January 28Jan 28 12 hours ago, harper lee said:Koliko smo mi jadan, bedan i zarobljen klub kad se pravimo ludi na potencijal da nas vrlo posveceno, vrlo strastveno i vrlo disciplinovano (kao sto sve radi) podrzava verovatno najslavniji aktivni i jedan od najvecih sportista u istoriji na svetu. Taj jedan, jedini i neponovljivi Novak Djokovic nam u smislu reklame vredi koliko i 100 miliona navijaca a mi ne smemo ni da pomenemo da je nas navijac, kamoli da to pokusamo da iskoristimo u marketinske svrhe, samo zato sto je odjebao vlast kad je pokusala da ga uceni pa mu se ovi svete omertom. Nerealno.To sa Đokovićem je svinjarija koja zjapi u moru svinjarija, sistematska bruka nad burkama - od selidbe hiljadu kilometara od kuće do prepakivanja režimskih TV šema, s patetičnim ciljem da se Novak Đoković skloni u stranu i da ga vidi što manji broj ljudi.Paralelno gledamo isprazna loženja na navodno istorijske posete evroparlamentaraca koji dolaze bez elementarne pripreme i sa bolom u kurcu koji im posle godinu dana dozvoljava da postavljaju pitanja koja su potrošena i pre nego što su postavljena tipa kako je moguće da niko ne odgovara za smrt šesnaestoro ljudi. Korisnije bi bilo da se manje bave protokolom i skoknu do Novaka u Atinu, da iz prve ruke pored bazena između dva treninga vide gde živimo. Deluje mi da im je taj kognitivni koridor pristupačniji.Oko rezervnog plejmejkera preostaje nam samo da držimo gaće svaki put kad malečko uđe na parket, barem dok se Karter ne vrati. Iskreno se nadam da će i Batler u nekim deonicama preuzeti keca, makar situaciono, osim ako zaista nije ozbiljno kondiciono limitiran.Jago je u poslednje dve sezone ubedljivo najlošiji evroligaški igrač kojeg sam gledao, a da pritom ima stabilnu ulogu u rotaciji. Praktično smo odlučili da svakom protivniku ni krivom ni dužnom, poklonimo desetak minuta jasnog napadačkog plana, a mi ćemo na drugoj strani terena da se gušimo od prašine od hoblovanja.
January 28Jan 28 5 hours ago, harper lee said:Nadam se da ce ostatak tima koji je vrlo kvalitetan da bude dovoljan da udjemo u plej-of i anulira ovo Obradovicevo glupiranje ali ne previse. To jest, mogu ja i da se nadam previse ali ce ta nada biti uzaludna. Svaka ekipa koja bude u stanju da pritisne i odsece Kodija, a to i nije previse tesko, vratice nas na utakmicu u Parizu na kojoj je Batler resetao sa svih strana a mi izgubili utakmicu jos u trecoj cetvrtini. Iluzija da Jago moze biti taj koji ce da istupi je ista kakva je bila i letos kad ga je Sferopulos precrtao iz ociglednih razloga ali ovo je klub koji ne uci ni iz svojih pogresnih a kamoli ispravnih odluka.videćemo da li umišljam ali naredne 4x tekme, koje nisu ništa posebno teže od nekog EL standarda, mogu da pokažu da li ćemo redovno igrati sa yagom ili će zapravo butler biti taj backup play, koji iz početne izolacije distribuira loptu ekipi.dubai - hapoel - makabi - oly: mislim da će dobiti minute protiv dubaje, protiv hapoela će probati ali su njihovi bekovi i jaki i skillful, protiv makabija će situaciono zavisiti kako teče rezultat, dok protiv olyja ne očekujem da igra. ukoliko iz nekog razloga (koji verovatno neće imati veze sa yagom) izgubimo više tekmi nego što dobijemo, milim da će odgovor obradovića biti skraćivanje rotacije, gde je butler ta cody-zamena, pa ako se carter vrati ove sezone, možda nešto i ispadne. Edited January 28Jan 28 by uini
January 28Jan 28 5 hours ago, harper lee said:To niko nije primetio a nije ni Nikodije nego spekulise zbog manjka informacija iz kluba i jos veceg manjka elementarne logike kod Obradovica, kao i svi mi drugi. Ovo je jednostavno sezonsko samoubistvo KK Crvena Zvezda kojem pribegavamo skoro svake godine jer smo tako u mogucnosti. Nekad je Covic dr Nebojsa sa svojim eksel akrobacijama i ambicioznim sinovima, nekad je tvrdoglav trener koji je nesto misteriozno zamislio, nekad potpisemo igrace za velike pare pa izvodimo krive Drine da ih se otarasimo kad shvatimo da nam ne odgovara odnos cena-kvalitet, nekad