka države i Ministarstva pravde, što bi bilo sa Ljubičanovićem. Ovo sve i da su okolnosti u advokaturi i Komori idealne, a posebno sada u situaciji kada su daleko od idealnih - mi imamo isuviše mnogo strukturalnih i suštinskih problema u Komori i advokaturi generalno koje treba hitno rešavati, i nemamo taj luksuz da se upustimo u neku veću borbu. Neka aktivna podrška i asistencija u borbi protiv SNS, to svakako, to je i većinsko raspoloženje u Komori, ali da se stavimo na čelo te borbe, to ne.

Dodatno, poseban nivo ličnog zadovoljstva je zbog Kokanovićevog poraza. Način na koji on komunicira i ophodi se sa ljudima je nivo Zadruge i Informera, i njegova lična sramota u krajnjoj liniji, ali se nikako ne sme dozvoliti da takav način razmišljanja i komuniciranja postane znak prepoznavanja Komore. Mi trebamo da budemo ozbiljno strukovno udruženje, a ne cirkuska šatra ili kafana kojom dominaraju budale koje se najviše glupiraju i najviše psuju i vređaju. Koliko je Kokanović svojim budalesanjem u poslednjih par nedelja doneo svojoj frakciji, isto toliko i možda i više joj je odneo, jer je naporan i iritantan i vređa ljude, i juče je generalno izazviao negativne reakcije među kolegama. Nama je za borbu sa državom potreban neko pametniji od njih, a ne neko ko može da ih nadmaši u psovanju i prostačenju.

3 hours ago, Hamlet Strašni said:

Koliko se sećam, kada je Tintor preuzimao komoru 2017 podržale su ga velike kancelarije. Mislim da je na listi Prijovicevoj za skupstinu bilo predstavnika velikih kancelarija. Vlada je dovoljno pametan da se dogovori sa nekima od njih za podršku a da zastupa njihove interese posle.

Koliko se ja sećam, na tim izborima 2017. godine (ako su to oni koji su održani u Sava centru, nakon Šoškićeve smrti) su bili prisutni svi Managing Partneri svih većih kancelarija u Beogradu. Tada sam upoznao Dragana Karanovića i (mislim) Petrikića, a znam i da sam se pozdravio sa Tijanom Kojović koju sam znao iz pre-advokatskih dana. To je tada bilo vrlo ciljano i simbolično zakopavanje ratnih sekira između AKB i korporativnih kancelarija, nakon Šoškićevog krstaškog pohoda protiv korporativaca sa sve isključivanjem Karanovića iz Komore i pretnjama da će svi advokati koji rade i sarađuju sa korporativnim kancelarijama biti isključeni iz Komore. Sam Tintorov izbor je bio kruna tog detanta između Komore i korporative.

Juče, pak, nije bilo nikoga bitnog iz korporativnih kancelarija. Video sam par seniora iz tih kancelarija koje poznajem, ali ne i glavne zverke. Za juniore ne znam, ali to su klinci koji su već dosta mlađi od mene i ne poznajem ih baš. Stoga, ako je Vlada i postigao neki dogovor sa njima, to je pre dogovor o međusobnom nenapadanju nego neki dogovor o zastupanju njihovih interesa, odnosno da se nastavi ovaj status quo međusobnog ignorisanja. Vlada je i dovoljno pametan i dovoljno iskusan čovek i advokat, i veoma svestan vremena i okruženja u kojem živimo, te mu je svakako jasno da sa jedne strane korporativne kancelarije ne mogu da nestanu i da njihovo vreme ustvari tek dolazi, dok je sa druge strane raspoloženje među opštom advokatskom populacijom prema korporativcima još uvek negativno. Stoga mislim da će on gledati da tu balansira tako da ne iritira ni jedan od ta dva pola, a posebno što ima i hitnijih požara za gasiti u Komori od ovog.

• Author
31 minutes ago, Ayatollah said:

Koliko se ja sećam, na tim izborima 2017. godine (ako su to oni koji su održani u Sava centru, nakon Šoškićeve smrti) su bili prisutni svi Managing Partneri svih većih kancelarija u Beogradu. Tada sam upoznao Dragana Karanovića i (mislim) Petrikića, a znam i da sam se pozdravio sa Tijanom Kojović koju sam znao iz pre-advokatskih dana. To je tada bilo vrlo ciljano i simbolično zakopavanje ratnih sekira između AKB i korporativnih kancelarija, nakon Šoškićevog krstaškog pohoda protiv korporativaca sa sve isključivanjem Karanovića iz Komore i pretnjama da će svi advokati koji rade i sarađuju sa korporativnim kancelarijama biti isključeni iz Komore. Sam Tintorov izbor je bio kruna tog detanta između Komore i korporative.

