Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Iza bar

Featured Replies

Otvaram ovaj topik, nazvan po mom omiljenom mestu za sedenje kod Palate pravde, kao mesto gde bi advokati raspravljali goruće teme vezane za pravosuđe, advokaturu i slično.

Naime, ideja je da razmenjujemo informacije o gorenavedenim temama i da frkćemo na laike kada pitaju nešto nobles

Moje prvo pitanje je, za kolege iz BG, da li idu na skupštinu komore 15.11 i da li znaju za koga će glasati.

Prekršiću i pravilo nemo judex in causa sua nobles i pinovati ovaj topik...

• Hamlet Strašni pinned this topic
  • Replies 156
  • Views 8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• napadaj
    napadaj

Pazite predmet Nije moj, nažalost Dvojica komšija Jedan ima ovcu, drugi ovna Ograda između njih ima rupu Ovan oplodio ovcu Osnovnom sudu u Požarevcu stigla tužba kojom vlasnik ovce tuži vlasnika ovna

• Ne. Iza je zgrada Komore, a ispred zgrade su članovi upravnog odbora koji su glasali za kupovinu zgrade.

• To su gluposti. Vlada Prijović je ceo život bio krivičar, još od pripravničkih dana u sudu, nije ni jedan jedini sat radio u nekoj od velikih kancelarija, niti za njega tamo ima posla. Dodatno, ja sam

Posted Images

Ne.

Ne zanima me komora, niti borbe unutar toga.

Zapravo lažem, znam da će me smarati da glasam, i glasaću za ljude sa kojima sam okej. Nikakvi lobi listići me ne zanimaju.

U iza baru nema laika, nek ne dolaze ni ovde.

https://www.kurir.rs/vesti/drustvo/9809040/dojava-o-bombi-u-hotelu-grand-na-kopaoniku

Pa lepo...

Btw, informer napao tužioca Majlata...

Možda sam temu shvatio kao mesto gde stvarno možemo da pišemo...ako ne, onda nije za forum

Edited by Godfrey

@Hamlet Strašni

Da si pravi srpski advokat, sedeo bi u Pegazu ili Frenkiju, rupetinama u kojima duvanski dim moćeš seći nožem. Ja lično najčešće sedim u Šoljici, jer mi je usput kada se spuštam iz Kneza Miloša.

Na izbore 15.11. ću verovatno ići, ako mi ne iskrsne nešto preče, i glasaću za one ljude koje poznajem i znam da su OK, kao i prošli put. Ni mene ne zanimaju lobiranja, pozicione i opozicione liste i ostale gluposti. Iskreno, glasao bih i za Satanu lično kada bi on utegao Komoru i počeo da rešava neki od desetina nagomilanih problema, od borbe protiv nadripisarstva preko bolje integracije advokata u pravosudni sistem do reforme regulative vezane za kolektivno obavljanje advokatske delatnosti, ali ne vidim baš ni jednog kandidata koji ima neki konkretan i jasan plan, pa onda moram da primenim lični kriterijum.

Glasanje "po listama" je udarilo poslednji ekser u kovčeg Komore.

Pazite taj apsurd, sa iste liste biraš predsednika, upravni odbor, nadzorni odbor, disciplinske tužioce i disciplinske sudije. Alooo, jel učio neko od njih podelu vlasti, kako mogu organi koji treba da kontrolišu jedni druge da se biraju na istoj listi.

Edited by bejzbolka

Elektronski podnesak kako advokata tako i suda i elektronski uvid u predmet u bilo koje vreme.

Može se rešiti pristojnom aplikacijom, ionako se sve skenira.

Snimanje saslušanja u policiji.

Jedinstveni troškovima za službene odbrane bez obzira na težinu dela. Isti je posao na žalbi na rešenje o pritvoru i za krađu i za ubistvo.

Ali ne interesuje to njih.

• Author

Info - Servisne informacije

Glavna pošta u Beogradu, Takovska 2, promeniće radno vreme počev od 1. novembra 2025. godine. Po novom radnom vremenu, od 8 do 21.30 časova, Glavna pošta će nastaviti da usluge korisnicima pruža u velikoj šalter sali svih dana u godini – radnim danima, vikendom i praznikom.

„Noćna pošta” na istoj adresi, u maloj šalter sali, privremeno se zatvara počev od 1. novembra 2025. godine, odnosno po završetku noćne smene 30–31. oktobar.

Obe privremene izmene važe od 1. novembra 2025. godine do daljeg.

Ipak su ugasili ovu advokatsku smenu...

7 hours ago, Hamlet Strašni said:

Info - Servisne informacije

Glavna pošta u Beogradu, Takovska 2, promeniće radno vreme počev od 1. novembra 2025. godine. Po novom radnom vremenu, od 8 do 21.30 časova, Glavna pošta će nastaviti da usluge korisnicima pruža u velikoj šalter sali svih dana u godini – radnim danima, vikendom i praznikom.

„Noćna pošta” na istoj adresi, u maloj šalter sali, privremeno se zatvara počev od 1. novembra 2025. godine, odnosno po završetku noćne smene 30–31. oktobar.

Obe privremene izmene važe od 1. novembra 2025. godine do daljeg.

Ipak su ugasili ovu advokatsku smenu...

Znači, opet diktiranje telegramske žalbe preko telefona pošti na Batrovcima...

• Author
36 minutes ago, Ayatollah said:

Znači, opet diktiranje telegramske žalbe preko telefona pošti na Batrovcima...

Kako to ide?

• Author

Sad mi pade na pamet još jedna stvar.

Elektronski podnesak. Čak i ako taj sud ne prima podnesak, pošalje se recimo prvom sudu i on ima obavezu da prosledi nadležnom?

2 hours ago, Hamlet Strašni said:

Kako to ide?

Pozoveš poštu koja radi u tom trenutku, kažeš da hoćeš da pošalješ telegram nekom sudu, onda im telefonom izdiktiraš žalbu ili šta god dužine do 800 karaktera, i oni to pošalju. Kada stigne u sud, na telegramu se vidi datum kada je poslat i on se smatra danom predaje pismena.

• Author
Just now, Ayatollah said:

Pozoveš poštu koja radi u tom trenutku, kažeš da hoćeš da pošalješ telegram nekom sudu, onda im telefonom izdiktiraš žalbu ili šta god dužine do 800 karaktera, i oni to pošalju. Kada stigne u sud, na telegramu se vidi datum kada je poslat i on se smatra danom predaje pismena.

Мислио сам зашто у Батровцима? Она ради 0-24?

Just now, Hamlet Strašni said:

Мислио сам зашто у Батровцима? Она ради 0-24?

Navodno radi, tj. barem je radila kada je kolega tako poslao neku žalbu pre par godina, ne znam da li je još uvek tako.

na aerodromu radi non-stop

Ja sve šaljem elektronski, već duže vreme.

Nema štampanja, gomile papira, pečatiranja..pa da li sam sve lepo spakovao, jurnjave do pošte itd

Mnogo je sve lakše, ne znam zašto kolege to ne koriste.

U predmetima gde više nas brani okrivljene, prilikom provere predmeta na portalu, ne znam da li sam ikad video da je neko elektronskim podneskom nešto dostavio...baš ne razumem.

Edited by Godfrey

• Author

Ja volim glavne stvari da predam u papiru - žalbe i tužbe najviše. Ali ove stvari izmedju predajem 90 posto elektronski.