je neka planeta u nekoj kuci ali sta god da je uvek je zajednicki imenitelj seljacko ponasanje pokondirene tikve koja misli da je mnogo pametna i mudra a u stvari je samo najobicnija tikva. Koliko je sve to otuzno i jeftino najbolje govori to sto trener ne sme da kaze zasto nekog igraca nije uvrstio u tim nego ga kao poslednju shushu poklapa jebeni Igor Vujcin, Covicevo levo smetalo, bedan bivsi novinar i jos bedniji bivsi komentator koji se uvalio na slavinu kluba da prevodi na konferencijama za stampu i da pazi da neki trener nesto slucajno ne kaze sto ne bi odgovaralo ne znam kome.Igraci dolaze i odlaze iz klubova, snadju se i ne snadju, trener ih hoce ili nece, to su u sportu uobicajene stvari i nista od toga nije razlog da se stvari kriju kao zmija noge a jos je manji da se Grejemu podmecu paralele sa Dzabari Parkerom, izmisljaju neke svemirske plate (koje su do sada u medijima narasle na 2.5-3 miliona) i da se po medijima kao ni manje ni vise nego najveci promasaj Zvezde u istoriji targetira igrac koji i pored svog sikaniranja koje je doziveo nikada nicim nije pokazao nista vise od profesionalizma, karaktera i timskog duha a ima jedva malo vecu platu od, recimo, Davidovca koji se deset godina u Zvezdi slepuje i bira utakmice ali je nedodirljiv kao najniza indijska kasta. Namerno ne pominjem Jaga koji je negde izmedju njih dvojice sa platom, da ne bi ispalo da imam neki vansportski problem sa tim deckom koji je takodje pokazao samo vrhunsku lojalnost, timski duh i povremene napade na hidrant za sve ove godine koje je proveo kod nas.Jeste sustina da Obradovic vise veruje Jagu nego Grejemu, kao i svaki nas prevazidjeni trener i njihova luka&kuzma bulumenta on generalno ne podnosi NBA igrace i jedan Batler mu je sasvim dovoljan u timu. A posto je Batlera usvojio i proglasio za Zvezdinog Majka Dzemsa, a.k.a. svog miljenika koji sve moze, bar je on siguran. Izabrao je to sto je izabrao i zbog tog izbora ce on da izgubi posao a mi zivce kad malecko Brazilce krene da plese protiv igraca koji mogu da neometano igraju i da ga istovremeno nose u dzepu od sorca sve vreme. Svo ovo durenje i prskanje na konferencijama za stampu je nista drugo do sujeta coveka koji ne podnosi da ga neko nesto pita ili mu osporava, to nema veze sa samim slucajem.Nadam se da ce ostatak tima koji je vrlo kvalitetan da bude dovoljan da udjemo u plej-of i anulira ovo Obradovicevo glupiranje ali ne previse. To jest, mogu ja i da se nadam previse ali ce ta nada biti uzaludna. Svaka ekipa koja bude u stanju da pritisne i odsece Kodija, a to i nije previse tesko, vratice nas na utakmicu u Parizu na kojoj je Batler resetao sa svih strana a mi izgubili utakmicu jos u trecoj cetvrtini. Iluzija da Jago moze biti taj koji ce da istupi je ista kakva je bila i letos kad ga je Sferopulos precrtao iz ociglednih razloga ali ovo je klub koji ne uci ni iz svojih pogresnih a kamoli ispravnih odluka.Spekulaciju sam zasnovao na činjenici da je Kodi potonuo istog momenta kada su priključeni Grejem i Batler, bukvalno kao da je neko pritisnuo prekidač i ovaj se isključio. Kako je Grejem sklonjen i Jago reaktiviran opet je počeo da igra kao na početku sezone. Možda je to slučajnost, ali nisam mogao da ne primetim, kao ni Salovu izjavu da mu je Kodi glavni igrač u trenutku kada je ovaj potonuo. Edited January 28Jan 28 by Nikodije
January 28Jan 28 Nije da se sve to savršeno poklapa, ali jasno je da Kodiju prija uloga vođe tima, što nije mana već naprotiv, odlika pravog lidera i šampiona. Suštinsko pitanje je da li njegove objektivne performanse mogu da isprate šampionski majndset na ovom nivou, u timu u kome će Kodi biti glavni protagonista.Dodatno, raspored mečeva uglavnom mu je išao na ruku u periodima kada je dominirao, što ne umanjuje njegov doprinos, ali treba imati u vidu i tu nijansu konteksta u proceni njegovih kapaciteta.Meni deluje da je Keba znao šta radi kad je letos dovodio igrače i da je umesto Kenana uspeo da dovede Batlera ovo bi bila timčina.