Juče, pak, nije bilo nikoga bitnog iz korporativnih kancelarija. Video sam par seniora iz tih kancelarija koje poznajem, ali ne i glavne zverke. Za juniore ne znam, ali to su klinci koji su već dosta mlađi od mene i ne poznajem ih baš. Stoga, ako je Vlada i postigao neki dogovor sa njima, to je pre dogovor o međusobnom nenapadanju nego neki dogovor o zastupanju njihovih interesa, odnosno da se nastavi ovaj status quo međusobnog ignorisanja. Vlada je i dovoljno pametan i dovoljno iskusan čovek i advokat, i veoma svestan vremena i okruženja u kojem živimo, te mu je svakako jasno da sa jedne strane korporativne kancelarije ne mogu da nestanu i da njihovo vreme ustvari tek dolazi, dok je sa druge strane raspoloženje među opštom advokatskom populacijom prema korporativcima još uvek negativno. Stoga mislim da će on gledati da tu balansira tako da ne iritira ni jedan od ta dva pola, a posebno što ima i hitnijih požara za gasiti u Komori od ovog.

Tintor je izabran u Starom gradu. Ovo u Sava centru je bilo mislim kasnije. Jedan od partnera korporativne kancelarije za koju sam ja radio je bio juče i na listi za delegate. Glasao je i bio i u sali dok je trajala sednica.

Vukoje? Stanoje?

Upravni odbor AKB:

1. Ivan Ninić

2. Jovan Rajić

3. Čedomir Kokanović

4. Dorđe Ćirić

5. Sanja Ćeriman

6. Nevena Protić

7. Vasović Predrag

8. Lazić Filip

9. Terzić Rade

10. Ateljević Milan

11. Veličković Jovana

12. Radić Ognjen

13. Ašanin Goran

• Author

SNS prošao kao SPS na Vračaru 2000

54 minutes ago, Hamlet Strašni said:

Tintor je izabran u Starom gradu. Ovo u Sava centru je bilo mislim kasnije. Jedan od partnera korporativne kancelarije za koju sam ja radio je bio juče i na listi za delegate. Glasao je i bio i u sali dok je trajala sednica.

Video sam ga i ja na listi za delegate, čak i glasao za njega, ali ga nisam video u sali. Moguće da sam ga promašio, jer je bila velika gužva. No, to ne menja mnogo to što uglavnom nije bilo većih imena iz korporative, ni na listama, a ni na Pravnom juče. Ta ista firma ima još tri partnera, i nijedan nije bio juče na Pravnom, a ni na listi.

• Author

Sad gledam Tintor je prvi put izabran 2017 u starom gradu. To je bilo ono kada je bio dualizam. Posle je opet izabran 2018 u SC. Tada mu je ZoranDobrcanin bila protivkandidat. Nije tada glasalo ni 1000 ljudi.

• Author

Sad sam se malo raspitao. Po mojim info većina velikih kancelarija je došla i glasala za Prijovica.

Ne razumem zašto ne uvedu elektronsko glasanje. Ovo sa gužvom juče mi je suludo. Ukoliko želiš, imaš pravo da javno glasaš i da proveriš svoj glas a da ne ideš u milion ljudi koji čekaju po čitav dan. Doprinelo bi i demokratizaciji i olakšalo stvari. U principu bi trebalo uvesti i elektronski podnesak i elektronski uvid u predmet, elektronski advokatsku legitimaciju i tonu stvari koje nisu teške za uraditi a olakšale bi nam muku.

Advokatski DOO ili neki oblik reformisanog AOD. Privredni život je odavno prevazišao ovakav AOD kakav imamo u zakonu. Ukoliko radiš u AODu, zaposlen si, primaš platu, nisi paušalac, ne možeš raditi ništa van AODa, lojalnost, čuvanje advokatske i poslovne tajne ti je vezano za AOD. Punomoćje se daje AODu a oni šalju zaposlenog advokata koga misle da treba. ovo sad je nešto između.

• Author

Ja сам против електронског гласања. Довољна је мало боља организација изборног дана.