January 28Jan 28 15 minutes ago, Nikodije said:Spekulaciju sam zasnovao na činjenici da je Kodi potonuo istog momenta kada su priključeni Grejem i Batler, bukvalno kao da je neko pritisnuo prekidač i ovaj se isključio. Kako je Grejem sklonjen i Jago reaktiviran opet je počeo da igra kao na početku sezone. Možda je to slučajnost, ali nisam mogao da ne primetim, kao ni Salovu izjavu da mu je Kodi glavni igrač u trenutku kada je ovaj potonuo.Ma naravno da je potonuo. Ironično, Grejem je više ugrožavao Mekintajera nego Jaga. I zato i nije, na koncu, dobio priliku da igra. I to je potpuno normalno jer nije Grejem taj kvalitet, uprkos vlažnim snovima, zbog koga bi čitavu ekipu razbucao i krenuo ponovo da sklapaš na sred sezone. Interesantno je da su se slične polemike vodile oko Grejema i kad je bio u Spursima.
January 28Jan 28 42 minutes ago, Nikodije said:Spekulaciju sam zasnovao na činjenici da je Kodi potonuo istog momenta kada su priključeni Grejem i Batler, bukvalno kao da je neko pritisnuo prekidač i ovaj se isključio. Kako je Grejem sklonjen i Jago reaktiviran opet je počeo da igra kao na početku sezone. Možda je to slučajnost, ali nisam mogao da ne primetim, kao ni Salovu izjavu da mu je Kodi glavni igrač u trenutku kada je ovaj potonuo.Kad je to CMM potonuo? Nije imao dva losa meca u nizu ove sezone.
January 28Jan 28 3 minutes ago, MiddleClass said:Kad je to CMM potonuo? Nije imao dva losa meca u nizu ove sezone.Sad me mrzi da idem utakmicu po utakmicu ali imao je loših partija tokom decembra, kada je i ekipa igrala loše i kada se zapravo nije znalo ko šta igra tokom procesa implementacije™, kasnije je usledila i Motijeva izjava o hemiji posle čega Salo resetuje tim na početak i sklanja Grejema. Nije lako zaključiti da je Grejem bolji igrač od Jaga, verujem da to i Salo vidi, ali tim je ipak nešto drugo i lako se poremete odnosi ako "strano telo" uđe u tim i neki starosedeoci postanu nezadovoljni.
January 28Jan 28 4 minutes ago, steins said:Ma naravno da je potonuo.Ironično, Grejem je više ugrožavao Mekintajera nego Jaga.I zato i nije, na koncu, dobio priliku da igra. I to je potpuno normalno jer nije Grejem taj kvalitet, uprkos vlažnim snovima, zbog koga bi čitavu ekipu razbucao i krenuo ponovo da sklapaš na sred sezone.Interesantno je da su se slične polemike vodile oko Grejema i kad je bio u Spursima.kako znamo da li je taj kvalitet, kada je prvi zvezdin igrac koji ima ime & prezime (zapravo, najzvucnije ime iz nba) a da nije dobio priliku da igra, izvan tog perioda od 10-15min?poredjenje spursa koji tankuju & grade mlad roster, sa zvezdom koja juri plejof je tek neuporedivo
January 28Jan 28 4 minutes ago, steins said:Ma naravno da je potonuo.Ironično, Grejem je više ugrožavao Mekintajera nego Jaga.I zato i nije, na koncu, dobio priliku da igra. I to je potpuno normalno jer nije Grejem taj kvalitet, uprkos vlažnim snovima, zbog koga bi čitavu ekipu razbucao i krenuo ponovo da sklapaš na sred sezone.Interesantno je da su se slične polemike vodile oko Grejema i kad je bio u Spursima.Jbg, ako su u Spursima imali dilemu, za Zvezdu bi trebalo da je no-brainer.Ali da je rizično, rizično je, momak dugo nije igrao, očigledno nije odmah kliknuo ali ne klikne odmsh ni većina NBA igrača. Klub koji drži do reputacije takve igrače dovodi sa planom da ih istrpi, a ne da ih ponižava pretpostavljajući im malečkog.Plus, meni deluje da je Grejem bio super za svlačionicu. Ovakvi gestovi često donose opipljive konsekvence koje nisu zasnovane na karmi ili nekoj apstraktnoj logici, već na vrlo konkretnim uzrocima. I ne moraju da se pokažu momentalno.Imamo i primer Kaline kome je u jednom delikatnom životnom trenutku klub okrenuo leđa i oteo mu nacrtanu kapitensku traku, ne zato što ima karijeru kakvu ima, nego zato što je ljudina kakva jeste. Retko to prođe besplatno.
January 28Jan 28 4 hours ago, Nikodije said:Spekulaciju sam zasnovao na činjenici da je Kodi potonuo istog momenta kada su priključeni Grejem i Batler, bukvalno kao da je neko pritisnuo prekidač i ovaj se isključio. Kako je Grejem sklonjen i Jago reaktiviran opet je počeo da igra kao na početku sezone. Možda je to slučajnost, ali nisam mogao da ne primetim, kao ni Salovu izjavu da mu je Kodi glavni igrač u trenutku kada je ovaj potonuo.Jeste potonuo i reakcija trenera je bila da ga javno proglasi ključnim igračem tima i nastavi da ga stavlja u poziciju koja odgovara tom opisu, a Batler i Grejem su ostali u second unit-u, što su sve razumljivi potezi ako se širi kontekst uzme u obzir. E sad, da je jedan Grejem morao biti izbačen i iz postava kada Kodi nije na terenu kako se Kodiju ne bi narušilo mentalno stanje mi je već too much. Edited January 28Jan 28 by Heaviside
January 28Jan 28 Jebi ga, mi ne znamo kako se ko ponaša u svlačionici/treningu i da li neko hoće da preotme ulogu alfa doga iza kulisa. Nije lako sve to uklopiti i mačevati se, a svako različito reaguje. Dodaj na to postojece unutrašnje hijerarhije, i eto sranja. Edited January 28Jan 28 by dragance
January 28Jan 28 5 minutes ago, Heaviside said:Jeste potonuo i reakcija trenera je bila da ga javno proglasi ključnim igračem tima i nastavi da ga stavlja u poziciju koja odgovara tom opisu, a Batler i Grejem su ostali u second unit-u, što su sve razumljivi potezi ako se širi kontekst uzme u obzir. E sad, da je jedan Grejem morao biti izbačen i iz postava kada Kodi nije na terenu kako se Kodiju ne bi narušilo mentalno stanje mi je već too much.Meni Kodi deluje kao lik čija igra dosta zavisi od mentalnog stanja i samopouzdanja. On dobro zna ko je Grejem i da bi tokom sezone mogao da mu postane ozbiljna konkurencija, kao što zna i da Jago ne može da mu bude konkurencija.E sad, Grejema je doveo Sfero jer verovatno nije imao poverenja da Kodi može da iznese sezonu kao glavni plej (nisam ni ja), ali iskiristio je povredu Grejema da pokaže da može. Moguće da mu je to bio dodatni motiv u tom trenutku. Edited January 28Jan 28 by Nikodije
January 28Jan 28 3 hours ago, MiddleClass said:Kad je to CMM potonuo? Nije imao dva losa meca u nizu ove sezone.Mit o Kodiju koji ne podnosi konkurenciju i gasi se na najmanji nagovestaj dolaska kvalitetnog drugog pleja je jedan od najdugovecnijih mitova vezanih za ovaj roster, iako ne postoje niti su ikada postojali ikakvi dokazi da je to slucaj. To sto je Obradovic jednom izjavio da mu veruje i da je jedan od lidera tima je normalna izjava trenera za igraca koji ima oscilacije u samopouzdanju i nista dalje od toga ne mora da znaci, kao sto verovatno i ne znaci.
January 28Jan 28 16 minutes ago, Heaviside said:Jeste potonuo i reakcija trenera je bila da ga javno proglasi ključnim igračem tima i nastavi da ga stavlja u poziciju koja odgovara tom opisu, a Batler i Grejem su ostali u second unit-u, što su sve razumljivi potezi ako se širi kontekst uzme u obzir. E sad, da je jedan Grejem morao biti izbačen i iz postava kada Kodi nije na terenu kako se Kodiju ne bi narušilo mentalno stanje mi je već too much.upravo tako, kao da ne postoji nista izmedju lidera i igraca koji ne igra dva minuta u aba ligi.teska namestaljka a to ce se obiti o glavu obradovicu, taman da stignemo na f4 a kamo u plej in.